12 minutes reading time (2485 words)

Какво искаш ТИ от живота?

Какво искаш ТИ от живота?

Какво всъщност искаш ТИ от живота?

Ето че настъпи момента да си поговорим за това - какво всъщност искаш ти.

Като бяхме деца, ние постоянно мечтаехме, но като пораснали и зряли вече хора, ние се отучихме да мечтаем.

Затова нека поговорим за ТВОИТЕ цели. За целта ще ти задам няколко въпроса

👉 Какво означава за теб процъфтяване и благосъстояние? Замислял(а) ли си се? Може би означава пари, признание, добро здраве, издигане в кариерата, щастливо и любящо семейство? А може би ти се иска да имаш материални ценности като коли, яхти, къщи?

👉 Харесва ли ти сегашния ти живот? Не винаги щастието се измерва с пари, нали така? Понятия като дружба и семейно щастие не зависят от парите, съгласен ли си?

👉 Кое за теб е най-важното в отношенията ти със семейството и приятелите? - Искаш да прекарваш повече време с близките си? Или може би искаш да имаш възможността да им помагаш? Може би искаш да направиш нещо важно и значимо за обществото? Може би искаш да бъдеш известен и признат за помощта си към другите хора? Или може би просто искаш да имаш възможност да им помагаш?

👉 А харесва ли ти да бъдеш обичан, и да обичаш? Как ти се струва? Хората привлечени ли са от теб и радват ли се да те видят? А има ли такива, които се стараят да ти забият нож в гърба?

👉 Как мислиш - можеш ли да се превърнеш в човек, в чието мнение се вслушват?

👉 Знаеш ли, че можеш да се обкръжиш с обаятелни и преуспяващи хора?

И да продължим с въпросите:

👉 Какви са хората, с които прекарваш често времето си, хората с които общуваш?

👉 Те щастливи ли са?

👉 Чувстваш ли себе си "зад борда"?

Когато аз самият за пръв път си задавах тези въпроси, отговорът за мен беше еднозначен - "Да, аз съм зад борда!".

Естествено, имах куп оправдания и причини за това: роден съм в обикновено семейство, нямах знания, нямах пари, нямах време, страхувах се, че при мен няма да се получи и т.н.

А ти някога казвал ли си си подобни неща като:

  • Сега нямам свободно време
  • Нямам излишни пари
  • През цялото време чувствам умора
  • Нуждая се от почивка
  • Животът ме разочарова и ми се струва, че нищо вече не може да се направи
  • Ако можеше някакси да ми дойдат пари, всичко би било различно

и т.н.?

И в крайна сметка не предприемаш никакви стъпки, за да промениш това.

Звучи ли ти познато?

Ако е така, то и ти, както и аз преди години, не успяваш да контролираш себе си.

За да промениш ситуацията, трябва да вземеш себе си и живота си в собствените си ръце!

Но как? Съвсем скоро ще поговорим за това...

А сега нека да помислим върху следния въпрос:

Какво те очаква в близко бъдеще?

Веднага след като решим и започнем някакви промени, нашето подсъзнание, понеже се грижи за нашата безопасност като започва да ни изтощава чрез страха. Страхът, който ни спира от по-нататъшни действия.

От какво се страхуваш?

Ние просто сме устроени по този начин! Стига веднъж да се изгорим с врелия чай, след това всеки път започваме да духаме водата. Стига веднъж да претърпим неуспех, ние се отчайваме и преставаме да действаме. Истина е. Но е истина също така, че и при теб, както и при детето, което се учи да ходи, не всичко ще се получи от първия път. Нима мислиш, че откъсвайки се от стадото, те очаква моментален успех? Тогава този материал би се наричал финансова свобода за 3 дни, или за 5 часа... Неее, ще ти отнеме години, повярвай ми.

Нооо... не си и помисляй да се връщаш към стария си начин на живот, към старото си АЗ. Там няма да намериш това, към което си се устремил. Предстои ти да действаш много, да грешиш много, и даже и да губиш много. Предстои ти мнооого да се учиш, много пъти да падаш докато достигнеш момента, в който да си щастлив, удовлетворен и да спиш спокойно.

И все пак - какво предизвиква страх в теб? Какво те подтиква към решителни действия и промени? Това прилича на детския страх от тъмното. В действителност няма нищо страшно в тъмнината, но ние се страхуваме от своите фантазии. Ти се страхуваш да се изказваш пред хората, може би не се чувстваш комфортно когато разговаряш с непознати? Ти се страхуваш да напуснеш работата си. Между другото това не е нужно да се прави веднага, но все пак ти си представяш по песимистичен начин по-нататъшното развитие на събитията, ако започнеш нещо допълнително, нали?

Но как да се отървеш от страха си? Как да превърнеш този страх в положителни емоции? Именно в това се състои една от задачите ми. Да ти помогна да превключиш съзнанието си от "аз не мога" към "аз съм способен".

А сега истината за теб:

Дойде и този момент - да ти кажа истината. Това, което е напълно възможно да си забравил, но с което си дошъл на този изпит, наречен "живот".

В този живот ти си уникален. Твоята личност е неповторима! Нека да го кажа отново - уникален и неповторим. По всяка вероятност не осъзнаваш всичко това - твърде дълго си бил подтиснат от твоите страхове и ограничения! Повярвай ми! Ти си бил уверен в себе си когато си бил дете и просто си тръгнал в грешна посока. Ти си имал богато въображение, бил си любознателен. Твоя потенциал е бил огромен, но в своя съзнателен живот си бил поставен в рамките на стереотипа.

С други думи казано - теб са те научили как да бъдеш простичък обикновен човек, вместо да те насочат как да се превърнеш в ярка и силна личност. Замислял ли си се някога върху това какво стои между теб и това, което искаш, това към което се стремиш? Това са твоите възгледи, твоите мисли, твоята цел, твоя фокус.

Замислял ли си се защо някои хора са пълни с енергия, а други изглеждат доста смачкани, доста мудни? Забелязал ли си как се държат преуспелите хора за разлика от останалите?

Преуспелите хора са оптимисти. Те са много инициативни, те се стремят към успеха. В тях има жажда за живот и това е причината да постигат страхотни резултати.

В какво се състои разликата?

Отговорът е: В мисленето, в силния стремеж към поставената цел, в действията, регулирани от точен и конкретен план, а не в пасивното отношение към живота. Ние от нашия екип имаме такъв план и скоро ще научиш за него.

Затова какво е необходимо сега? Необходимо е да започнеш да действаш и усилията съвсем естествено ще бъдат възнаградени чрез резултатите, които ще получиш! Необходимо е да действаш постоянно, ден след ден, час след час, седмица след седмица, месец след месец. Необходимо е да бъдеш постоянен, без да спираш, без да се огъваш, колкото и препятствия да има по пътя ти. Предстои ти да преодолееш много неща. Предстои ти да се научиш на много неща. Но бъди сигурен, че всичко е по силите ти! Ние от нашия екип сме се убедили в това стотици пъти!

И така, нека да повторим - Всичко започва от твоя мироглед! Всичко!

За огромно съжаление, той е сформиран от стадото. Нека ти дам един пример какво имам впредвид: Ако поставим една сладка ябълка в буркан с краставички и саламура, то тя със сигурност ще стане солена. Всеки един от нас е склонен да приема качествата на средата, в която се намира той самия. Нашето обкръжение сформира нашето съзнание и то от своя страна влияе на нашите резултати! Аз говоря за ТВОЕТО НОВО МИСЛЕНЕ, за ТВОЯТА НОВА ФИЛОСОФИЯ, за твоята житейска позиция! Това е необходимо условие да бъдеш успешен! Хората рядко осъзнават, че разликата между тези, които нямат нищо и тези, които се отделят от всеобщата маса и имат много, се състои единствено в различните им убежедения, в различния им начин на мислене. За да промениш обстоятелствата около теб, трябва да се промениш самият ти! А това става като промениш начина си на мислене! Способността ти да мислиш и способността ти да градиш самостоятелно съдбата си според убежденията ти, те прави уникален човек! Затова с правилните убеждения ще можеш да направиш живота си такъв, какъвто го искаш! Ти имаш сили да реализираш всичките си идеи, да постигнеш целите си.

Или ставаш господар на живота си, или следваш тълпата! Това е! Ти избираш!

Няма как твоя мозък да се придържа едновременно към два различни мирогледа! Затова ако ти смяташ, че не можеш да постигнеш нищо, наистина няма да постигнеш нищо! И разбира се, ако мислиш по този начин, няма да се получи нищо. Това е особеността на работата на твоя мозък. То се намира в едно от двете състояния. Първото е състояние на безспомощност и страх, а второто - на увереност, любознателност, стремеж към по-добро. Опитай се да отгатнеш по какъв начин мислят успяващите хора!

Всичко е толкова просто. Успешните хора разбират, че това, което имат вече, е следствие на това, което в момента правят и това, което са правили за определен период от време. Че с едни и същи действия е невъзможно да се получат различни резултати. Затова успяващите хора променят околния си свят, намират ново обкръжение, търсят наставници и ментори, които да ги учат как да постигнат успех.

А ти какъв начин на мислене ще избереш за себе си? Под чие влияние са се оформили твоите възгледи? Със сигурност под влиянието на семейството, съседите, училището, приятелите. Под влиянието на средствата за масова информация. Затова, ако в постигането на твоите цели си претърпял неуспех, логично е да заключим, че коренът на проблемите е именно в твоите принципи, сформирани от това обкръжение.

Нека да ти задам още няколко въпроса:

  • Всички тези хора показаха ли ти път към успеха?
  • Всички тези хора дадоха ли ти система, която е довела до успеха на други хора?
  • Начертахте ли с тях точен план за действие?
  • Всички тези хора предоставиха ли ти необходимото обучение?

Не зная каква е ситуацията при теб, но на мен никой от обкръжението ми не ми даде тези неща. Научиха ме да чета, да смятам, да пиша правилно, да работя с компютър, но забележи! Никой не ме научи как да постигна финансова свобода, финансова независимост! Сигурен съм, че и теб никой не те е научил на това! Системата е заинтересована от създаването на хиляди, десетки хиляди работни места. Мен самият ме подготвяха за същото - да работя за други хора.

Ако искаш да получаваш строго ограничен доход, да си доволен от живота си, ако искаш да жертваш личната си свобода, талантите си, целия си потенциал в единствения си живот, това е твое право! Това със сигурност не е за мен! Ако искаш да бъдеш като всички останали, прави това, което правят и останалите! Продължавай да вървиш с тълпата и ще имаш живота, който си имал досега! Ще имаш живота, който и останалите имат!

Но ако искаш да си изключение и да постигнеш НЕОБИКНОВЕНИ УСПЕХИ, тогава трябва да имаш ДРУГО МИСЛЕНЕ, коренно различно от това на повечето хора!

Всичко, което ми беше необходимо, за да постигна своя успех, бяха изпитаните в практиката планове за действие, система за обучение и подкрепа на хора, които вече са постигнали успех. Помни, че успехът няма да дойде просто ей така случайно, без причина, без да си го предизвикал! Всички хора се надяват на най-доброто, но само надежда не е достатъчна!

И така, нека те попитам отново:

  • Искаш ли ТВОЯ ЖИВОТ да бъде по-добър и да зависи само от теб?
  • От какви хора си заобиколен?
  • Можеш ли да разчиташ на подкрепата на хората от твоето обкръжение?
  • Същите тези хора ще те научат ли на необходимите убеждения и действия?
  • Ще ти предоставят ли точен и конкретен план за действие?
  • Ще ти помогнат ли да станеш по-щастлив и по-свободен?
  • Ще ти помогнат ли да се реализираш на 100%?

Ако осъзнаваш ситуацията, в която се намираш, ако осъзнаваш, че хората около теб ти влияят негативно, време е да преустановиш това! Не им позволявай повече да ти влияят негативно! Не позволявай на другите да ти поставят етикети, нито да определят колко струваш! Никой няма право да прави това с теб! Общувай само с тези, които вярват в твоите способности и се стараят да повишат твоята самооценка!

Направи своя избор!

Повечето хора (над 80% всъщност) живеят доста посредствен живот. И главната причина за това е в мисленето им. Начина им на мислене! Тези хора, както и аз навремето, а напълно вероятно и ти, следват един общоприет стандарт. Стандарт, смятан за най-правилния! Те са свикнали да обвиняват всички наоколо за така създалата се ситуация, без да предявяват никакви претенции към самите себе си!

Към 40-годишната си възраст хората обикновено са доволни от своето образование, от уменията, които са придобили, от способностите си, а в същото време недоволстват от срещу своето финансово състояние, положение и място, което заемат в живота. Така ли е? Прав ли съм? Удивително, но факт!

И така - ако следваш тълпата, не очаквай по-добър живот от този на тълпата!

И знаеш ли чия е отговорността? Не, не е на тълпата! Не е на системата! Отговорността е изцяло твоя! Ти сам можеш да избереш своето бъдеще! Настоящето си си го избрал преди 5-10 години. Ти можеш да бъдеш щастлив, богат, признат, свободен, заслужаващ уважение след 5-10 години ако започнеш да действаш в тази посока СЕГА! Не позволявай на миналото ти да те управлява! То не е довело резултатите, които искаш! Затова се отърси от него и започни да ПРОменяш мисленето си! Само тогава ще можеш да ПРОмениш бъдещето си!

Престани да следваш тълпата! Това не е ефективен избор за теб!

Все още ли се колебаеш? Помниш ли библейската история за Ной? Бог му казл да построи ковчег, да събере в него двойки от всички животни и да се приготви за великия потоп. А сега си представи, че ако Ной беше такъв глупак като повечето хора около него, като болшинството от тези, които живеят днес, той би могъл да отговори следното: "не знам, трябва да помисля", или пък "може би", или пък "нямам време сега", "о, това е толкова много време, ще ми отнеме цели пет години", "сега изобщо нямам пари за това", "много съм зает", "не съм сигурен дали ще мога да се справя"....

Как мислиш - какво би се случило, ако Ной беше направил същото, което правят милиони хора днес, които дори не осъзнават, че просто търсят оправдание за своето бездействие?

Ти имаш избор, приятелю! Във всеки миг от живота си ТИ имаш избор! Къде ще те отведе утре твоя избор днес?

Познавам много хора, които са взели решение да подобрят своя живот, но не са успели. Знаеш ли защо? Защото са изоставили започнатото. Само заради това! Други причини просто няма! Престанали са да се променят, да се учат, да действат и са се върнали към робския си начин на мислене и робския си начин на живот.

Ииии.... В същото време има хиляди хора, които са взели своето осъзнато решение да променят себе си, и са преуспели, не бягайки от новия път, не предавайки избора си, а приемайки новата философия и усвоявайки новите знания!

Всичко е в твоите ръце, приятелю! Изборът за ТВОЯ УТРЕШЕН ДЕН зависи изцяло от ТЕБ ДНЕС!

 

1
Как да постигнеш финансова свобода след 5 години?
Лидерски Бизнес Форум - Февруари 2020

Свързани публикации

 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Вторник, 23 Април 2024