3 minutes reading time (587 words)

Ако Айнщайн беше МЛМ предприемач, щеше да постъпи така

Ако Айнщайн беше МЛМ предприемач, щеше да постъпи така

Веднъж Алберт Айнщайн, немският учен, който е разгадал тайните на Вселената, се отказал от голфа, тъй като му се сторил твърде сложен.

Звучи ви като шега, нали?

Нека да ви разкажа историята:


В края на живота си, Анщайн бил помолен от свой колега да се пробват да поиграят голф.

По време на първия им урок, инструкторът безспирно кряскал една инструкция след друга, а Алберт все удрял по малката бяла топка.

Едната успявал да удари добре, другата напълно пропускал, а следващата неумело подсичал.

Инструкторът му, Джиджи Карнивале, не спирал да засипва клетия Айнщайн с напътствия…

"Дръж ниско глава!"

"Изправи гърба!"

"Сгъни колене!"

И така нататък и така нататък.

Но Айнщайн все не успявал да му хване цаката.

Най-сетне, на Алберт му писнало.

Той хванал няколко топки и ги хвърлил към инструктора!

Карнивале ту отклонявал топките с ръка, ту залягал за да избегне удара.

"Защо го направи?"- викнал Карнивале.

"Млади човече, когато хвърля някоя топка по теб, ти я хващаш. Но когато ти изсипя четири топки, нищо не успяваш да хванеш! Така че когато обучаваш някого, хвърляй само по една инструкция, а не няколко едновременно!"


Тази история е изключително поучителна за хората, които стартират в мрежовия маркетинг и техните ментори започват да ги заливат със съвети и информация. Често се случва така, че от огромно желание наставникът затрупва със всичката информация своя нов партньор и той се чуди откъде да я подхване. Започва да му се струва трудно, дори невъзможно. Започва да се чувства като пате в калчища. Струва му се, че ще му коства цяла вечност докато навлезе в детайлите... А това е предпоставка новият партньор да се откаже почти веднага след своя старт.

Често се случва именно тази ситуация. Наблюдавал съм я в екипа си, както и в много други екипи.

Как всъщност трябва да се подходи с един новостартирал сътрудник?

Отговорът е много простичък - стъпка по стъпка.

Когато в екипа ми стартира нов партньор, аз започвам да го превеждам стъпка по стъпка през целия процес на обучения и придобиване на умения. Благодарение на обучителната система, която сме разработили в екип КОД21, ние започваме да обучаваме новия си сътрудник най-напред на елементарните неща, след това още малко, и още малко. И така, докато той се почувства готов да предприеме първите си активни действия.

Именно на това се дължи фактът, че екипът ни се развива успешно и всеки месец все повече хора започват своя нов живот в партньорство с нас и компания LR, и все повече партньори се катерят по кариерната стълбица и печелят титла след титла.

А как е създадена нашата обучителна система, за да бъде толкова ефективна?

Отговорът отново е много семпъл: Тя е създадена на принципа "проба-грешка". Дългогодишният ни опит в индустрията "мрежов маркетинг" и безбройните допуснати грешки ни направиха силни и непреклонни. Създадохме алгоритъм за правилни действия, който увеличава в пъти ефективността на новите партньори. Създадохме най-разнообразни техники за работа, чрез които улесняваме до такава степен новите си партньори, че на тях буквално да не им се налага да мислят, а просто да научат шаблоните и да ги приложат на практика. Създадохме един цялостен механизъм, който помага изключително много на нашите екипи да стават все по-успешни професионалисти!

Ако все още се колебаете дали си заслужава и дали ще имате подкрепата, ще кажа - ДА, ЗАСЛУЖАВА СИ! ДА, ЩЕ ИМАТЕ 100% ПОДКРЕПА ОТ ЕКИПА НИ И ЛИЧНО ОТ МЕН! 

Дайте си 6 до 12 месеца време, за да навлезете достатъчно дълбоко в нещата и чак тогава се откажете, ако не ви допада!

Очаквам ви!


2
Трябва ли да се променяме, за да станем успешни?
Мишката и буркана със зърна
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Петък, 26 Април 2024