4 minutes reading time (800 words)

Десетте правила на продажбите

Десетте правила на продажбите


Когато навлезем в света на продажбите, без значение дали говорим за директни продажби, за търговия, мрежов маркетинг или друга сфера, е необходимо да придобием определени умения. Нито един успешен търговец, МЛМ предприемач, брокер и т.н. не се е родил успешен. Те са станали успешни, защото са се отдали на своята професия и са взели осъзнатото решение да се превърнат в професионалисти.

Ето какви съвети ни дава Грант Кардон в своята книга "Продай или ще ти продадат", представени като "Десетте правила на продажбите"

 

ПРАВИЛО #1

Бъдете горди и бъдете позитивни

Обличайте се, сякаш сте горди, дръжте се, сякаш сте горди и бъдете най-позитивният човек, когото клиентът ви някога ще срещне.

 

ПРАВИЛО #2

Обличайте се като успешен търговец (млм предприемач)

 

ПРАВИЛО #3

Вижте продажбата

Клиентите не правят продажбите, търговецът ги прави. Ако оставите това на клиента, нищо няма да се случи. Ако не можете да си го представите, то никога няма да се случи. Трябва да видите продажбата преди тя реално да се осъществи. Трябва да знаете, че можете да постигнете продажбата и да видите клиента, притежаващ продукта ви с ваша помощ. Ако не можете да си го представите, няма да се случи.

 

ПРАВИЛО #4

Бъдете убедени в офертата си

Това е най-важната от всички продажби. Ако не можете да продадете на себе си, няма да направите нито една от продажбите, за които ви плащат! Познавам търговци, които продават продукти, които дори не притежават. Как можете да правите това и да очаквате да продадете продуктите си? Всяка седмица водя списък с причини защо хората да притежават моя продукт и защо инвестицията им ще си заслужава.

 

ПРАВИЛО #5

Познавайте стойността на предолжението

Стойността на вашето предложение често няма нищо общо с продукта ви. Какво оставяте на масата, което отличава вашето предложение от всички останали? Открийте какво е стойностно за клиента - какво трябва да види, за да предприеме действия!

 

ПРАВИЛО #6

Винаги се съгласявайте с клиента си

Когато чуете нещо, с което не сте съгласни, справете се с него чрез съгласие, а не с несъгласие. Дори ако клиентът греши за нещо, няма никаква полза да му го казвате. Винаги, винаги, винаги се съгласявайте с клиента. "Прав сте", "Съгласен съм", "С вас съм!". Често е по-добре просто да приемете какво казва клиентът, отколкото да се опитвате да се справите с него. Понякога "Съгласен съм с вас" е достатъчно.

 

ПРАВИЛО #7

Направете необикновена демонстрация

Уверете се, че демонстрирате два пъти по-голяма стойност на продукта си по време на презентацията. Никой не харчи 200 хил. долара за нещо, което струва 200 хил. долара. Ще дадат толкова, само когато вярват, че получават нещо в стойност, която надхвърля даденото. Направете невероятна презентация, така че хората да не могат да живеят без вашето предложение.

 

ПРАВИЛО #8

Бъдете ефективни

Купувачът на 21 век бърза. Целта ми е да продам максимално много за най-кратко време. Минаването напряко само ще ви струва повече време. Прекарването на повече време с клиента НЯМА да ви гарантира продажба, а по-скоро може да повлияе негативно на процента сделки и печалбата ви. Прекарването на качествено време и познавайки това, което купувачът ви цени, ще спести и на двете страни време.

 

ПРАВИЛО #9

Приемайте, че сделката е сключена

"Последвайте ме и ще ви покажа колко е лесно да притежавате новото си..........."

"Ако няма други причини да предприемете следващата логична стъпка, последвайте ме."

Предотвратете отрицателен отговор, като не задавате въпроси и просто преминете нататък. "Последвайте ме" и "подпишете тук" са две от най-силните фрази на един търговец.

 

ПРАВИЛО #10

Винаги настоявайте при приключването

Докато една сделка не се сключи, не сте донесли никаква стойност за клиента си. Повечето търговци никога не опитват да приключат отведнъж, още по-малко пък настояват достатъчно пъти, за да продадат. "Подпишете тук" са думите на този, който сключва сделки; умението да се справяте с отлаганията и възраженията, с които се сблъсквате, е нещото, което ще ви предопредели дали ще успеете или не!

 

Е, след като се запознахте с ценните правила на продажбите от Грант Кардон, можете да откриете пропуските и слабостите в себе си, ако сте поели по пътя на млм-предприемачеството, или пък сте търговци в някоя компания. Ежедневното подобряване на собствените умения и знания ще ви доведе до истински растеж във времето. Ще се превърнете в истински професионалисти в продажбите (без значение под каква форма са те), а това ще ви даде истинско кариерно развитие.

 

--------------------

Коментирай тук отдолу ако имаш какво да допълниш или да питаш, и аз с удоволствие ще ти отговоря.

Благодаря ти, че следиш моя блог. Абонирай се за него, за да получаваш известие всеки път, когато напиша нова статия.

И не пропускай да споделиш линк към тази статия със своите приятели, или пък на своята стена, за да достигне тази инфрмация до колкото се може повече хора, за да покажем на българския народ истината за мрежовия маркетинг!

 

2
Какво е LR за мен? - говори елита на LR Health & B...
Чуйте какво споделя Илия Къдрински за Ангел Мацано...

Свързани публикации

 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Сряда, 24 Април 2024