3 minutes reading time (631 words)

Искаш ли бърза печалба и богатство?

Искаш ли бърза печалба и богатство?

Знаеш ли приказката за костенурката и заека?

Като деца всички сме чели тази поучителна приказка за заекът, който стартирал с всички сили и съвсем скоро бързо се уморил и заспал, и костенурката, която бавно и търпеливо продължавала устремено към финала. В крайна сметка се сещаш кой печели състезанието, нали?

Често в живота си правим същото, което е направил заекът. Впускаме се в нови предизвикателства с огромна сила и енергия, очаквайки че ще пожънем големи успехи, и също толкова бързо угасваме след първите трудности и разочарования.

Всъщност знаеш ли, че над 95% от хората се провалят именно поради тази причина?

Да, правилно прочете - над 95% от започващите МЛМ бизнес се провалят заради техния начин на мислене и очакване. Те започват мрежов бизнес с голямата нагласа, че ще забогатеят изведнъж и повече няма да работят, че всичко ще се случи лесно и бързо. Много често този начин на мислене в техните глави е предизвикан от необучени и неподготвени представители, които са готови да свалят звезди от небето, само и само да постигнат целта си, а именно - да регистрират въпросните си приятели в системата НА ВСЯКА ЦЕНА.

Всъщност хората са такива навсякъде и във всяка ситуация. Когато си в магазина, искаш всичко да се случи бързо, нали? Не ти се чака на касата. Когато си в ресторанта, искаш поръчката ти да дойде светкавично, нали така? В почти всяка ситуация хората са нетърпеливи - искат всичко да стане светкавично, на момента!

Замисли се колко години са ти били необходими да завършиш основно образование, след това средно, висше.

А сега внимателно!

След като завърши средното или висшето си образование, започна ли веднага работа по специалността ти и на максималната заплата ли започна да работиш? Колко време ти беше необходимо и през колко обучения и препятствия премина, за да получиш първото увеличение на заплатата си?

Извинявай, но ако си учил 12-13-15 или 17 години и започваш да работиш за някаква мижава заплатка, и получаваш първото увеличение от 2-3 % чак след 1-2 години, тогава защо очакваш да забогатееш за няколко месеца в МЛМ? Безспорно възможностите в МЛМ са много по-големи в сравнение с традиционното работно място, но не можеш да очакваш чудеса, които се случват светкавично бързо!

Мисълта за бързо богатство е пагубна и разрушителна.

Убеден съм, че ако движещата ти сила е обсебена от тази мисъл, ти си обречен на провал.

Вместо това приеми факта, че трябва да се въоръжиш с търпение, упоритост и постоянство. Има безброй истории на преуспели хора и когато започнем да анализираме кое е общото между тях, установяваме, че всички те са били целеустремени, търпеливи и постоянни, независимо от трудностите и пречките, които са срещали по пътя си към успеха.

Безброй изобретатели и откриватели са постигнали своите цели само и единствено благодарение на тяхното търпение и постоянство. Томас Едисон - откривателят на електрическата крушка например е правил опити в продължение на години, докато успее да изобрети крушка, която свети цели 40 часа. Откривателите на първия контролиран полет - братята Райт също са били упорити и постоянни. Претърпяли са изключително много провали в опит да полетят. Но това не ги спира и не ги демотивира! Сега те са в историята като откриватели на първия полет и пионери в авиацията.

Мога да дам много примери за постоянство и търпение. Но най-важното, което трябва да осъзнаеш, е че ти ако искаш да успееш в каквото и да било в живота, трябва да си въоръжен с търпение, да преследваш целта си, без да се разфокусираш и да приемаш провалите като уроци, които те правят по-добър. Няма човек във света, който да е успял, и да не притежава тези ценни качества.

Аз уча хората от екипа си да изграждат тези умения и качества в характерите си, за да бъдат по-добри и успешни в бизнеса и семействата си!

Довери ми се и се свържи с мен още сега!

1
Каква сума пари ще те направи щастлив?
Печеливш ли е МЛМ бизнеса?

Свързани публикации

 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Четвъртък, 18 Април 2024