9 minutes reading time (1717 words)

3 стъпки, за да се превърнеш в Шампион в своя МЛМ бизнес?

3 стъпки, за да се превърнеш в Шампион в своя МЛМ бизнес?


Много често партньорите от моя екип ме питат следното:

Как да стана шампион в МЛМ? Кои са най-важните стъпки, които да направя?

И, разбира се, аз им отговарям че в мрежовия маркетинг, както и във всеки друг бизнес и бранш, повечето хора не постигат успехи и това е неоспорим факт. Това обаче в никакъв случай не означава, че този бизнес не е добър, или че в България няма почва за развитие и т.н.

Всъщност, тези факти се отнасят във всяка сфера от живота - не всеки футболист става успешен, нито пък всеки тенисист или волейболист ще стане успешен. И това е съвсем нормално.

Но къде се крие тайната? Защо едни хора успяват, а други не?

Отговорът е много семпъл. И той се крие в нагласата на конкретния човек. Някои са решили да се занимават с нещо просто като хоби, и затова не влагат прекалено много усилия. Те го правят просто ей така за удоволствие, помежду другото, и поради този факт няма как да станат истински успешни, нали? Това са така наречените "аматьори". Познаваш ли такива хора в Мрежовия маркетинг? Защото аз - ДА. Пълно е с такива, тип аматьори, които не полагат нужните усилия, и съответно не постигат нужните резултати. И в това няма нищо лошо, разбира се. Други обаче са решили, че искат да се изкачат на върха, искат да постигнат максимума, на който са способни, искат да изпъкнат, искат да бъдат най-добрите, и това е чудесно! Разбира се, тези хора са малцина, но те са със ясното съзнание, че за да постигнат големи резултати, е необходимо да се заемат професионално! Това ги превръща в шампиони!

Разковничето всъщност е в решението, което вземат едните и другите. Едните са взели решение да го правят помежду другото, а другите са взели решение, че ще бъдат ПРОФЕСИОНАЛИСТИ! И именно това ги отвежда до върховете! И пак казвам - това важи не само в МЛМ индустрията, а навсякъде! Само и единствено професионалистите постигат големите успехи и се изкачват на върха!

Но какво е необходимо, за да се превърнеш в професионалист? На всички ни е ясно, че да се превърнеш в професионалист не е лесна задача и със сигурност не става от днес за утре. Още повече, че повечето хора изобщо не са готови да преминат през това, което е необходимо.

Обаче, ако имаш истински намерения да превърнеш своя МЛМ бизнес в основен източник на финанси, и да бъдеш ШАМПИОН в компанията, с която си партнираш, ще се наложи да извървиш пътя и да платиш цената за това! Успехът със сигурност не се постига лесно, но определено си заслужава! И, повярвай ми, индустрията на мрежовия маркетинг дава най-достъпната възможност за това!

И така, нека да разгледаме тези три стъпки, за които обещах още в началото на статията. Аз лично съм ги следвал през годините и обичам да ги давам за пример на своите партньори от организацията ми. Съветвам те и ти да ги следваш, защото само така ще имаш възможността да достигнеш до върховете в кариерния план, който ти предоставя твоята МЛМ компания, и никога повече да нямаш финансови притеснения, а същевременно да разполагаш с цялото свободно време на света!

 

Стъпка #1: Вземи решение!

Това е първата и най-вашна стъпка - да вземеш решение, че ИСКАШ ДА БЪДЕШ ПРОФЕСИОНАЛИСТ!

Вземането на решение е най-важното нещо, защото само тогава ще се отдадеш изцяло на 100% на своя бизнес! Само тогава ще подхождаш истински сериозно и с нужното уважение към своята МЛМ кариера. Ако ти си ВЗЕЛ РЕШЕНИЕ, всяка трудност ще ти се струва лесна за преодоляване, и ти ще продължаваш упорито по пътя си на развитие! Защото мрежовия бизнес не е лесен, както доста представители на различни компании обичат да го представят. Ти със сигурност ще срещаш проблеми и разочарования по пътя си на развитие. Ще се сблъскваш с различни възражения, с различни откази. Ще има подигравки. Ще преживееш неодобрението на роднините и приятелите ти. Но САМО АКО СИ ВЗЕЛ РЕШЕНИЕ ДА БЪДЕШ ПРОФЕСИОНАЛИСТ, ти ще се справиш с тези препятствия и ще намериш истинската мотивация и сила да продължиш напред! Професионалистите не се влияят от емоциите си, а СЛЕДВАТ ЯРОСТНО ЦЕЛТА СИ, въпреки негативизма на околните!

Да вземеш истинско решение, това означава да имаш конкретна цел за бъдещето си, да оценяваш професията МЛМ предприемач защото ясно осъзнаваш какво ти дава тя, и да приемеш че независимо от всичко, ти трябва да продължаваш напред! Истинските професионалисти нямат "План Б". Те не си оставят задна вратичка! Те не започват с нагласата "ще опитам", или "каквото стане"... Те са наясно, че ги очакват трудности и са готови въпреки трудностите да вървят стремглаво напред!

В своя над 8-годишен опит не съм срещнал успял МЛМ предприемач, който да е бил с мислене на аматьор. Всеки успешен предприемач е взел своето решение да бъде професионалист! Само професионалистите успяват!

А ти дали си взел своето решение за успех в МЛМ?

 

Стъпка #2: Обучавай се и го прилагай на практика!

"Не се страхувам от упражнилия 10 хиляди удара с крак по веднъж, а от упражнилия един удар с крак 10 хиляди пъти." (Брус Лий)

Това, което с което свързваме един професионалист, е неговия опит! Всеки професионалист е допускал безброй различни грешки в своя път на развитие - ден след ден, година след година, за да достигне до нивото, на което той предварително знае точно какво да направи, точно как да го направи и защо да го направи, за да има успех. Опитът е безценен! Ненапразно цитирах Брус Уилис по-горе. Мога да дам безброй примери с различни спортове. Във всеки спорт спортистите повтарят даден похват или упражнение изумително много пъти, докато то се превърне в нещо машинално, нещо което вършат с лекота.

В мрежовия маркетинг ние като професионалисти потапяме новите партньори в среда на успешни лидери, за да им дадем възможност да почерпят от нашия опит наготово. И, разбира се, тези които вземат своето решение да действат като професионалисти, успяват да си спестят доста грешки по пътя на развитие. Но за да се случи това, е необходимо да бъдеш обучаем. Да имаш истинско желание да се обучаваш и след това да прилагаш това, на което са те научили твоите ментори.

Ако ти си с нагласата "всичко знам и всичко мога", провалът ти е гарантиран! И то съвсем скоро!

Ще цитирам българската поговорка "Човек се учи докато е жив". В мрежовия маркетинг това важи на 100%, така че не бъди всезнайко, а бъди търсещ, питащ, жаден за още знания, и разбира се прилагай наученото на практика! Всеки ден!

Обучение, активни действия, обучение, активни действия! Всеки ден!

Само така ще натрупаш нужния опит, който ще те отличи като истински професионалист!

 

Стъпка #3: Използвай готова система на работа!

Защо е необходимо това? Защото от една страна ще ти спести време, а от друга страна ще помогне на твоите последователи и те да се превърнат за кратко време в истински професионалисти. Ще имаш истинско развитие само тогава, когато процеса, който е протекъл теб, бъде дублициран в твоите последователи! А благодарение на готова, точна и работеща система, ти можеш лесно и бързо да го обучиш него така, както ти самия си бил обучен!

Какво представлява системата на работа?

Тя е съвкупност от бизнес процеси, стратегии, инструменти, шаблони за започване на разговор, печатни материали, стратегии за събиране на нови контакти и всичко, необходимо за вашия успех! Да си видял автомонтьор, който да завива болтовете и гайките на ръка? Той е професионалист и ползва инструменти! Той е префесионалист и следва последователност от стъпки, за да бъде ремонта успешен. Нали така? Ето това представлява системата на работа - последователност от стъпки, придружени от нужните инструменти, които ще помагат както на теб, така и на партньорите от твоя екип да успявате заедно!

Разбира се, в инструментите за работа в МЛМ не са гаечни ключове както при автомонтьора. Това са различни видеоматериали, най-различни печатни материали, бланки за попълване, тестове и т.н. И когато ползвате инструменти за вашата ежедневна работа, вие улеснявате целия бизнес процес, пестите време и давате прекрасен пример на кандидатите си как и те могат да работят по вашия модел. А работата с инструменти определено не изглежда трудна на твоите кандидати!

Ако започнеш да разказваш за бизнес модела или за продуктите, без да ползваш инструменти, може да си много сладкодумен и да знаеш перфектно всичко, но твоите кандидати най-вероятно ще ти отговорят "Всичко това е много хубаво, но аз не мога да се науча да говоря така като теб", и ти ще ги изгубиш завинаги. Дори и да не ти го кажат, със сигурност те ще си го помислят!

Така че главната цел на системата на работа е да предостави на новите партньори лесни за преповтаряне действия, чрез които те ефективно да навлязат в бизнеса и да започнат да се развиват успешно. Ако ти си стартирал наскоро и все още не ти е предоставена система на работа, потърси своите лидери възможно най-скоро и ги помоли да те въведат в тяхната система, за да я изучиш и за да я последваш! Това е най-правилното нещо, което да направиш още в самото начало на кариерата ти! По този начин ще си спестиш хаотични действия, ще си спестиш много изгубено време, ще се възползваш наготово от опита на вече успешните лидери. Точни стъпки, точни стратегии, точни инструменти!

Затова ползването на система е от решаващо значение! На мен и още двама лидери от екипа ни отне години в лутане и правене на грешки, за да създадем нашата система на работа, и за да я предоставяме наготово напълно безплатно на всеки партньор в екипа ни! На мен ми отне години, за да може на теб да ти отнеме дни докато навлезеш в нещата!

 

Какви са изводите?

Шампионът е професионалист, който съвсем осъзнато полага огромни усилия, за да постигне това, което за останалите е невъзможно!

Ако си от хората, които нямат нужда да стават шампиони, в това няма нищо лошо! Прави това, което те удовлетворява, за да бъдеш щастлив!

Но ако си от хората, които искат да достигнат до върха и да бъдат ИСТИНСКИ ШАМПИОНИ, по всяка вероятност ти носиш в себе си дух на победител и си истински готов да постигаш мечтите си!

Тогава запрятай ръкави, защото ТВОЯ УСПЕХ ЗАВИСИ ОТ ТЕБ И ДЕЙСТВИЯТА ТИ!

Желая ти успех!

 

С удоволствие ще отговоря на всичките ви коментари тук отдолу под тази статия, така че коментирайте я и я споделяйте със своите приятели, за да помогнете по този начин на колкото се може повече хора да осъзнаят тези истини!

 

1
Каква е тайната на успеха?
Как да разбера дали съм подходящ за Мрежовия марке...

Свързани публикации

 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Петък, 29 Март 2024