2 minutes reading time (470 words)

Мишката и буркана със зърна

На върха на буркан със зърна, била поставена мишка. Тя била толкова щастлива да намери толкова много храна около нея, че вече не изпитвала нужда да обикаля в търсене на ядене. Сега вече можела да живее щастлив живот. 

След няколко дни наслада към зрънцата, мишката достигнала до дъното на буркана.

Внезапно осъзнала, че е в капан на дъното на буркана. 

От този момент нейният живот зависел само от това дали някой ще пусне храна в буркана.

Тя нямала избор освен да живее така!

Какви поуки можем да извлечем от тази история?

  1. Краткосрочните удоволствия могат да доведат до дългосрочни капани.
  2. Ако нещата станат лесни и ви е удобно, значи сте в капана на зависимостите.
  3. Когато не използвате уменията си, не губите само тях. Губите своите свобода и независимост.
  4. Свободата не идва лесно и може да бъде загубена много бързо. Нищо в живота не идва лесно. А дори и да дойде лесно, най-вероятно не си струва. Не проклинайте трудностите. Това са прикритите ви благословии! Това са вашите уроци!

Тази история е истинско олицетворение на живота на повечето хора, които търсят прекия път към свободата и успеха. Тя олицетворява прибързаните действия на хората, които търсят бързи резултати, бързо забогатяване.

За съжаление в живота няма нищо безплатно, и дори нещо да изглежда истински примамливо и безплатно, то със сигурност има своята цена. И често хората плащат цената, чак когато няма връщане назад, когато попаднат в капана, точно като тази мишка.

Много хора пускат лотария, като се надяват на бърза печалба. Други посещават редовно казина с надеждата, че днес може да им се отвори парашута. Трети пък чакат някакво чудо да се случи в живота им, а то (да му се не види) така и не се случва... И така... цял живот...

В мрежовия маркетинг не е по-различна ситуацията. Масово новостартиращите партньори търсят бърз и лесен път към успеха. Започват да спамят собствените си профили в социалните мрежи например, с цел да привлекат бързо приятели към бизнеса. Но това, което получават е пълно разочарование и тотален неуспех. Други пък започват да звънят наляво-надясно на всички, за които се сетят и започват да им разказват за продукти, компания, бизнес, и въпреки че 30-40-50 човека са им казали "НЕ", те продължават да живеят със заблудата, че този бизнес не става, че е пълна загуба на време, и т.н., и т.н.

Всъщност, в МЛМ, както и във всяка друга индустрия, съществуват алгоритми и правила, които е необходимо човек да изучи, преди да се втурне в прибързани действия. Когато един мрежовик е добре подготвен с правилните инструменти, с правилните послания, с правилните знания и умения, тогава той има всички предпоставки налице, да се превърне в истински успешен МЛМ предприемач.

Призивът ми към вас, независимо дали сте стартирали своя МЛМ бизнес, или ви предстои да го стартирате:

ПОДХОЖДАЙТЕ ПРОФЕСИОНАЛНО И С НУЖНОТО УВАЖЕНИЕ КЪМ ТОЗИ БИЗНЕС, ЗА ДА ВИ СЕ ОТПЛАТИ ПОДОБАВАЩО И ДА ПОСТИГНЕТЕ ИСТИНСКА ФИНАНСОВА СВОБОДА!

3
Ако Айнщайн беше МЛМ предприемач, щеше да постъпи ...
Каква е тайната на успеха в Мрежовия Маркетинг - И...

Свързани публикации

 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Събота, 20 Април 2024