5 minutes reading time (952 words)

ФОРМУЛАТА „ПЛЮС 40“

ФОРМУЛАТА „ПЛЮС 40“


Една от тайните на преуспелите хора в света е, че те работят супер упорито. За тях няма почивни дни, празници, събота и неделя. Те започват от рано сутрин, работят здраво и приключват късно вечер. Те се отличават като едни от най-работещите хора в своята индустрия. Това се вижда от действията им и всеки покрай тях го знае.

ФОРМУЛАТА „ПЛЮС 40“ гласи, че вие работите по 40 часа на седмица, за да оцелеете, за да ви бъдат платени сметките и да имате храна на масата; а всеки допълнителен час над тези 40 е час за вашия успех, финансова свобода и просперитет. Ако фокусът ви е само в тези 40 часа на седмица, вие ще работите само за да оцелеете. По този начин няма как да вървите напред, няма как да постигнете онази финансова свобода, за която повечето хора мечтаят. Работейки 40 часа на седмица (по познатия модел понеделник - петък) повечето хора се ограничават с посредствен живот на средно-статистическия човек.

Човек започва да се примирява с каквато и да е заплата, каквато и да е работа, каквото и да е жилище, каквато и да е кола и животът се превръща в едно голямо примиряване. Влизаме в едни рамки, които ни е страх да счупим! Страха да не изпуснем „сигурното“ започва да ни сковава и затова сме вечно уморени, изтъквайки различни причини и оправдания как нямаме време извън тези 40 часа на седмица, където работим за шефа си.

Но всеки един час извън тези 40 е инвестиция в твоето бъдеще! В твоите цели и мечти! Всъщност ти може да предвидиш до голяма степен с точност, къде ще се намираш след пет години, като погледнеш, колко над тези 40 часа на работиш всяка седмица. Нищо не може да замени глада за успех, фокуса и дългата работа с постоянство.

Статистиката сочи, че самоизградилите се милионери в света работят средно по около 59 часа на седмица. Много от тях работят по 70 или 80 часа особено в началото на кариерата си. Средно те работят не пет, а шест дори седем дни в седмицата, като и блокираното време за работа е много повече от човек с мислене като „наемен работник.“ Самоизградилите се милионери в голяма степен са там, когато персоналът „от 9 до 5“ идва на работа и остават до късно вечер, след като персоналът си е тръгнал.

Именно тук е ключът. Всички хора имаме 24 часа на денонощието. Колко от тези 24 часа използваме за работа по нашите цели и мечти? Колко е обемът от извършената работа? От чистото блокирано време за действия?

След като станете сутрин запретнете ръкави и започнете с дневните си задачи. Не се ровете безцелно в ленатата на Facebook или която и да е там социална мрежа. Не се подвеждайте да гледате до обяд сутрешни предавания по телевизията, които имат за цел да Ви рамкират, бълвайки информация как в тази държава нищо не става, как хората не могат да постигнат успех, как всичко е черно… Бля, бля, бля…

Не си пилейте времето в безцелни разговори с приятели часове наред, обсъждайки снощния мач по телевизията или разни други странични неща, които са просто шум, който ви разсейва и ви вади от коловоза на вашия път към целите и мечтите. Работете през цялото си работно време. Ще има време и за забавления, и за най-различни излизания, разходки или разпускане с филми по телевизията. Ще има време за всичко, затова не губете нито миг.

Още днес решете да изградите репутацията на един от най-работещите хора във вашата компания. Това ще ви помогне да бъдете забелязани от хора, които могат да ви помогнат още по-бързо да стигнете там където искате. Обградете се с ментори и успешни хора и започнете да попивате от тази среда.

 

ФИНАЛНИ ДУМИ

Ето едно предизвикателство. Още днес си съставете план, как и с колко да увеличите часовете работа извън тези 40 часа в които ходите на работа за заплата. В никакъв случай допълнителните часове не трябва да бъдат по-малко от 15-20 часа на седмица. Ставайте с един час по-рано сутрин - така ще имате допълнителни 30 часа на месец. В обедната почивка в офиса обядвайте за 15-20 минути и в останалото време работете по вашия прокет. Вечер след работа не сядайте на дивана пред телевизора, а инвестирайте още 2-3 часа във вашата мечта, която искате да постигнете. Лишете се от временното удоволствие на любимото ви риалити по телевизията или на мача на любимия ви отбор, за да може да инвестирате това време с работа по вашия проект. Платете цената на успеха днес, за да имате цялото време на света утре. Дори само тази стратегия ще увеличи резултата ви двойно, вкарвайки допълнителни 3-4 часа на ден за вашия бизнес.

 

И така, в се още ли си на кръстопът дали да продължиш да се носиш по течението и да продължиш да живееш живота, който не харесваш? И ако продължиш да живееш без да промениш себе си, мисленето си, действията си, дали животът ти ще се промени?

Ако мислиш, че е време за промяна, ВИЖ МОЕТО БИЗНЕС ПРЕДЛОЖЕНИЕ КЪМ ТЕБ и кандидатствай, за да се свържа с теб, и за да споделиш с мен притесненията си, страховете си, намеренията си, мечтите си и всичко, което пожелаеш. Аз ще ти дам безценни съвети и ще ти помогна да излезеш от капана, в който се намираш. Просто се свържи с мен!

 

--------------------

Коментирай тук отдолу ако имаш какво да допълниш или да питаш, и аз с удоволствие ще ти отговоря.

Благодаря ти, че следиш моя блог. Абонирай се за него, за да получаваш известие всеки път, когато напиша нова статия.

И не пропускай да споделиш линк към тази статия със своите приятели, или пък на своята стена, за да достигне тази информация до колкото се може повече хора, за да покажем на българския народ истината за мрежовия маркетинг!

 

0
Не мога да убеждавам хората! - Ето това възражение...
Защо LR? - Кристиян Александров отговаря в интервю...

Свързани публикации

 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Петък, 26 Април 2024