11 minutes reading time (2169 words)

Реалност срещу заблуда - или Какви са твоите вярвания?

Реалност срещу заблуда - или Какви са твоите вярвания?

Замислял(а) ли си се, че нашия свят е пълен със заблуди?

Това изключително много прилича на масова хипноза, масова заблуда.

Царят е гол, но никой не смее да го каже на глас. Защо ли? Може би защото и ние самите сме така голи. Затова и мълчим. Понеже извикаме ли "Царят е гол", веднага ще получим отговор "най-напред погледни себе си!".

Хората не харесват реалността. Те често предпочитат да избегнат истината такава, каквато е и затова скалъпват обилни количества лъжи. Но рано или късно идва момент, в който всеки започва да проумява, да осъзнава тези неща. Тогава ти поглеждаш истината право в очите и си казваш - "сега или никога!".

И това е страхотно!!!

Защо ли?

Защото в същият този момент ти започваш да се пробуждаш! Започва нов етап в живота ти, в който ти разбираш че нещо не е било наред и започваш да търсиш израстването - духовно, културно, социално и финансово, разбира се.

Нека да ти разкажа за няколко от заблудите и вярванията, които са масово разпространени, а ти - ти просто чети и си отговаряй на въпроса - "аз имам ли същите тези вярвания?".

Да започваме!

Заблуда № 1

"Ако работиш много, рано или късно ще постигнеш материално благополучие"

Какво сочат фактите всъщност?

Фактите сочат че в над 90% от случаите упоритата работа не ти гарантира по никакъв начин финансова свобода. И така след известно време ти започваш да се разочароваш, започваш да не вярваш в собствените си сили. Просто защото си бил на грешен път и защото си имал грешното вярване.

Заблуда № 2

"Ако през целият си живот имаш добра работа, ти ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще постигнеш материално благополучие"

Чувал ли си го това?

Ще ти кажа, че през нашите ръце преминават стотици хиляди левове, дори милиони левове през целия ни живот. Но само единици са тези, които са съумяли да създадат система, механизъм, чрез който да превърнат този поток във финансова стабилност за по-добро бъдеще. Със сигурност всеки един от нас е имал достатъчно време, изразходвал е много сили и средства, но пак казвам - малцина са тези, които са превърнали този поток във възможност за постоянен финансов поток в живота си. Дали сега на тях им се налага да продължават да продават времето си за пари и да разчитат на държавата, на правителството, на роднините си за финансова помощ?

Заблуда № 3

"Ако започнеш собствен бизнес и се трудиш упорито, все някога ще станеш богат"

Нека ти кажа малко факти какво показва статистиката!

80% от новостартиралите бизнеси фалирват през първите 5 години от техния старт. От 5-ата до 10-ата година още 80% от останалите отпадат от играта. Много малка част устояват и успяват и това се дължи не само на здрава работа, а на стратегия, план за действие, система. Без тези неща, бизнесът ти почти сигурно е обречен на провал! Това е самата истина, приятелю! Много е важно да разбереш, че не е достатъчно да намериш ниша и да работиш здраво. Необходимо е да работиш умно, със стратегия и система.

Заблуда № 4

"За да правиш пари, са ти необходими пари"

Живеем във времена, в които не винаги това е определящ фактор. Съществуват безкрай възможности за правене на пари. За някои от тях са ти необходими наистина крупни инвестиции, но за други са ти необходими няколко стотин лева за да стартираш. Най-вероятно имаш това вярване, че пари се правят с голям начален капитал, но те съветвам да се огледаш около себе си и да вникнеш в историята на всеки един успяващ човек, за да видиш колко много от тях всъщност са стартирали без пукната пара, а само с вяра, цел, непреклонност пред трудностите, постоянство и изгарящото желание да успеят. И са успяли! Има система, чрез която ти можеш да стартираш собствен бизнес без такава инвестиция. Буквално няколко стотачки са ти достатъчни за да получиш тази бизнес възможност. Аз обезателно ще ти покажа как да бъдеш успешен чрез тази система и ще те науча в детайли на всички тънкости и стратегии. Изисква се желание от твоя страна. Всъщност това е определящото. Ако имаш желание, можеш да постигнеш много, наистина много. Лично аз познавам огромен брой хора, които са стартирали от нулата, но са имали пламенното желание да постигнат финансова свобода в живота си. И не им е било лесно, защото се е налагало да продължат да работят на работните си места, и паралелно с това да изграждат този бизнес. И в крайна сметка са го постигнали! Направили са го! За да имат по-добър живот след това! И ти го можеш! Просто повярвай в себе си и изяви желанието си да го направиш!

Заблуда № 5

"Трябва да работиш с ум, а не с воля и физически усилия"

Истината всъщност е, че това голяма степен е вярно и действително е по-ефективно, но в самото начало, в самия старт на твоя бизнес е необходимо да бачкаш здраво, физически! И за да се развие бизнесът ти, само с бачкане няма да стане. Ще ти е необходима система, план за действие, стратегия. Ще е необходимо да черпиш опит от професионалисти, които вече са минали по този път и могат да ти дадат конкретна посока и стратегия, и в същото време да те предпазят от евентуални грешки, които ти като начинаещ би допуснал.

Заблуда № 6

"Без да имаш знания, не можеш да постигнеш успех"

Истината всъщност е, че знанията които имаш в момента са те довели до там, където се намираш в момента. Имаш много знания (или може би си мислиш че имаш такива), но не разчитай, че през следващите години те ще те отведат на по-добро място. Защо всъщност се получава така? Защото системата, създадена от правителството няма нужда от будни мозъци като теб, а има нужда от работници, които да изпълняват съвестно това, което им се казва.

И така - ти имаш определени знания, мислиш си че ще постигнеш много, и животът ти минава във въртене в кръг. Това ли е мечтата ти? Така ли искаш да се въртиш цял живот? Не смяташ ли, че за да подобриш живота си, се нуждаеш от други хора, които вече подобрили своя живот, да почерпиш от техния опит, да се научиш от техните грешки? Не смяташ ли че се нуждаеш от нови знания и умения?

Това което знаеш до момента не е толкова важно, защото то не те е завело далеч. Затова на теб ти трябват наистина нови хора, които са професионалисти в това, което правят и които ще ти помогнат да постигнеш целите си!

Заблуда № 7

"С помощта на пари можеш за кратко време да създадеш капитал, който ще те издържа до края на вашия живота".

За съжаление и аз самият доста дълго вярвах в тази "истина". Познавам хора, на които им провървя с помощта на инвестиция да натрупат солиден капитал за кратко време. Но практиката показва, че повечето хора не са в състояние да инвестират всеки месец по 3-4 хиляди лв. И ситуацията на пазара не винаги благоприятства растежа на парите. За повечето хора са необходими няколко десетилетия, за да достигнат наистина до финансова свобода. При това не си струва да разчиташ на това, че през тези години ще бъдеш доволен от себе си и от живота си. Подобен подход дава възможност да се постигне признанието, уважението и любовта на много хора.

Заблуда № 8

"Ако си спестил малко пари в банката, няма защо да се страхуваш от уволнение"

Реалността е такава, че това не е нищо повече от съвет. Първо - повечето хора нямат излишни пари, които да са готови да внесат в банката. Второ - дори и да ги имаш, голяма е вероятността да ги похарчиш при първа възможност. И трето, спомняйки си кризата, която преживях паралелно с много от вас, спестените пари рядко стигат, за да излезеш с достойнство от създалата се ситуация.

Заблуда № 9

"Висшето образование гарантира добър доход"

За съжаление реалността е различна. Висшето образование не гарантира на никого нищо. Много малко от завършилите висше образование успяват да работят това, за което са учили или изобщо да си намерят някаква работа по специалността. Нека да си кажем истината един на друг – днес висшето образование е като мода, като един утъпкан път и в почвечето случаи е факт вследствие на несбъднатите мечти на родителите ни. И този път е много вероятно да те доведе там, където води и всички висшисти, които имат дипломи, а не са по-щастливи и по-осигурени от останалите, които нямат.

Заблуда № 10

"Ако нямаш никакви особени таланти, образование или пари, ти нямаш никакви шансове да постигнеш финансово благополучие"

Реалността е такава, че и на мен самия ми се наложи да стартирам от такава позиция. Да стартирам и след време да постигна желаните резултати. През последните няколко години аз активно помагах и помагам на хората около мен да направят с живота си същото. Ние създадохме система за обучение и система за действие, която помага на хората да постигнат финансова свобода, без значение какви са техните стартови позиции.

Често със своите заблуди и оправдания ние прикриваме нежеланието си да действаме. Това е толкова комфортно и така обичайно. Ако ти е дотегнало това положение и така, както и ние, си готов не само да се разделиш със заблудите, но и да действаш, то съвсем скоро ние ще ти предоставим такава възможност.


 

И така:

Доволен ли си от живота си Днес? 

Това, което се е случило с теб в миналото не е разкрило твоя истински потенциал. Иначе ти отдавна би постигнал финансова свобода и би захвърлил този материал встрани.

Имам една добра новина за теб - ТВОЯТА ситуация може да се промени. Това е само ТВОЙ избор, защото аз знам, че това е във ТВОИТЕ възможности, както и че е по силите на всеки човек. Някои се нуждаят от 4-5 години упорити действия, други от 5-7, но във всички случаи - всичко започва с ТВОЯ избор. И по-точно с желанието. С желанието нещо да се промени.

А знаеш ли защо искаш промяна? Защото тези възгледи, към които си се придържал преди, не са те довели до успех и ти усещаш това. Ти искаш промяна, но готов ли си да действаш за да я предизвикаш?

Ако твоят отговор е ДА, то позволи ми да ти задам още няколко въпроса, с помощта на които ние с теб ще разберем струва ли си да променяш нещо в живота си:

✅ Какво означава за теб успехът?

✅ Какви мисли ти минават сега през главата, какви картинки – пари, власт, признание, къщи? Може би луксозни коли, яхти, пътешествия?

✅ Искаш ли да живееш като богат и известен човек?

✅ Какъв живот искаш да живееш точно сега?

✅ Повече те интересува начинът на живот или самият живот?

✅ Имаш ли ясен приоритет и ако не - защо?

 

Това бяха въпроси, ориентирани към чувствата ти. Ако ти е интересно, ако искаш да продължиш, значи ние с теб сме на един и същи път.

А сега ще ти задам няколко въпроса относно логиката. Просто си отговаряй с да или не:

✅ Ти богат ли си се родил?

✅ Правилно ли си избрал кариерата си?

✅ На теб самия налага ли ти се да си прокарваш път към по-добра позиция в работата?

✅ Наистина ли харесваш това, с което се занимаваш?

✅ Издигаш ли се по служебната стълба?

✅ Контролираш ли времето си?

✅ Можеш ли да почиваш толкова, колкото ти се иска?

✅ Получаваш ли толкова пари за работата си, колкото заслужаваш?

✅ Гордееш ли се с работата си?

✅ Подобрява ли твоята работа живота на други хора?

Ако без колебание си отговорил на всички въпроси с ДА, значи си избрал правилен път в живота. Ако отговора на повечето въпроси е НЕ, то никога не е късно да го промениш.

 

Нека да те провокирам да си отговориш на още няколко въпроса:

✅ С какъв вид работа се занимаваш?

✅ Защо си избрал точно тази работа?

✅ Направил си това под влияние на твоите родители или ти е повлияло училището?

✅ Появило ти се е желание за пари или може би за романтика?

✅ Може би е било случайно?

✅ Ходиш на работа, за да изкарваш прехраната си или разчиташ на нещо повече от това?

✅ Избрал си тази работа, ръководен от здравия си разум?

✅ Подтиска ли те сегашната ти работа?

✅ Имаш ли неприятности с колегите или с ръководството?

Представи си следната ситуация: утре сутринта отиваш на работа, влизаш в кабинета на началника и хвърляш в лицето му голяма торта. След това му заявяваш, че неочаквано си получил много пари, че ти повече няма да работиш тук и просто искаш да те запомни по този начин.

Би ли ти харесала подобна сцена?

Ако е така, по-добре помисли какво се крие зад това. Надявам се, че нямаш намерение да преживееш целия си живот така, без да предприемеш нещо. Ние имаме това, което ще ти позволи за период от 5 години, да спечелиш достатъчно пари през живота си, да имаш много свободно време, да запазиш здравето си и разбира се, да съхраниш силите и енергията си. И всичко това можеш да започнеш да изграждаш без да се налага да напускаш своята дейност.

Какво да направиш сега?

Свържи се с нас по удобен за теб начин и ни задай своите въпроси, сподели ни своите копнежи и мечти, а ние ще ти покажем стратегия, чрез която можеш да ги постигнеш.

Очакваме те :)

2
Защо LR? - Интервю с Теодор Недялков - Бронзов Лид...
Къде се намираш сега?

Свързани публикации

 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Петък, 26 Април 2024