2 minutes reading time (456 words)

5 неопровержими закона на продажбите

5 неопровержими закона на продажбите

В тази статия ще споделя с теб за тези пет неопровержими закона на продажбите, които важат с пълна сила независимо дали продаваш физическа стока, дали продаваш някакъв вид услуга, идея и каквото още се сетиш.

Силно вярвам, че тази информация ще ти помогне да промениш настройката си към продажбите и истински ще осъзнаеш как точно разсъждава клиентът когато е пред дилемата да се възползва ли от това, което му продаваш.

1. Закон на стойността:

Потребителите купуват само продукти и услуги, от които имат полза. Запомни това!

Ще го повторя отново - Потребителите купуват само и единствено продукти или услуги, от които ИМАТ НУЖДА!

Никой не купува от друг, защото е велик търговец. Всяко потребление е мотивирано от личната полза на човека, който отваря портфейла си и плаща. Всяка покупка е задвижена от вярата му, че той ще извлече тази ПОЛЗА.

Ето защо най-дребното съмнение, прокраднало се в ума му, че продуктът няма да има очакваната полза за него, ще го откаже да го купи.

2. Закон на обезщетяването

Стойността идва с цената. Колкото повече ПОЛЗИ предлага на потребителя продуктът или услугата, толкова повече фирмата може да си позволява да вдига цената.

Нищо стойностно в живота не идва безплатно. Цената е решаваща при пускането на продукта на пазара – изпраща съобщение колко може да се очаква от него.

3. Закон на влиянието

Хората вярват и следват личности и юридически лица, на които имат доверие и които изглеждат експертно и ПРОФЕСИОНАЛНО.

Този закон е формулиран от Джон Максуел и упоменат в книгата му „21-те неопровержими закона на лидерството". В нея Максуел постановява простото и вечно правило: „Лидерството е влияние. Нито повече, нито по-малко”.

4. Закон на автентичността

Най-ценният подарък, който търговецът ще предложи на пазара, е той самият. „Докато опитвате да бъдете някой друг или поставяте действие или поведение на някой друг над вас самите, няма да можете истински да достигнете хората.

Най-ценното нещо, което ще предложите, сте вие самите. Без значение какво си мислите, че продавате, всъщност офертата сте вие”, пишат Боб Бърг и Джон Дейвид Ман в книгата „Go-Giver”. В тази ситуация залогът на търговеца е всичко или нищо.

5. Закон на реципрочността

Търговията е връзка на непрекъснато взаимно даване. На пръв поглед повечето хора смятат, че тя е размяна, в която бизнесът предлага продукт или услуга, а потребителят плаща с пари за тях.

Но не само!

Важно е също бизнесът винаги да дава на хората още и още. Когато продава продукта или услугата, той трябва да дава на клиента и още нещо – бонус, подарък, жест. Само така човекът ще се завърне при него и ще идва отново и отново.  

 

Истински вярвам, че тази статия е била полезна за теб. Абонирай се за моя блог, за да бъдеш известяван винаги, когато кача нова информация!

 

2
Създай Своето Ярко Бъдеще с Нас - Ангел Мацанов | ...
35 години LR Health and Beauty 2020

Свързани публикации

 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Събота, 27 Април 2024