17 minutes reading time (3442 words)

Как да постигнеш финансова свобода след 5 години?

Как да постигнеш финансова свобода след 5 години?

С помощта на Какво и Как ще можеш да постигнеш Финансова Свобода след Пет Години?

Замислял ли си се досега над този въпрос?

Нямам намерение да импровизирам, описвайки стотици варианти, с чиято помощ ти теоретически би могъл да преуспееш в следващите пет години. Аз ще споделя универсален начин, който е помогнал на милиони хора по света да постигнат финансова свобода, в това число и на мен, превръщайки объркания работник с мизерна заплата, в независим предприемач, заработващ няколко хиляди на месец, който води свободен начин на живот и пътува със семейството си по целия свят.

И така, съществуват няколко начина за получаване на доходи:

Първият начин – ти работиш за някого и получаваш ограничен доход

В този случай ти заменяш времето си за пари. Задай си въпроса колко струва един час от твоето работно време. Много е лесно да го пресметнеш.

Раздели месечния си доход на броя на часовете, прекарани на работното място. Например, както ти, така и повечето хора работят по 8 часа на ден, 22 работни дни в месеца, т.е. изразходват за своята работа около 176 часа. Ако твоя доход е около 600 лева на месец, то един час от твоя професионален живот струва 3,40 лева. Само 3,40 лева! Разбира се, ти можеш да получиш допълнително образование, да имаш професионален опит, можеш да се изкачите по кариерната стълбица и да увеличиш надницата си от 3,40 лева до 5, 6 а в най- добрия случай до 10, 15 лева за един час работа. Но и този доход при всички случаи ще бъде ограничен. При това веднага след като престанеш да работиш, парите ще престанат да идват при теб. В това се състои основния проблем на замяната на времето за пари.

Този начин никога няма да ти позволи да бъдеш финансово свободен, защото ти винаги ще трябва да заменяш своето време и сили за парите на други хора. Аз бях роб на тази система и ето какво ще ти кажа. Никога повече не бих искал да бъда такъв и никога не бих до допуснал в живота си!

Втори начин – Ти работиш за себе си и имаш възможност да получаваш неограничен доход.

Първо ти знаеш, че всички онези, които работят за себе си могат и нищо да не получат, но могат и да получат десетки хиляди лева на месец. Вторият важен момент е, че работейки за себе си, имаш възможност сами да избираш да работиш по 10-12 или по 40-50 часа на седмица. Но така отново заменяш време за пари с една далечна перспектива това някога да се промени. 

Трети начин - система, с помощта на която твоя бизнес може така да се изгради, че след 3-4 години, а за някои след 5-7 години, той да носи доход от 10, 20, 50 и дори повече хиляди лева месечно, изразходвайки за дейността си в началото по 10-15 ч. на седмица!

Да работиш за себе си означава да рискуваш!

Работейки по тази система може да спечелиш, може и да не спечелиш. Но няма какво да загубиш. А в същото време имаш и възможността да създадеш бизнес, носещ ти след няколко години ОГРОМЕН доход.

Първият вариант никога няма да те направи финансово свободен. Никога! Това е договор за пожизнено робство в модерна изтънчена форма.

Вторият вариант може да те направи финансово свободен, но пък няма да ти осигури веднага нужните ти в момента пари за оцеляване. При това, както казах, не си струва да разчиташ на това, че през тези години ще бъдеш доволен от себе си и от живота си. Подобен подход не дава възможност да се постигне признанието, уважението и любовта на много хора.

По какъв начин да постъпиш тогава, кое да избереш?

Отговорът е ясен - Ти можеш да продължиш да се занимаваш с основната си работа през следващите няколко години, и успоредно с това да започнеш собствен бизнес, изразходвайки по 10-12 ч на седмица минимум, за да може след една-две години напълно да преминеш към предприемачеството. Едно свободно пътешествие, с помощта на което през следващите години ще изградиш бизнес, носещ доход от няколко десетки хиляди лева.

Какво ти е нужно, за да започнеш свой бизнес?

Най-напред, както вече казах, се нуждаеш от време, минимум по 10-12 ч. на седмица в продълженние на следващите няколко години. И по-нататък по 40-45 ч. на седмица в следващите 2-3 години. Това са тези две-три години, през които стартираш своето предприемачество. Много ли е, дълго ли продължава? Повечето хора прекарват по 40-50 ч на седмица 20, 30, 40 години, НЕпостигайки това, към което са се стремили. Нямам намерение да ти говоря неверни и невероятни неща. За да заработваш по няколко хиляди лева на месец, ще ти се наложи да се потрудиш. Бъди внимателен! Пази се от тези, които ти предлагат подобна заработка от бизнес с малки вложения след година или след месец. Почти винаги това са шарлатани, които волно или неволно мечтаят да те използват, за да постигнат своите интереси.

Второ - ще ти бъдат необходими пари, примерно 150-200 лева на месец. Разбери ме правилно, ти започваш бизнес, а той изисква капиталовложение. Обикновено бизнесът изисква инвестиции от десетки, стотици хиляди лева минимум през първите месеци. Но ние ще ти предоставим система, с чиято помощ ще можеш да получите големи доходи, инвестирайки много по-малко пари.

Но откъде да вземеш пари за бизнеса?

Системата, която ще ти предоставим, позволява да инвестираш само част от задължителния ти разход на семейството. Тоест. тези 150-200 лева, необходими за твоя бизнес, са парите, които така или иначе си задължен да даваш, защото са част от задължителния разход на твоето домакинство. Нужно ли е да се инвестира всеки месец? Аз казвам ДА. Но системата, която използвам, ми позволи лично на мен още на Четвъртия месец да получавам неголям доход от този бизнес, с чиято помощ започнах да покривам всичките си разходи. А разходите, както казах, са само няколко стотин лева на месец. Прекрасно е и това, че сега, когато започнах да получавам няколко хиляди лева, аз както и преди, продължавам да инвестирам в бизнеса си отново не повече от 150-200 лева на месец.

Трето - ще ти потрябват сили и търпение. Ще ти се наложи много да работиш и много да се учиш. Бизнесът, на който сме готови да те обучим, и системата, която можем да ти предоставим не са някакъв вълшебен бутон, след натискането на който от тавана веднага ще започнат да се изсипват пари. Запретни ръкави и бъди готов, че не всичко може да ти се получи от първия път по най-добрия възможен начин. Много е важно да вземеш решение да не изоставяш бизнеса си, дори и ако след първите 6-12 месеца твоите резултати не те удовлетворяват. Напомням, че аз през цялото време говоря за срокове от няколко години. Връщайки се към предишния начин на живот, ти няма да можеш да бъдете финансово свободен човек. Затова пък ще можеш да станеш такъв само, ако тръгнеш по новия път. По този нов път ще се наложи да се научиш да ходиш, правейки стотици опити на първия етап. Това е нужно и на всяко малко дете когато прохожда – да пада, да става, да прави крачка след крачка и така един ден прохожда, след това танцува, тича.

Но какъв е този нов път? Каква е тази система?

Единствената бизнес система, появила се преди повече от 60 години и позволяваща на широк кръг хора по целия свят, изразходвайки за развитието на своя бизнес само няколкостотин лева на месец, а да получават доход от 10, 20, 30, 50 хиляди евро, и дори и повече, е системата на МРЕЖОВИЯ МАРКЕТИНГ. Други примери на СИСТЕМИ ЗА БИЗНЕС, които да позволяват да се заработват такива пари при такива минимални вложения от пари и сили и да са приложими за стотици милиони хора по света просто НЯМА.

Повечето хора засега не осъзнават, че мрежовия маркетинг е единствената проста алтернатива на това да ходиш на работа при работодателя. Не е нужно веднага да напускаш постоянната си работа, не са ти нужни десетки или стотици хиляди лева стартов капитал, не се нуждаеш от специално бизнес образование. Ти можеш да получиш всичко – семейно щастие, време за общуване с децата, пари, увереност в бъдещето, така, както получих това и аз, а и много хора по целия свят.

Само за момент си представи, че имаш луксозен собствен дом, няколко автомобила, яхта, огромна сметка в банката. Във всеки момент можеш да си купиш това, което искаш или да отидеш на двуседмично пътешествие, а след като се върнеш, да получиш още по-голямо възнаграждение от бизнеса си. Какво ще кажеш по този повод? Не можеш да разбереш какво се случва, не можеш да повярваш? Искам да ти кажа, че така живеят стотици хиляди хора по света и към тях всяка година се присъединяват нови и нови хора.

Само МРЕЖОВИЯТ МАРКЕТИНГ ще ти позволи да живееш като милионер!

Защо?

Защото доходът от този бизнес постоянно расте и този ръст няма предел. От шестдесет години мрежовия маркетинг всяка година има ръст от 15-20%. Оборота му вече е над 180 милиарда годишно. Този бизнес не се нуждае нито от здания, нито от работници. Това е твърде рядък случай. Освен това хората, работещи в сферата на мрежовия маркетинг не чувстват никакъв натиск върху себе си от страна на работодатели, кредитни и данъчни организации. На такъв живот могат да завидят дори много богатите хора.

Доналд Тръмп и Уорън Бъфет обявиха Мрежовия бизнес като бизнеса на 21-ви век.

МЛМ се изучава в много от престижните университети по света като Оксфорт, Кембридж, Йейл.

Мрежовият маркетинг не е бизнес за всеки, а само за тези, които искат свобода. За тези, които искат да изживеят живота си колкото се може по-добре. Той позволява да се отървеш от много житейски проблеми и способства за развитието на личностния потенциал. Този бизнес позволява на хората да оцелеят в общество, където има висока конкуренция, в непредсказуем и дори жесток свят.

Е, сам прецени в кой друг бизнес обикновена домакиня, пенсионер или мениджър могат до голяма степен, НЕвлагайки нищо освен желание, ентусиазъм, сили и неголяма сума пари, за 5-6 години да осигурят семейството си? В никой друг. Мрежовият маркетинг е надежда за милиони хора по целия свят. Този бизнес позволява на обикновени хора да постигат необикновени резултати.

Как работи Мрежовия бизнес?

Нашият свят е един огромен пазар. На английски пазар е маркет. Движението на продуктите на пазара се нарича маркетинг. Пазарът може условно да се раздели на производители и потребители. Също така на поток от продукти и пари, който тече от производителите към потребителите и обратно. Обикновено, за да стигне продуктът от производителя към потребителя се изгражда мрежа от едра, дребна търговия и други посреднически звена. Добави към тази мрежа складове, стотици наети сътрудници, продавачи, складови и административни помещения, автопарк и много, много други. Това са разходи за реклама, PR, транспорт, разрешителни, наеми, заплати, данъци, гориво, ток, вода и т.н. Върху цената на продукта винаги е калкулирана и съответната печалба. Всички тези разходи увеличават цената на стоката няколко пъти.

А сега си представи, че при завода-производител отиват хора и му казват – дайте ни тези продукти, ние сами ще ги занесем до крайния потребител, изграждайки своя мрежа. Сами ще разпределяме парите, които обикновено се изразходват или остават в традиционните посреднически звена за продажба на продукти. Т.е. стоките от производителя отиват направо към потребителя с помощта само на едно звено. Това звено ние го наричаме "партньор на завода". И което е много важно, всички икономисани пари делят по между себе си партньорите, организирали този процес. Освен това партньорите делят между себе си и парите, които традиционните продавачи изразходват за реклама на продукцията си, т. е . и тези пари остават в нас - партньорите, защото ние сами правим реклама на пазара.

И така мрежовия маркетинг е алтернатива на традиционните мрежи, а партньорите имат функциите да отнесат продуктите до потребителите, да правят реклама, получавайки пари за това, което в огромна степен преди това получаваха участниците в традиционната посредническа търговска мрежа.

В това е и същността на бизнеса. ТИ можеш така, както и аз, както и десетки милиони хора по целия свят, стъпка по стъпка, тухла по тухла да изградиш мрежа от потребители.

С какво се занимаваме в мрежовия маркетинг?

Нека да ти дам за пример себе си. Моята дейност практически не се е променяла през тези години.

1.

Аз придобивам продуктите за себе си и за семейството си от компанията, с която си сътруднича.

2.

Аз разказвам на своите стари и нови приятели за възможностите от използването на такива продукти.

Как точно правя това?

Просто показвам видео, давам ръководство, включвам в система за обучение, запознавам познатите ми с информация за продуктите и резултатите от тях на хората, които са започнали да ги използват.

Правя всичко това не само защото искам да спечеля, а защото с цялото си сърце съм заобичал продуктите на компанията.

Не убеждавам никого в нищо. Аз просто давам полезна информация.

И знаеш ли, винаги има хора, които искат да бъдат в добра форма и на 40 да изглеждат като на 30, а на 60 - като на 40 години. Винаги има хора, които искат да бъдат успешни и здрави, да разполагат с много свободно време и да обикалят света, или да бъдат със семействата си. Помагам на хората да направят това. Ако ме помолят да им доставя продукти, аз го правя и с това заработвам неголям бонус от компанията за препоръките, които съм направил.

Но моята цел не е да продавам продукти, а да разкажа за тези възможности на всички, които познавам, както и на тези, с които се запознавам, и те сами да си купуват продуктите от компанията, а не от мен. Целта ми е да създам мрежа от клиенти такава, каквато има всеки квартален магазин или мол.

Ще можеш ли и ти да покзаваш това видео на своите познати?

Всеки би могъл на 100%, защото е лесно!

3.

Аз разказвам за възможностите на моя бизнес на всички, които познавам. Как правя това? Много просто. Показвам на хората видео презентация на моята компания, а след това отговарям на техните въпроси. Отговарям на въпросите на своите кандидати, приятели, партньори, при условие, че на тях им е интересно. Аз самият практически не разказвам нищо. Питам познатите ми дали искат да научат повече и след това ги каня на професионална презентация от хора с резултат в моя бизнес.

Можеш ли да направиш това? Всички ще могат. И ти ще можеш 100%!

4.

Аз обучавам тези, които стартират в този бизнес да ползват от продуктите и да разказват на другите хора с помощта на инструменти за възможностите, които съществуват. За обучение аз също използвам инструменти, повярвай ми. Всеки, който желае може да направи това на 100%.

5.

Аз постоянно се обучавам, посещавам тренинги на лидерите и компанията, слушам записи, чета книги. Между другото това помага да се премине трудния период на отказите и колебанието от отказите, и така да издигнеш бизнеса си на друго ниво. Искам отново да кажа, че това може да го направи всеки на 100%.

Общо взето това е всичко, приятелю. Тези пет действия, за които току що ти разказах са достатъчни, за да започнеш промяната чрез изграждане на собсвен актив, който след години ще ти осигури едно добро финансово бъдеще. Но при цялата си простота и резултат във вид на доходи от няколко хиляди лева на месец, до които стигнах след няколкогодишни действия в мрежовия маркетинг, това е сериозен труд и не очаквай, че ще забогатееш по-рано от 4-5 години. Това разбира се може да се случи и по-рано, но по-добре да не се разчита на това.

Достатъчни ли са тези пет действия за постигане на финансова свобода?

Да, тези действия са достатъчни. Разбира се, много хора биха искали да получат вълшебна формула и прилагайки я да получат супер благосъстояние след 2-3 седмици. Не, след 4-5 години всекидневно извършване на тези 5 действия. Това е. И нищо повече.

Къде са парите?

Много малко хора от самото начало на запознанството си с мрежовия маркетинг са способни да видят големите пари в този бизнес. На времето и аз бях от тези хора, докато не разбрах, че хиляди мрежови компании създават за една година оборот от стотици милиони, а някои и милиарди долари или евро. Важно е да се разбере, че средно от 20 до 40 % от този оборот са за изплащането на бонусите на сътрудниците. Това е колосална индустрия с оборот от стотици милиарди долари. Това са колосални пари, които се изплащат на дистрибуторите.

Мрежовият маркетинг дава възможност за получаване на растящ доход, без значение къде се намираш физически, и той да се увеличава пропорционално на развитието на бизнеса като цяло. Колкото повече хора стават партньори, толкова повече оборот създаваш, което разбира се води до увеличаване на доходите ти. При това трябва да е ясно, че компанията изплаща на партньорите си предварително, определен процент върху оборота на всеки един поотделно. Тези пари се разпределят между партньорите в групата по предварително договорен маркетингов план. Ще те подкрепят ли? Безусловно. И ти трябва да разбираш това. Ти разбираш, че получаваш готова система за действие, инструменти, обучение и най-важното - персонален наставник, който в мрежовия маркетинг е прието да се нарича спонсор. Това е човекът, поканил те в този бизнес, който е заинтересован от твоя успех и е готов да те подкрепя и да ти помага. Разбира се, той няма да работи вместо теб, няма да ти предостави пари, за да стартираш, но вероятно той ще желае твоя успех повече от някой от твоите познати и приятели, помагайки не само с думи, но и с действия.

Моята цел е да науча своите партньори на всичко, което аз самият знам и при това да ги науча така, че те да могат да научат техните последователи след това. По тази причина аз работя с новите хора персонално, каня ги на ежеседмични групови тренинги и мероприятия, предоставям различни обучаващи материали. Същото ще прави и твоят спонсор, същото ще правят и партньорите ти, това ще правиш и ти.

Колко време трябва да се обучаваш?

Компанията, твоите спонсори, твоите единомишленици ще се радват на твоите успехи. Те ще бъдат готови да те тренират и да те подкрепят, но аз вече ти говорих за това.

А сега нека да ти кажа още едно важно нещо.

В мрежовия маркетинг ти започваш да получаваш първите си доходи още по време на обучението. Моят спонсор на времето ми каза: представи си, че си в университета. Твоята задача е да се задържиш първата година, не очаквай веднага да започнеш да получаваш пари, не се самозалъгвай, десетки пъти ще мислиш да оставиш всичко и да се върнеш към предишния живот, защото не всичко ще те устройва и не всичко ще се получава от първия път. Затова първата година, при условие, че действаш активно, ти ще заложиш основата за резултатите си, които ще дойдат след няколко години. Следващите няколко години можеш да развиваш уменията си и да развиваш групата си, а с настъпването на четвъртата или петата година на непрекъснати действия, можеш да започнеш подготовка за високия стандарт на живот.

Главната разлика се състои в това, че ако обикновените студенти започват да търсят работа след излизане от университета, то ти вече ще можеш да се наслаждаваш на финансова свобода и разкошен начин на живот. Съвместната работа в мрежовия маркетинг способства за развитие на приятелски отношения. Ти се нуждаеш от успеха на приятели и колеги. Ако техният бизнес не върви, то и ти няма да можеш да разчиташ на голям успех.

Развитието на бизнеса зависи от това доколко добре ти самия ще се учиш и колко добре ще учиш другите да преуспяват. Да се обучиш и да действаш ще са ти нужни няколко седмици, най-много няколко месеца. Но за да научиш на това другите хора ще ти е нужна година. И единствената грешка, която не трябва да допускаш е да се предавате. Аз никога не съм се предавал. Искаш ли да стигнеш до върха, не се предавай. Този принцип винаги е верен.

С какво да започнеш?

Днес мрежовият маркетинг е призната, официално работеща и бърза развиваща се индустрия за изграждане на бизнес, която позволява на партньорите да поръчат стоки непосредствено от производителя, за което получават комисионни за това, че способстват за увеличение на продажбите на стоките на производителя чрез пряка препоръка. Ако си готов да вземеш решение да подобриш живота си, да получиш повече свобода, признание, пари, то знай че мрежовият маркетинг е най-доброто решение на тези задачи, което някога е съществувало за хора, които нямат много пари, време, опит и знания.

Какви трябва да бъдат твоите първи стъпки?

Първа стъпка: обърнете се към човека, който ти е предоставил този материал и го помоли да ти предостави презентация на нашия бизнес.

Втора стъпка: запознай се с нашите продукти, резултатите от нашия бизнес и системата за неговото развитие. Вземи окончателно решение и пристъпи към действия.

Наистина само с тяхна помощ ще можеш да постигнеш финансова свобода за толкова кратко време като 5-6 години, а е напълно възможно да я постигнаш и за 2-3 години. Всичко зависи от твоя хъс, постоянство, упорство и отдаденост!

Ще се видим на върха на успеха на нашия бизнес. 

За мен беше истинско удоволствие!

Искрено ТВОЙ: Ангел Мацанов.

 

2
Защо да станеш МЛМ Предприемач?
Какво искаш ТИ от живота?

Свързани публикации

 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Четвъртък, 28 Март 2024