4 minutes reading time (730 words)

Научи кои са 6-те стълба на самочувствието

Научи кои са 6-те стълба на самочувствието

Имаш ли проблеми със самочувствието? Цениш ли себе си достатъчно? Вярваш ли достатъчно в способностите си?

Какво да направиш, за да сформираш положителна оценка за самия себе си?

Нека ти разкажа за шестте стълба, които ще ти помогнат да повярваш повече в себе си и да изградиш истинско самочувствие с покритие!

Ето ги и те:

1. Да живееш осъзнато!

Какво означава това? Това означава да не се движиш на автопилот през живота си, да не я караш поинерция, а да осъзнаваш какво точно се случва и защо се случва! Това означава да умееш да контролираш емоциите си, държанието си, мислите си! Означава да разбираш държанието на другите! Изначава да живееш в настоящето! Тук и сега!

2. Да приемеш себе си такъв какъвто си!

Това означава да приемеш своите недостатъци! Да се харесваш такъв, какъвто си! Да харесваш тялото си! Да не критикуваш себе си остро, когато сбъркаш нещо! Да осъзнаваш ясно, че бегрешни хора няма, че всеки бърка! Да не се противиш на обстоятелствата си (това не означава да се предаваш, а да приемаш нещата такива каквито са в действителност, за да може след това по-лесно да ги променяш към по-добро)! Да виждаш хумора в живота на хората и да можеш да се надсмиваш на себе си!

3. Да поемеш отговорност за себе си!

Това значи да не обвиняваш другите за обстоятелствата си и да не се възприемаш като жертва! Ти трябва да осъзнаеш, че твоя живот е твоята отговорност! Да действаш, за да подобряваш живота си ден след ден! Да се фокусираш върху нещата, които са под твой контрол и да игнорираш нещата, които не са под твой контрол! Да не очакваш някой друг да ти донесе щастие! Изработи си сам щастието!

Това можеш да го направиш, като се потопиш в книгите за личностно развитие! Опитай се да се заобиколиш от материали, които ти напомнят тези принципи и ще видиш как лека полека ще ти става все по-лесно да повярваш в тези принципи! Опитай се също така да отстраниш всичко, което те връща към стария ти начин на мислене!

4. Да си настойчив!

Какво означава да си настойчив? Означава да уважаваш нуждите и желанията си! Да изразяваш уверено точно какво искаш и да се бориш за него! Да не превръщаш в основна цел в живота ти идеята да те харесват другите, а само и единствено да си щастлив! Повярвай ми, когато ти си щастлив, непременно ще те последват правилните хора и ти ще се заобградиш със себеподобни! Няма ефект от това да си пасивен, без лични граници, опитвайки се да впечатляваш останалите! Това няма да те отведе далеч!

5. Да живееш пълноценно!

Да живееш пълноценно означава да имаш собствени цели в живота! Да се бориш за постигането им! Да имаш самодисциплина и да правиш това, което трябва да направи и когато трябва да се направи, без да се влияеш съществено от емоциите си! Единствено е нужно да следваш призванието си и целите си! Ще се почувстваш много пълноценен, когато започнеш да постигаш разни неща, благодарение на усилията, които си полагал и продължаваш да полагаш. Победите са пристрастяващи и те карат да се стремиш към все повече и повече! А когато нямаш цели, това ще те отведе единствено към депресия. Важно е да осъзнаеш, че всеки един от нас е създаден да прави нещо с живота си, да има стремежи и копнежи, а не да стои пасивно и да не прави нищо!

6. Да имаш интегритет!

Това означава да живееш в съответствие с това, което цениш в живота си! Да не казваш и правиш неща, в които не вярваш! Да не се представяш за някой, който не си! 

Но как може да се случи това да имаш интегритет?

Започни да изграждаш бранд в социалните мрежи - твоето собствено име като бранд! Нека хората да не свързват името ти с измамник, надувка или подлезурко! Не давай на хората нереалистични очаквания за това кой си ти, в какво си добър и с какво можеш да си им полезен! Не качвай и не споделяй неща, в които самият ти не вярваш, само защото са популярни и вървежни и ще ти донесат някаква крактосрочна изгода!

И не забравяй, че всяко твое действие влияе на самооценката ти, и именно затова не бива да лъжеш или да даваш фалшиви очаквания на другите! Ако правиш това, ти се натоварваш с излишно напрежение и сам се поставяш в клетка!

Успех в стремежа ти към по-голямо самочувствие, приятел!

 

3
Кои са 3-те Аспекта на Цената на Успеха?
Защо да станеш МЛМ Предприемач?

Свързани публикации

 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Вторник, 23 Април 2024