3 minutes reading time (661 words)

Какво виждаш в КРИЗАТА - Проблем или Възможност?

КРИЗА - Проблем или Възможност?

Винаги, когато е имало трудни времена, са оцелявали най-приспособимите, най-адаптивните и най-креативните. Това са хората, които са най-гъвкави, най-решителни и най-подготвени за трудните моменти.

Законът на Дарвин за "естествения подбор" важи със пълна сила не само по време на криза, а по принцип във всяка сфера от живота и най-вече за бизнеса.

Много често малките и средните бизнеси са изправени пред големи трудности още в първите години от старта си и затова голям процент от тях умират и изчезват.

На пазара остават само тези, които са приспособими и креативни!

Това често са далновидните гиганти, които стават все по-силни и по-силни, защото ТЕ СА ПОДГОТВЕНИ и знаят, че кризи винаги е имало и винаги ще има - през определен период от време.

И сега какво?

И вие ли фалирахте?

Или може би все още не сте фалирали, но едва-едва удържате бизнеса си на повърхността и всеки момент ще потънете?

И какво да направите в такъв случай? Окей, станалото - станало! Не сте били достатъчно подготвени за трудни времена, може би не сте си представяли, че ще дойде криза, или пък досега не ви се е случвало и затова не сте се замисляли за това.

Каквато и да е причината, ГОРЕ ГЛАВАТА!

По-важното нещо, за което трябва да се замислите е - дали ще си вземете съответните уроци и дали ще се подготвите за следващата криза! Да сте наясно, че периодичните кризи са част от световната икономика така или иначе, и че не е нужно да заравяте глава в пясъка и да се криете, а да сте наясно, че кризи ще има отново и отново, и да бъдете готови за това! Именно това различава тези, които фалирват и се отказват, и се връщат към наемната работа, и тези, които изправят глава, вземат нужните уроци за себе си и започват ново начинание, този път с повече мъдрост, с повече умения и с по-твърд характер!

Тази криза, вследствие на пандемията от март 2020 насам предизвика почти 100% фалит в една от фирмите ми за рентакар и трансфери. Защо? Защото хората бяха принудени да спрат да пътуват, а нашия бизнес се захранваше основно от туристи.

И какво трябваше да направя? Трябваше да плача и да се окайвам ли?

Напротив! Аз веднага се преориентирах към бизнеса ми в мрежовия маркетинг. И ако до онзи момент го правех отгоре-отгоре, в онзи момент ВЗЕХ ОСЪЗНАТО РЕШЕНИЕ, че ще науча нови умения, нови знания, нови навици, за да го превърна в супер печеливш бизнес за себе си.

Защо го направих? Защо точно МРЕЖОВ МАРКЕТИНГ?

Дотогава бях чувал, че тази индустрия е устойчива дори и по време на криза, но не го бях преживявал.

Е, преживях го - през 2020 г. Бизнеса ми сферата на туризма фалира, но пък бизнеса ми в мрежовия маркетинг в сферата на грижа за здраве и красота започна да просперира. Именно това ме накара да си спомня онези статистики - как по време на предишната криза от 2008 г много бизнеси фалираха, но бизнесите в индустрията на мрежовия маркетинг продължаваха да увеличават стремглаво оборотите си.

Именно това беше причината да избера да развивам бизнес в тази индустрия. Защото осъзнах, че в нея има ПОСТОЯНЕН ПОТОК ОТ ПАРИ ДОРИ ПО ВРЕМЕ НА КРИЗА! Защото ако бях избрал друга индустрия, през следващата криза, която ще дойде след 8-10-12 години, а може и по-рано, най-вероятно ще бъда изправен отново през огромни трудности, и вероятността да фалирам е голяма.

Как и вие да се подготвите за следващата криза?

Като станете по-гъвкави, по-приспособими, по-отворени към промени!

А какво означава всъщност това?

Да изберете подходящата индустрия, която по време на кризи никога не фалирва, след това да сте готови да изучите конкретните начини, чрез които да развиете бизнеса си, благодарение на обучителната система на екипа ни КОД21, а след това да сте готови и да действате по точно определени алгоритми и стратегии, за да изградите солиден бизнес само за 2-3 години, а през остатъка от живота си да се наслаждавате на ЗАВИДНИ ДОХОДИ и МНОООГО СВОБОДНО ВРЕМЕ!

Готови ли сте за ПРОмяната?

 

2
Пещерата с дървото - Нашето първо посещение на тов...
5 важни Аспекта от Философията на Самураите за Жив...

Свързани публикации

 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Събота, 27 Април 2024