5 minutes reading time (997 words)

Как работи МЛМ Бизнес Модела?

Как работи МЛМ Бизнес Модела?

Често срещам хора, на които не им е понятно как точно работи модела на МЛМ компаниите. Често хората смятат, че става въпрос за измамни схеми, или за насилствено натрапване на продукти, от които клиентите нямат нужда.

И може би са прави за себе си... Най-вероятно защото имат горчив опит или са чували истории за хора с горчив опит.

За съжаление сме ставали свидетели на финансови измамни пирамиди, които са се популяризирали под предлога, че са МЛМ компании. И както бързо са набирали скорост, още по-бързо и стремглаво са фалирвали по една или друга причина. Защо? Защото не са предлагали физически продукт, а обещание срещу сума пари, или месечна такса...

Всъщност истинската МЛМ компания работи на съвсем друг принцип.

Най-напред нека подчертая, че в една истинска МЛМ компания става въпрос за разпространяването на реални продукти, от които хората имат нужда. В общия случай компаниите от индустрията на мрежовия маркетинг не създават нова нужда, а се възползват да предлагат на пазара продукти, от които човечеството вече има нужда така или иначе. Много често компаниите в този бранш предлагат продукти за Здраве, Красота, Почистване и т.н., които продукти са постоянен консуматив. Като ти свърши пастата за зъби, ще си купиш нова; като ти свършат витамините, ще си купиш нови и т.н.

Тоест - говорим за ниша, в която вече има създадена нужда от потребление. И именно това прави тези компании толкова успешно развиващи се, дори по време на световна стагнация и криза.

Каква всъщност е идеята?

Идеята е следната: когато ти имаш определена нужда, естествено че търсиш решение на своята нужда. Например - търсиш най-висококачествените витамини, или най-висококачествения парфюм и попадаш на някоя МЛМ компания, която предлага точно това, което търсиш. Тогава ти с огромно удоволствие проявяваш желание да станеш клиент и започваш да ползваш нещата, от които така или иначе се нуждаеш! Не е необходимо да закупуваш излишни продукти, от които нямаш нужда (поне в повечето Мрежови компании е така).

Нека отново вмъкна, че хората имат неправилно изградена представа за този бизнес заради сътрудници или дистрибутори, които действат доста агресивно и нагло в желанието си да "продадат" своите продукти. За съжаление такива сътрудници развалят реномето на този бранш и създават много погрешна представа в съзнанието на мнозинството...

И така, ти вече си закупил няколко любими продукта, получил си регистрация в МЛМ компанията.

Оттук нататък пред теб стои възможността да започнеш да препоръчваш на останалите това, което си пробвал и си доволен. Нека да подчертая - не става въпрос за задължение, а за възможност! Ако ти самият желаеш да бъдеш само и единствено клиент, който си пазарува висококачествени продукти, никой не би следвало да те "закача" и да ти досажда с бизнес предложения! Но ако ти видиш възможността и решиш да се възползваш, да започнеш да препоръчваш (не да продаваш), тогава компанията ще ти изплаща бонус за това, че си допринесъл за увеличаване на оборота й.

Нещо повече. Когато ти препоръчаш на други хора това, което си опитал и те пожелаят да се регистрират, за да станат клиенти, ти печелиш не само при регистрирането им и при първата им поръчка, а печелиш всеки следващ път, когато тези хора пазаруват самостоятелно през профила си в електронната платформа на компанията. Това наистина е уникално, защото едно еднократно действие ти носи многократни ползи в бъдещето!

Именно тази перспектива прави МЛМ бизнеса толкова уникален и единствен по рода си!

В мрежовия маркетинг се дава възможност на съвсем обикновени хора да постигнат необикновени резултати, благодарение на стабилната си система за възнаграждения!

Нека продължа с добрите новини!

Когато ти регистрираш други клиенти или дистрибутори (сътрудници), тогава ти имаш интереса да ги научиш и те да правят същото, защото когато те усвоят този принцип и започнат да го прилагат правилно, резултатите непременно ще се появят. И ти ще печелиш и от присъединените от тях клиенти и сътрудници. 

Именно затова този бизнес се нарича Мулти Левъл Маркетинг (Маркетинг на много нива) - защото ти печелиш не само от оборота на хората, които ти си присъединил, но от целия оборот, независимо от това на колко нива след теб се е разширил екипът ти!

Разбира се, за да се случи целият този процес, се изисква придобиването на определени умения и определени знания. Няма как да се оставиш на случайността и да очакваш зашеметяващи резултати!

А за да се случи това, е необходимо човекът, който те е регистрирал, да те обучи и да ти предаде целия си опит, за да се превърнеш в един истински професионалист в препоръчването! А нали знаеш, че само професионалистите постигат професионални резултати?

За съжаление е масова практика някой да регистрира някого, и след това да го остави на "произвола на съдбата", надявайки се че нещо просто ей така ще се случи от самосебе си и новорегистрираният партньор изведнъж ще се самоинициира и ще стане успешен.

Именно това е причината много хора да не успяват да се реализират в тази сфера. Те нямат правилното разбиране за този бизнес. Те нямат този лидерски, дори бих казал бащински инстинкт, който да ги накара да бъдат неотлъчно до новия си партньор и да му помогнат с първите стъпки, с първите препоръки, с определянето на целите и стратегиите за успешно развитие.

Затова е много важно 

когато решиш да стартираш своя МЛМ бизнес и си намерил подходящата компания, да помислиш много внимателно кой лидер искаш да последваш и да се регистрираш в екип, който след това ще ти бъде от огромна полза в твоето обучение!

Виж колко огромен е мащаба на МЛМ индустрията по света!

Виж колко е голям мащаба на МЛМ индустрията по света!

Тази статистика показва, че през 2017-а оборотът в МЛМ индустрията във всички компании по света е бил 189 милиарда долара!

Всяка следваща година тази цифра расте!

Това не е случайност!

Това е истински бизнес, даващ шанс на милиони хора да променят стандарта си на живот!

Това е индустрия, която преобърна света и създава условия за взаимопомощ, подкрепа, личностно развитие, повече приятелства, по-добри взаимоотношения в семействата!

Ако и ти чувстваш нуждата от промяна в живота си, свържи се с нас, за да ти дадем формулата за твоя успех!

За едно по-добро бъдеще на България!

Заедно можем повече!

 

 

1
Готов ли си да играеш по новите правила на играта?
Все още ли чакаш перфектния момент?

Свързани публикации

 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Сряда, 24 Април 2024