6 minutes reading time (1289 words)

Какви книги да четеш за своето личностно израстване?

kakvi knigi chetesh za svoeto lichnostno izrastvane

 
В момента, в който си кажеш "Аз знам, всичко знам", твоето развитие във всяка една сфера в живота спира!

Когато ти си с огромното самочувствие, че всичко знаеш, всичко можеш и всичко разбираш, ти всъщност се обричаш на тотален провал!

Няма нито един успешен предприемач, който да не се е учил постоянно от грешките си, от провалите си, и от книгите за личностно развитие!

Няма нито един човек на света, който да е изградил нещо огромно в живота си, без преди това да е изградил правилния начин на мислене!

Всека една успешна личност ясно осъзнава това!

А как можеш да израстнеш личностно? Най-ефективният начин за това е да четеш подходящата литература, подходящите книги.

Съществуват безброй успешни истории по света на различни ярки личности. И ако започнеш да четеш техните автобиографични книги например, ще научиш изключително много за живота, за различни принципи и ситуации. Може би ще откриеш доста книги в онлайн пространството под формата на PDF, може би дори ще откриеш аудиокниги в интернет, но те съветвам да отскокнеш до книжарницата и да заредиш домашната библиотека с книги на хартия, защото усещането да държиш истинската книга в ръцете си е незаменимо. А пък и само си представи колко богата може да бъде твоята собствена библиотека на успеха след няколко години, пълне със страхотни книги за личностно развитие! И нещо повече - тази библиотека ще те изгради като супер успешна личност, а за теб ще бъде огромна гордост да я имаш и да я показваш на приятелите си! Впоследствие когато започнеш да правиш предавания на живо (live), богатата библиотека на успеха в твоя дом може да бъде един прекрасен фон за твоите излъчвания на живо в социалните мрежи, нали така?

 

Затова в тази статия ще споделя ТОП 5 книгите, които помогнаха на мен, помагат на екипа ми, а съм сигурен че и на теб ще помогнат, за да се превърнеш в успешен предприемач в мрежовия маркетинг!

 

Книга #1 - БОГАТ ТАТКО, БЕДЕН ТАТКО (Робърт Кийосаки)

Това беше книгата, която ми удари доста шамари и промени тотално моето мислене. До онзи момент за всичко обвинявах държавата, премиера, кмета. За всичките ми неуспехи ми бяха виновни най-различни външни фактори. Именно затова изпитвам много специални симпатии към тази книга. Тя е супер лека и приятна за четене и през цялото време авторът съпоставя начина на мислене на богатите спрямо начина на мислене на бедните, и как всъщност успехът на човека най-напред тръгва от неговия ум, от неговата нагласа, настройка.

Авторът съпоставя начина на мислене на неговия собствен баща, който е бил образован, работещ цял живот за системата, но беден като църковна мишка, с начина на мислене на бащата на неговия приятел, който е бил човек без особено образование, но пък с различно мислене, изградил собствени бизнеси и живеещ луксозен живот без финансови проблеми.

Няма да забравя момента, в който четях книгата и стигнах до една реплика, която наклони везната и ме накара да търся промяната... В онзи период кара такси, беше лято, температурата навън беше около 39-40 градуса, стоях на една слънчева стоянка в очакване на следващия клиент, бях отворил книгата на Робърт Кийосаки в тази жега и стигнах до репликата: "Задайте си въпроса - ако продължавам да правя това, което правя в момента, къде ще бъда след 5 години"...

Е, аз в този момент се спрях и започнах да си представям как животът ми след 5 години няма да бъде по-различен...

От този момент нататък в мен се разгоря огромното желание да направя кардинална промяна в живота си и я направих, но това е тема за друга статия.

 

Книга #2 - ПЪРВИ СТЪПКИ В МРЕЖОВИЯ МАРКЕТИНГ (Ерик Уори)

Това четиво е задължително за всеки един млм предприемач, който има истински намерения да се превърне в професионалист в тази индустрия. Ерик Уори е световно гуру в сферата на мрежовия маркетинг. Изградил е организация от над 500 хиляди сътрудници в своята мрежова компания, а в момента се е отдал на своята мисия Network Marketing Pro, която представлява форум за ТОП треньори и лидери в МЛМ.

Книгата "Първи стъпки в мрежовия маркетинг" е лесна за четене, като още в самото начало той разказва своята история и своите първи опити за МЛМ. Дава ни ясно и точно сравнение между различните видове кариеристи и работници и като цяло съумява по много пъстър начин да ни представи мрежовия маркетинг пречупен през призмите на останалите индустрии, които съществуват.

 

Книга #3 - 45-СЕКУНДНАТА ЛЕКЦИЯ, КОЯТО ЩЕ ПРОМЕНИ ЖИВОТА ВИ (Дон Фейла)

Още една задължителна книга за всеки МЛМ предприемач! Дон Фейла много умело успява да разясни какво представлява мрежовия маркетинг и каква е силата на системата, силата на цифрите, силата на мрежата.

Животът на Дон Фейла и неговата съпруга - Нанси Фейла прилича на приказка на успеха. Днес те се радват на жизнен стандарт, за който повечето хора могат само да мечтаят. Повече от 39 години те помагат на хората да изградят свой собствен успешен бизнес от комфорта на собствения им дом.

Тази книга е продадена в над 4 млн екземпляра, автор е на дискове, лектор е на семинари, на които представители на МЛМ се обучават как да управляват успешно бизнеса и живота си. Съпругата му Нанси е водещ инструктор в мрежовия маркетинг, както и мотивационен лектор.

Ето някои от любимите им фрази:

Какво предпочитате?

  • Пореден ден в очакване на звъна на будилника?
  • Пореден ден на децата ви в забавачката?
  • Пореден ден, в който ще работите за някой друг?
  • Пореден ден, който не сте успели да прекарате със семейството си?
  • Поредна година без отпуск?
  • Пореден ден на страх от неясното бъдеще?

Или

  • Да се събудите с нова перспектива пред себе си!
  • Да гледате как децата ви растат!
  • Да градите собствен бизнес!
  • Да имате време за семейството си!
  • Да имате време и пари да почивате истински!
  • Плановете ви за бъдещето да са реални!

 

Книга #4 - БИЗНЕС ШКОЛА (Робърт Кийосаки)

Поради богатия си опит в бизнеса, Робърт Кийосаки прави една изключително точна равносметка за модела, принципите и идеологията на Мрежовия маркетинг, въпреки че никога не е практикувал тази професия. Тази книга е изключително ценна не само заради увереността, която ще получите от нея, но и заради това, че тя може да бъде един чудесен инструмент в ръцете ви, чрез който да помагате на вашите кандидати да вземат по-лесно и по-осъзнато своето решение да стартират и да станат част от вашия екип.

 

Книга #5 - ПОДСЪЗНАНИЕТО МОЖЕ ВСИЧКО (Джон Кехоу)

Благодарение на тази книга вие ще се научите как да контролирате мисленето си и как да избирате в какво да вярвате. За мен лично това е едно от най-важните умения на успешните хора. А тези умения не позволяват на нашия мозък - "малкия мошенник" да ни попречи, а напротив - знаят как да го накарат да им помага.

 

В заключение

мога да кажа книгите са един безценен източник на богатство! Вашият успех и вашето развитие са правопропорционални на броя прочетени от вас книги! Аз лично всеки ден отделям минимум 20-30 минути за четене на полезна литература и това ме променя всеки ден. Ежедневното четене на книга ми помага да се превръщам всеки ден в по-добрата версия на себе си, и така да ставам все по-успешен в бизнеса си.

Чрез този кратък списък искам да ви провокирам да си създадете нов навик да четете книга всеки ден. Но не да четете ако ви остане време, а да четете въпреки че нямате време, да приоритизирате това занимание във вашата ежедневна програма.

Обогатявайте се ежедневно!

Пълно е с книги за личностно развитие в книжарниците, а още повече такива книги можете да откриете на английски език. Четете, образовайте се, променяйте се!

Четенето на книги е един прекрасен начин да чуете и възприемете директно мислите и съветите на едни от най-великите хора в света, живяли някога.

Превърнете ежедневното четене на книга в свое любимо занимание и така променяйте себе си към по-добро!

 

1
Как да разбера дали съм подходящ за Мрежовия марке...
JTL Василка Рашкова от София получи своя пръв авто...

Свързани публикации

 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Четвъртък, 25 Април 2024