9 minutes reading time (1769 words)

Как да разбера дали съм подходящ за Мрежовия маркетинг?

kak da razbera dali sym podhodyasht za mrejovia marketing


Как да разбера дали съм подходящ за МЛМ?

В тази статия ще ти разкрия 8 критерия, на които трябва да отговаряш, за да бъдеш успешен в мултилевъл маркетинга, и не само да бъдеш успешен, но и да го правиш с удовлетворение.

На теория много хора харесват бизнес идеята на МЛМ. Но повечето от тях смятат, че няма да могат да се справят като МЛМ предприемачи и не виждат себе си като част от екип в която и да е мрежова компания.

Затова прочети тази статия докрай, за да разбереш на какви качества е необходимо да отговаряш, за да имаш наистина успех в мрежовия маркетинг.

 

1. Трябва ли да съм добър търговец?

Нищо подобно! Изобщо не е необходимо да си добър търговец, за да бъдеш успешен в мрежовия маркетинг! По принцип всяка МЛМ компания има лек нюанс на лични продажби, но обикновено това не е задължително или пък изискванията (ако изобщо има такива) за такъв оборот са съвсем минимални.

Но пък от друга страна всяка МЛМ компания има (или би трябвало да има) собствена обучителна програма, чрез която да въвежда новобранците и да ги обучава според кариерния й план, според конкретните продукти, конкретните инструменти и програми.

Така че вместо да мислиш дали си добър търговец, по-скоро си помисли дали си обучаем тип, защото търговските ти умения по-скоро ще ти пречат, отколкото да ти помагат. В мрежовия маркетинг ние не правим търговия, а сме едни добри потребители преди всичко, които препоръчват това, което са изпробвали и преживяли с продуктите на компанията.

По-важното е да се знае, че ако продуктите на дадена компания са консуматив, тоест - има създадена нужда на пазара, изчерпват се периодично и потребителите имат нужда да ги купуват отново, тогава е лесно да се постигне успех в МЛМ. Най-ярките примери за такъв тип продукти са хранителни добавки, козметика, препарати за домакинството, парфюми и други.

 

2. Трябва ли да убеждавам хората, за да купуват продуктите?

Не, не трябва да убеждаваш хората. Това, което правим ние в МЛМ е да ползваме продуктите, да добиваме впечатления и да разказваме за техните ползи. Нашата роля е да разказваме и да даваме информация, а ролята на кандидатите ни е да вземат своето осъзнато решение без натиск, без убеждаване. Ако трябва да бъда още по-точен, в мрежовия маркетинг няма да ти се налага да продаваш продуктите, а бизнес идеята и философията на компанията, в която се развиваш. С други думи - физическите продукти остават на втори план зад бизнес възможността и бизнес идеята. Когато съумеете да "продадете" силно бизнес идеята, продуктите сами се продават.

 

3. Нямам свободно време

За да успееш в МЛМ, не е необходимо да имаш вътрешното усещане, че имаш свободно време.

Младите хора казват - "Сега нямам време, защото уча, но по-нататък когато завърша, тогава ще имам повече време за това."

Когато хората вече са завършили, казват - "Сега нямам време, защото трябва да намеря добре платена работа и да се докажа, затова по-нататък ще започна."

Когато хората са уредили въпроса с работата, казват - "Сега нямам време, защото ще създавам семейство. Нека всичко покрай годежа и сватбата да отмине, и тогава ще започна МЛМ."

Отминава сватбата и се появяват децата. И тогава отново казват - "Сега покрай тези деца нямам време, нека да поотраснат, и тогава..."

Усещаш ли какво се случва с повечето хора? Постоянно си мислят и си повтарят, че нямат време за МЛМ. Само че те не осъзнават, че с това постоянно отлагане са влезли в капана на хамстера и че ако продължават по същия начин, цял живот ще живеят на ръба и цял живот ще "нямат време". Защото когато казват, че нямат време, те не отказват на МЛМ или на човека, който им е предоставил възможността. Те отказват на себе си, те отказват да имат по-добро бъдеще пред себе си. И до голяма степен причината е в начина, по който им е предоставена информацията.

Относно "нямането на време", почти всеки човек прекарва няколко часа в социалните мрежи, но не иска да го признае пред себе си. И му е по-лесно да казва "нямам време". За какво нямаш време? За твоята финансова свобода ли? Ами продължавай да нямаш време за бъдещето си, пък отделяй време за глупостите във фейсбук!

Когато добрата възможност достигне до хората с мислене на победители обаче, те не си казват "нямам време", а вместо това си казват "как мога да намеря време за това?".

 

4. Трябва ли да умея да говоря добре пред хора?

На пръв поглед изглежда, че трябва да умееш да говориш добре. Но в един успешен екип ще ти бъдат предоставени инструменти за работа, и вместо да ти се налага да се научиш да говориш, просто ще използваш готовите инструменти, с които още от ден първи ти ще можеш да правиш професионални представяния на своя бизнес и продукти. С времето, разбира се, ти ще придобиеш опит и увереност и ще се научиш да говориш повече и повече, но това, което е важно да знаеш, че за твоето правилно стартиране не е необходимо да имаш това умение. Просто ползвай инструментите, които ще ти бъдат предоставени! Това е!

Дори мога да ти кажа, че ако умееш да говориш, това може да окаже негативен ефект върху твоите кандидати, защото когато представяш бизнес възможността и проудктите и устата ти не млъква в продължение на един час, ти оставяш много погрешно впечатление в твоите кандидати, защото те си мислят, че и те самите ще трябва да научат цялата тази информация и по всяка вероятност ще ти откажат. Но когато те видят как ти използваш инструменти - например видео материали, анкети, тестиране на различни продукти и т.н., тогава те ще видят лесен за преповтаряне модел, който и те самите ще могат да започнат да прилагат от ден първи.

Затова умението ти да говориш по-скоро ще ти попречи! Бъди сигурен!

 

5. Необходимо ли е да се срещам с много хора?

Не е задължително! Идеята на мрежовия маркетинг е ти да откриеш няколко съмишленици, с които заедно да се обучите, за да открият и те от своя страна по няколко съмишленици от своите обкръжения и така да помагаш на всеки следващ да се обучава и да ползва по правилен начин всички ресурси и инструменти, които имате в екипа и компанията. И не забравяй, че хората, които ще привлечеш, са хора, с които ще ти бъде приятно да работиш. Тоест - ти ще се обградиш предимно с хора, с които ще ти бъде истинско удоволствие след това да обучаваш и да им помагаш.

 

6. Нужно ли е да имам много познати, за да успея?

Не е нужно да познаваш много хора, за да успееш! По-скоро е необходимо да подходиш професионално, за да привлечеш към себе си истински заинтесенованите и сериозните хора за бизнес партньори. И както казах в точка 5, след това ще достигнеш и до техните обкръжения, а след това и до следващите, и така до бекрай. Важното да знаеш, че най-напред ти трябва да се превърнеш в правилния човек, за да съумееш да привлечеш като магнит правилните хора към екипа си. 

 

7. Необходимо ли е да бъда нахален, за да успея?

Категорично НЕ! Нахалните хора може да постигат временни успехи, но в дългосрочен план те не постигат почти нищо. Защото идеята е кандидатите ти да те последват заради това, което си ти, заради това, което ще им дадеш като подкрепа, заради това, което те самите искат да постигнат, а не защото са били притиснати до стената от нахалния ти подход!

Затова категорично НЕ използвай такива похвати! Това отблъсква хората и ги кара да се дърпат! Твоята роля е единствено да даваш информация на хората, както и да им разказваш за твоята опитност с продуктите. Оттам нататък решението трябва да го вземат те напълно осъзнато!

Най-добрите професионалисти в МЛМ категорично не са нахални или нагли! Напротив - те са изключително интелигентни, елегантни и много фини в отношенията си с хората. Именно затова всички ги обичат и търсят начин да бъдат близо до тях. Те са магнит за готини хора! Запомни го!

 

8. Не мисля, че ще успея да се справя.

По всяка вероятност си прав! А може би не си прав. Но за да разбереш, трябва да опиташ. Иначе един ден ще съжаляваш, че не си опитал, не мислиш ли?

Мога да ти кажа, че ако откриеш добра компания с добра обучителна система, и следваш стриктно системата, алгоритмите, ползваш шаблоните и инструментите, ти на 100% ще успееш да постигнеш успех! 

В нашата компания и в частност в нашата организация имаме изключително ярки примери за това. Не са рядкост партньорите, които следвайки системата и отделяйки всеки ден от времето си за развитие на своя МЛМ бизнес, 3 месеца след старта си вземат по 500 лв месечно, още 2 месеца след старта си вземат по 1000 лв месечно, а на 8-ия месец от старта си вече вземат и по 2000 лв месечно! Защото следват системата, без да са разбирали преди това нищо от мрежов маркетинг!

 

Е, дали отговаряш на профила на успешния мрежовик, или по-скоро ти се струва, че няма да се справиш?

За да си успешен, не е необходимо да умееш да говориш пред аудитория, даже е препоръчително да НЕ можеш!

Не е нужно да имаш търговски умения или опит, даже е за препоръчване да НЯМАШ!

Също така не е необходимо да убеждаваш хората, даже е препоръчително да не убеждаваш никого!

Не е нужно и да имаш кой знае колко познати!

Не е нужно да зарязваш работата си, а по-скоро да отделяш 2-3 часа дневно паралелно с основната ти работа.

Не трябва да си нагъл и нахален!

Не е нужно да имаш определено образование, опит, възраст, пол, религия, етническа принадлежност...

Едни от най-успешните лидери в света на МЛМ са хора с най-разнообразни професии - доктори, учители, шофьори, детегледачки, шлосери, танцьори, художници, предприемачи, администратори, магазинери, програмисти, икономисти, майки с деца, счетоводители, спортисти... Всеки от тях носи своята уникалност в себе си, със своите черти в характера, със своите недостатъци, със своите интереси и хобита. Но общото между всички тях е, че са МЕЧТАТЕЛИ, които са търсили по-добрата възможност за себе си и са я открили в МЛМ! Общото между тях е, че са амбициозни, енергични, отговорни, търпеливи, организирани, целеустремени, интелигентни и трудолюбиви, с огромно желание за кариерно израстване и огромно желание за по-добри финанси в бъдеще!

А ти отговаряш ли на тези критерии?

Възможностите са пред теб - просто открий кои са твоите мечти, помисли си с това, което правиш в момента дали можеш да сбъднеш мечтите си и ако отговорът не ти хареса, добре дошъл в мрежовия маркетинг! С удоволствие ще те обуча и ще ти дам всички инструменти, които са ти необходими, за да се превърнеш в успешен МЛМ предприемач, а с това да се превърнеш и в СВОБОДЕН ЧОВЕК!

 

 

 

3
3 стъпки, за да се превърнеш в Шампион в своя МЛМ ...
Какви книги да четеш за своето личностно израстван...

Свързани публикации

 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Сряда, 24 Април 2024