4 minutes reading time (821 words)

Печеливш ли е МЛМ бизнеса?

Печеливш ли е МЛМ бизнеса?

Сигурен съм, че ако потърсиш в интернет пространството мненията на хората дали мрежовия бизнес е печеливш, повечето от тях ще са негативни. Ще срещнеш много хора, които казват че МЛМ е измама, че е пирамида, че не работи, че не се печели.

Нека за момент да помислим защо е така.

Тръгни от себе си. Колко пъти, когато си бил доволен от дадена услуга или покупка в магазин, ти си поискал книгата за препоръки и мнения и си оставил позитивен коментар? Колко пъти си го направил в интернет? Ако обаче служителят в дадения магазин или офис те е изнервил, ти бързаш да оставиш негативния си отзив в интернет или в книгата за препоръки, или пък търсиш управителя на обекта, за да му се оплачеш. Прав ли съм?

Надявам се, че сега разбираш защо толкова много негативни коментари се срещат за МЛМ бизнес-модела.

Ще ти кажа още нещо.

За да успее човек в МЛМ, е необходимо той да развие своите качества, да придобие нови умения, да има готовност и търпение да се учи и да следва ментора си. Именно тук се провалят над 95% от хората. Те смятат че е лесно. Те смятат, че могат да се справят блестящо, без да са придобили тези знания и умения. Нагласата, с която тръгват е, че няма нужда да се учат и да питат, те знаят и могат всичко. Това именно е причината тези хора да се провалят също толкова бързо, колкото бързо са се запалили по МЛМ-идеята.

Какво очакваш от такива хора, когато пишат постовете си в интернет? Нима очакваш те да кажат - "Ами да, аз бях тъп и упорит, и затова се провалих", или "Грешката ми беше че... "?

Повярвай ми, вродено е в човека да извърта истината и да се оправдава с другите хора или с някакви външни фактори. Съвсем малко са тези, които ще те погледнат в очите и ще си признаят истината за техния провал.

Сега разбираш, защо има толкова негативни мнения за мрежовия маркетинг, нали?

Бъди реалист. Мрежовият маркетинг преди всичко е бизнес. Не трябва да се гледа на него като на товар или бреме. Съответно и резултатите, които можеш да постигнеш зависят предимно от теб, а не от самия бизнес. Безспорен е фактът, че процентното съотношение на работници към бизнесмени е в огромна полза на тези, които работят на заплата. Благодарение на МЛМ, този баланс е променен, понеже всеки един обикновен човек има възможността да започне да прави този бизнес и да успее, стига да е готов да развие нужните качества в себе си.

Именно това е причината да срещаш повече негативно настроени хора, които повтарят и вярват, че този бизнес модел не работи, отколкото хора, които са успели в него и жънат плодовете му. Това категорично не трябва да бъде причина да не започнеш да правиш МЛМ. Възможностите за печалби в мрежовия маркетинг са завидно големи и зависят почти изцяло от теб и твоите усилия. А усилия ще ти трябват! И търпение! И готовност да се учиш! Всъщност - познаваш ли бизнес, в който не е нужно да придобиваш умения, знания, търпение, постоянство? Аз досега не съм срещнал такъв бизнес.

Мога да ти кажа, че в традиционния бизнес, обикновено се започва с доста голяма сума като инвестиция, а първият лев печалба, след като си изплатил инвестицията си, най-често идва след години. В МЛМ бизнес модела е коренно различно. Инвестицията е малка, почти нищожна, а първата печалба може да бъде буквално след месец - два. Това се случва! Виждал съм го с очите си!

И така, още малко насоки...

На МЛМ-бизнеса трябва да погледнеш дългосрочно. Малцина са тези, които правят бързи резултати за кратко време. Понякога е въпрос на късмет, в други случаи е въпрос на предишен опит, при някои хора оказва влияние изграденият им авторитет сред техния кръг от познати. Но всички тези примери са изключения и не бива да очакваш и на теб да ти се случи нещо подобно. По-скоро трябва да си готов да запретнеш ръкави и да излезеш на бойното поле, защото те чака работа! А нали искаш финансова свобода и повече свободно време?

Е, приготвяй се!

Предстои ти предизвикателен път към успеха, и той задължително трябва да започне с обучение. Под обучение имам впредвид - готовността ти да последваш системата ми, да задаваш въпроси, да четеш книги, да търсиш правилния път и всеки път, когато допуснеш грешка, да анализираш ситуацията и да се стремиш да ставаш все по-добър в правенето на МЛМ! Ще трябва да си готов да посещаваш семинари и обучения, защото те са изключително важни и полезни за повече знания и мотивация. Ще те науча как да общуваш с хората, как да ги заинтригуваш, за да успяваш да ги привличаш към себе си.

Ти трябва да бъдеш готов да се впуснеш в това предизвикателство и да задобряваш със всяка твоя среща, независимо дали тя е face to face, по интернет, чат и т.н. Само тогава ще пожънеш плодовете на своя труд.

И така - на въпроса "Печеливш ли е МЛМ бизнеса?", моят отговор е "Категорично ДА!".

 

1
Искаш ли бърза печалба и богатство?
Какви заблуди за мрежовия маркетинг се срещат?

Свързани публикации

 

Коментари

Гост - Denis на Сряда, 14 Август 2019 20:31

Mdaaa ima logika

вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Сряда, 17 Април 2024