10 minutes reading time (1918 words)

Каква би била Перфектната Кариера за Теб?

Каква би била Перфектната кариера за теб?

Ако ти си с предприемчив дух като мен, най-вероятно неведнъж си си задавал(а) въпроса "Каква би била перфектната кариера за теб?".

Аз също съм си го задавал този въпрос безброй пъти още преди години, когато не бях ориентиран точно с какъв бизнес да се заема... С годините се запознавах с различни хора - някои от тях - действащи бизнесмени, други от тях правеха първите си опити за бизнес. Всъщност с част от тези хора много пъти сме си говорили на тази тема за перфектната кариера и всеки един от тях ми е споделял що-годе едни и същи критерии за тъй желаната перфектна кариера.

И в тази статия ще ти споделя за тези критерии.

Най-важният критерий, за който абсолютно всички споделят, е че

Не желаят да имат шеф на главите си

Да ти кажа честно, моята най-голяма мечта също беше да нямам шеф на главата си.

Още от детските си години виждах хората колко са нещастни и мечтаех един ден да работя нещо, в което няма да имам шеф. Сменил съм доста работни места, преди да заработя за себе си, и всеки път сценарият се повтаряше... Закъснея с 5 минути, веднага се започва с мрънкането. А колегите, които идваха навреме на работа, но по цял ден се прозяваха и поглеждаха часовника кога ще стане време да си ходят - техните (без)действия като че ли бяха невидими... На тях нищо не им се казваше... Недай си Боже пък поискам да си тръгна 15 мин по-рано, за да хвана някоя работеща институция... то не бяха уговорки, то не беше чудо...

Всъщност, по статистика, да нямат шеф на главата си е мечта на над 95% от хората по целия свят. Представяш ли си - над 95% от хората в световен мащаб копнеят за същото, за което и аз копнеех. Въпросът е обаче каква част от тези хора успяват да го постигнат?

95% от хората по света мечтаят да виждат шефа в огледалото! Това е супер, но какво правят по въпроса, за да го постигнат?

Мислиш ли, че е лесно да си сам шеф? Мислиш ли, че е лесно сам да организираш времето си, да организираш задачите си? Смяташ ли, че е много лесно да носиш цялата отговорност на плещите си, особено когато не знаеш дали си взел правилното решение в дадена ситуация?

Повярвай ми, да си си сам шеф, изобщо не е лесна задача. Но пък е много блажена! Откакто открих свободата да разпределям времето си и задачите си по начин, по който аз намирам за добър, аз буквално се родих отново! Повече никога за нищо на света не бих работил за някого другиго, дори и да ми предлага в пъти по-голямо заплащане от масово приетото! Защо ли? Защото когато имам шеф на главата си, аз губя свободата си. А свободата за мен е изключително важна! Свободата да избирам, свободата да навия алармата си когато пожелая. Свободата да върша задачите си по начин, по който намеря за добре.

Другият критерий, за който хората ми споделят е че,

НЕ желаят да имат фиксирано работно време

Тоест, не желаят да имат строго фиксирано работно време, а по-скоро сами да определят моментите, в които да работят.

Това също се нарича СВОБОДА, приятелю! Когато още в детската си възраст мечтаех да нямам шеф на главата, аз виждах родителите ми и другите хора как стават всяка сутрин с аларма, за да отидат на работа, която не харесват, за да се върнат вечерта премазани (психически и физичаски) от работата (която ги прави нещастни), за да донесат в края на месеца една заплата, която за нищо не достига, и в повечето случаи е похарчена предварително... О, Господи... какъв омагьосан кръг...

Още тогава си повтарях в сърцето, че аз няма да работя с фиксирано работно време, а ще работя за себе си и сам ще определям моментите, в които да работя, и моментите в които да си почивам.

Всъщност фиксираното работно време е изключително опасен капан, в който за съжаление се намират мнозинството от хора по света. Този капан, наред с другия капан, наречен "заплата", държат в плен почти цялото човечество и им създават илюзията, че живеят един добър живот, един нормален живот. 

Ами всъщност там е проблема - че тези капани не дават нищо повече на хората, освен един "нормален" живот. 

Но това ли е мечтата ти? Да имаш просто един "нормален живот"? Да пази Господ!

Моята мечта винаги е била да имам много повече от нормален живот! Много повече от обикновен живот! Мечтата ми винаги е била да живея много по-охолно от този стандарт, който се е наложил сред хората като "нормален живот" и "нормални доходи".

Всъщност, това е мечтата на повечето хора, приятелю. Мечтата им е сами да определят времето, в което да работят. Тук не говорим за това да бездействат, а да работят, когато те намерят за добре. Без аларма, без напрежение, без някой да им диктува живота.

И така, продължаваме напред с останалите критерии за мечтаната перфектна кариера. Следващият критерий на повечето хора е

Да работят без конкретно работно място

Звучи великолепно, нали? Само си представи - да можеш да работиш от където си искаш - от всяко кътче на света, което ти дойде на ума... Густо, нали?

Ще ти дам за пример себе си и моите собствени амбиции още от детската ми възраст. Винаги копнеех да работя нещо, което не ме обвързва с конкретно местоположение, конкретно населено място, конкретен търговски обект. Днес съм горд собственик на бизнес, в който аз работя за себе си и нямам конкретно работно място. Просто защото открих бранш, в който това е възможно!

Оказа се, че това е мечта на огромна част на хората по света! Оказа се, че хората копнеят да работят от различни места - от плажа, от СПА-центъра, от планината, от уюта на собствения им дом. Дори от превозното си средство докато пътуват.

Хората масово копнеят да имат възможността да вършат работата си от там, откъдето си поискат, защото това им дава свобода (отново тази думичка - свобода). Това им дава свобода да бъдат нонстоп на почивка, и офисът им да бъде с тях по време на почивката, и да работят оттам, откъдето си почиват, и да работят толкова, колкото пресметнат за необходимо...

Само си представи - ти си на някой остров вече 4-и месец, защото можеш да си го позволиш финансово. Офисът ти е с теб, там на плажа, и ти отделяш понякога по 2-3 часа на ден, а понякога и по-малко, за да свършиш някоя и друга задачка... Мечта, нали? Е, мога да ти кажа, че доста хора го постигнаха. Постигнаха го, защото повярваха, че е възможно и защото започнаха да работят, за да постигнат мечтите си!

Колко е уникално - офисът ти да бъде там, където си поискаш, а не там, където трябва...

На четвърто, но не и на последно място, разбира се, бих казал, че хората, копнеещи за перфектната кариера, мечтаят за

Доходи БЕЗ ограничение

Това е нещо наистина невероятно - да градиш кариера, в която нямаш лимит на доходите! Уау!!!

Само си представи, че имаш твое собствено магазинче в квартала, където живееш. Дали твоето магазинче има възможността постоянно да увеличава оборота, а съответно и доходите? Надали! Защо? Защото количеството на клиентите ти е ограничено. Ако ти живееш в Шумен, дали в твоя магазин ежедневно ще идват клиенти от различни градове? Едва ли! Най-често клиентите ти ще бъдат от твоя град, и всъщност най-вече от твоя квартал. Това ти постява ограничение!

А сега си представи, че имаш бизнес, който е международен, и в който можеш да имаш клиенти отвсякъде. Усещаш ли разликата в доходите, които можеш да печелиш? Усещаш ли, че тогава не би имал ограничение в доходите си?

В първия случай - с кварталния магазин ти си ограничен до клиентите в квартала, до времето, в което магазинът ти работи. Ако искаш да печелиш двойно повече, най-вероятно ще трябва да продаваш двойно повече стока, или пък да продаваш тази стока двойно повече време. Да, обаче имаш ограничение във времето. В смисъл такъв - всеки от нас има 24 часа в денонощието, от които поне 5-6 часа трябва да отдели за сън (в идеалния случай 8 часа). Ами в останалите часове - кое по-напред? Време за бизнеса ти ли, време за семейството ти ли?

Всъщност, познавам хора, които правят собствен бизнес, и понеже парите не им достигат, се хващат на допълнителна работа, от която да изкарват повечко пари, за да могат да си плащат сметките... Представяте ли си в какъв капан се вкарват тези хора?

Работа, работа, работа, парите не достигат, втора работа, трета работа... И така докога?

Не е ли много по-умно и хитро да развиваш бизнес, в който да имаш възможността постоянно да се увеличава дохода ти, без да започваш втора работа, без да влагаш двойно повече време, без да се гърчиш от работа?

Здравата работа по този начин е един много опасен капан, в който повечето хора по света сами се вкарват, без да се усетят и смятат, че това е правилно, че те са си намерили "истинска" работа. И така година след година, десетилетие след десетилетие. В живота нищо ново не се случва. Не успяват да заделят почти никакви пари настрани... И докато се обърнат... животът се изтъркалял...

Но как да излезеш от този капан?

Единственият начин, повтарям - единственият начин е чрез ПОДХОДЯЩАТА СИСТЕМА!

Всеки един от нас има 24 часа в денонощието. И ако се впусне да работи здраво и упорито, ще влезе именно в този капан. 

Живеем във времена, в които не е достатъчно да си най-великият работохолик и да работиш упорито като магаре. Живеем във времена, в които е много по-важно да работиш умно, използвайки СИСТЕМА на работа, която да ти помогне да увеличаваш постоянно дохода си, без да имаш лимит!

Тук ще цитирам един мой любим автор, който казва "Богатите изграждат мрежа, а всички останали ходят на работа" (Робърт Кийосаки).

Именно това имам впредвид, приятелю. Да се устремиш към изграждането на система, на мрежа, която ще ти донесе възможност за НЕОГРАНИЧЕНИ ДОХОДИ! А това не е лесна задача. Някои хора имат късмета да унаследят такава изградена система. Други имат шанса да спечелят огромна сума пари и да си закупят такава система. Но ако ти не си от тези късметлии, те съветвам да запретнеш ръкави и да започнеш още днес да работиш върху изграждането на свой собствен актив, който ще ти данесе огромни блага в бъдеще!

Ако трябва да обобщя

Всъщност перфектната кариера е едно страхотно съчетание от изброените критерии, а именно - човек да няма шеф на главата си, човек да няма фиксирано работно време, човек да няма конкретно местоположение, и да няма ограничения в доходите си!

Всичко това аз го открих в тази прекрасна индустрия - МРЕЖОВ МАРКЕТИНГ. Тази индустрия ми дава свободата да работя за себе си, без да имам шеф на главата си. Дава ми свободата да работя когато аз намеря за добре. Дава ми свободата да избирам от къде да работя. И не на последно място - дава ми възможността да увеличавам постоянно доходите си, без да увеличавам вложеното от мен време.

Днес се радвам на повече здраве, повече пари и повече свободно време, което ползвам за любимите си хобита. Всъщност, много малко хора имат тези три ресурса едновременно - Здраве, Време и Пари. Замисли се! При всеки един човек поне един от тези ресурси липсва до голяма степен. Е, аз за няколко години изградих огромен международен бизнес, който сега ми дава и трите ресурса ЕДНОВРЕМЕННО!!!

Това се нарича ПЕРФЕКТНА КАРИЕРА!

Уникално е, наистина! Вярвам, че всеки човек копнее за такава кариера. За жалост, малцина са готови да платят цената, за да изградят такъв актив за себе си. Защото, повярвай ми, това никак не е лесна задача.

Но пък си заслужава!

  

1
Как да подсигурим ЗЛАТНАТА си възраст?
Цената на приоритетите...

Свързани публикации

 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Петък, 26 Април 2024