3 minutes reading time (526 words)

12-те Правила за Успеха (Джон Рокфелер)

12-те Правила за Успеха (Джон Рокфелер)

Днес името Рокфелер е нарицателно за голямо богатство. И с право. Джон Рокфелер (1839 - 1937 г.) е американски предприемач, осъществил революция в петролната индустрия. Бизнесът му го превръща в един от най-заможните хора в света. Първоначално се занимава с търговия със земеделски продукти, но печалбите му от нея са нищо в сравнение с това, което му носи нефтът. В края на XIX век Рокфелер контролира една трета от нефтеното производство в САЩ. Той е бил и известен филантроп - дарил е над 500 млн.долара за благородни каузи.

Ето какви са неговите 12 правила за успех в бизнеса:

1. Работи по-малко за друг и повече за себе си. Колкото по-малко работиш за себе си, толкова по-лошо ще живееш.

2. Прави икономия на парите. Търси къде можеш да купиш продукти по-евтино или с отстъпка. Съставяй предварително списък на необходимите стоки и купувай само по списък.

3. Ако имаш малко пари, започни бизнес. Ако изобщо нямаш пари, трябва да почнеш бизнес веднага.

4. Пътят към богатството е само чрез пасивния доход, който идва при теб независимо от усилията ти. Създай източник на пасивен доход и живей за свое удоволствие.

5. Мисли как да изкараш минимум 50 000 долара на месец. Може и повече, но не и по-малко.

6. Парите ще идват при теб чрез други хора. Затова бъди общителен. Необщителните хора твърде рядко стават богати.

7. Обкръжението от бедни хора винаги те води към бедност. Задължително трябва да общуваш с победители и оптимисти.

8. Бедността идва, ако бягаш от отговорност. Не си измисляй оправдания защо точно сега не можеш да вървиш към своята цел.

9. Изучавай биографиите и мислите на най-богатите хора на света.

10. Мечтите са най-главното в твоя живот. Важно е да мечтаеш и да виждаш, че мечтите ти се сбъдват. Човек започва да умира, когато престане да мечтае.

11. Помагай на хората не за пари, а с чисто сърце. Но само на хора, но които ти искаш да помогнеш. Давай 10% от приходите си за благотворителност.

12. Създавай бизнес системи и се наслаждавай на своите пари.

източник: expert.bg чрез petel.bg

 

...........................

Силно впечатлен съм от този велик човек, който ни учи на тези принципи преди всичко с примера си!

След смъртта му на 97-годишна възраст той има толкова положителен образ в американското общество, че цялата нация скърби за него.

Джон Рокфелер ни дава ярък пример в какви трябва да се превърнем, за да сътворим успешно бъдеще за себе си, за семействата си и за поколенията си.

Независимо дали искаме да правим милиарди, или искаме да сме предприемачи в сферата на малкия бизнес, тези принципи важат с пълна сила!

Аз, като МЛМ предприемач, имам огромното желание да помогна на колкото се може повече хора да осъзнаят необходимостта от промяна в мисленето си, която промяна ще събуди предприемаческия дух в тях и ще им даде шанс за по-ярко бъдеще!

Ако си търсеща и непримирима личност, ако искаш да излезеш от застоя в живота си и да промениш коренно статуквото си, потърси ме, за да ти покажа утъпкана патека с готова франчайзингова система, чрез която можеш да излетиш в рамките на 2-3 години, а след това да се наслаждаваш на прекрасен живот и постоянно нарастващи доходи!

 

2
Христофор Колумб - велик откривател или велик лиде...
Притча за Добрите и Лошите Хора в едно градче

Свързани публикации

 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Сряда, 17 Април 2024