4 minutes reading time (854 words)

Възраженията в МЛМ и как да се справим с тях?

Възраженията в МЛМ и как да се справим с тях?


Всеки мрежовик, поел по пътя на развитие в МЛМ, несъмнено започва да се сблъсква още от ден първи с възраженията на своите кандидати. И това е нещо съвсем очаквано и нормално. Възраженията в МЛМ са една от ключовите точки в тази индустрия.

Важно е обаче да имаме правилното разбиране за възраженията. Това че нашият събеседник (кандидат) има възражение когато ние му представяме бизнес идеята, това съвсем не означава, че той ни отказва или че е равнодушен. Напротив, това показва заинтересованост от негова страна. Той има въпроси и неясноти, които не може да формулира и именно затова възразява. Или с други думи казано - кандидатът ни по-скоро търси основание и доводи, за да се съгласи с нашето предложение и евентуално да започне партньорството си с нас.

Какво е важно да знаем, за да да преодолеем всяко възражение?

Най-важното нещо е да очакваме възраженията и да бъдем подготвени за тяхното преодоляване! Със сигурност възраженията и техните вариации не са чак толкова много на брой, и в процеса на работата си, съвсем скоро забелязваме, че те бързо започват да се преповтарят. Това означава, че с малко практика, ние за кратко време преминаваме през всички видове възражения, и ставаме още по-подготвени за справянето с тях!

Така че постарайте се най-напред да изслушате вашия кандидат без да влизате в спорове с него. Постарайте се да бъдете искрени когато отговаряте на възраженията на кандидата си. Показвайте съпричастност. Това ще отвори вратите към съзнанието му. В никакъв случай не се притеснявайте от въпросите на кандидата си. Без значение дали той ви задава негативни и провокативни въпроси, вие му отговаряйте положително, като влагате смисъл и логика в отговорите си.

Най-важното нещо е да откриете скритите въпроси, които стоят зад възраженията на събеседника ви, за да можете лесно и ефективно да ги преодолеете!

 

Вижте тези 4 важни етапа за справянето със всяко възражение:

 

ЕТАП 1: ИЗСЛУШАЙТЕ КАНДИДАТА СИ

Без значение какво е възражението на вашия кандидат и без значение колко глупаво звучат думите от устата му, просто го изслушайте, без да го прекъсвате!

ЕТАП 2: ПОТВЪРДЕТЕ ПРОБЛЕМА

Съгласете се с вашия кандидат. Това е много важно! По този начин ще изградите мостове между вас и него.

"Да, прав си. Това, което казваш най-вероятно е така!"

ЕТАП 3: РАЗКАЖЕТЕ ИСТОРИЯ, СВЪРЗАНА С ПРОБЛЕМА

Нека това да бъде позитивна история от живота ви - как и вие сте мислили така, но в някакъв момент се е случило нещо, което ви е накарало да промените възгледите си.

ЕТАП 4: "АКО АЗ ТИ ПОКАЖА КАК ДА..., ТОГАВА ТИ ЩЕ...?"

Това е най-важният етап от разговора ви с вашия кандидат. Това е етапа, който ще поведе разговора в желаната от вас посока, като за целта е необходимо да си изиграете добре картите.

 

Ето ви пример справяне с възражението "НЯМАМ ВРЕМЕ":

Седнали сме на кафе, представяме бизнес възможността, която имаме чрез МЛМ компанията, с която си партнираме, и (естествено) нашият кандидат казва своето заветно "Нямам време". 

ЕТАП 1: Изслушваме събеседника си, без да го прекъсваме.

ЕТАП 2: Потвърждаваме неговия проблем: "Да, разбирам те напълно. Знам, че си много зает и ти е трудно да намериш време, което да инвестираш в нашия бизнес."

ЕТАП 3: Разказваме история: "Преди години и аз бях много зает. Работех от 9 до 6. Често се налагаше да работя и в събота. Когато исках да изляза в отпуск, винаги срещах съпротива. И тогава срещнах един човек, който ми показа как - ако отделям по много малко време всеки ден, аз ще изградя бизнес. Трябваше да взема решение да изслушам човека и да дам възможност на себе си да стартирам и той да ме обучи или да си тръгна без да проявявам интерес към предложението му..."

ЕТАП 4: "АКО АЗ ТИ ПОКАЖА КАК ДА изградиш бизнес, отделяйки много малко време всеки ден, например по 30-40 мин до 1 час, ТОГАВА ТИ ЩЕ се съгласиш ли да ме изслушаш, за да ти покажа по-детайлно какво представлява моя бизнес проект?"

 

Прилагайки тази тактика, вие значително ще увеличите шансовете вашият кандидат да пожелае да чуе информацията от вас. 

 

И така, в се още ли си на кръстопът дали да продължиш да се носиш по течението и да продължиш да живееш живота, който не харесваш? И ако продължиш да живееш без да промениш себе си, мисленето си, действията си, дали животът ти ще се промени?

Ако мислиш, че е време за промяна, ВИЖ МОЕТО БИЗНЕС ПРЕДЛОЖЕНИЕ КЪМ ТЕБ и кандидатствай, за да се свържа с теб, и за да споделиш с мен притесненията си, страховете си, намеренията си, мечтите си и всичко, което пожелаеш. Аз ще ти дам безценни съвети и ще ти помогна да излезеш от капана, в който се намираш. Просто се свържи с мен!

 

--------------------

Коментирай тук отдолу ако имаш какво да допълниш или да питаш, и аз с удоволствие ще ти отговоря.

Благодаря ти, че следиш моя блог. Абонирай се за него, за да получаваш известие всеки път, когато напиша нова статия.

И не пропускай да споделиш линк към тази статия със своите приятели, или пък на своята стена, за да достигне тази информация до колкото се може повече хора, за да покажем на българския народ истината за мрежовия маркетинг!

 

1
Бизнес форум София, хотел Грами с 9 LR лидера от ц...
Моите НЕЗАБРАВИМИ моменти през 2022 година!

Свързани публикации

 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Петък, 26 Април 2024