4 minutes reading time (878 words)

Каква инвестиция трябва да направя, за да стартирам в мрежовия маркетинг?

Каква инвестиция трябва да направя, за да стартирам в мрежовия маркетинг?


На въпроса "Каква инвестиция трябва да направя, за да стартирам в мрежовия маркетинг?", отговорът е само един, и той е: "Да инвестираш в собствените си знания и умения!"

Често кандидатите, които се интересуват от този бизнес модел ме питат каква сума пари трябва да инвестират, за да започнат. Истината е, че в мрежовия маркетинг вие не сте инвеститори и не давате никакви пари за инвестиции. Сега ще обясня какво точно имам впредвид. 

Всяка компания в сферата на мрежовия маркетинг е създала стартов пакет от продукти, които новостартиращият сътрудник е необходимо да заплати, за да получи своята регистрация в компанията, и съответно да получи правото да започне да изгражда бизнес в партньорство с тази компания. Това е безспорен факт!

Обаче!

Тази сума пари за продукти може ли да се нарече инвестиция?

Четете внимателно!

Категорично НЕ, защото вие не купувате продуктите с цел да ги продавате, а с цел да започнете да ги ползвате в ежедневието си, в семейството си, в дома си.

След това, на база личните ви впечатления, личните ви преживявания с тези продукти, вие започвате да рекламирате (не да продавате) продуктите сред вашите приятели и познати, и когато някой от тях пожелае да си закупи от продуктите, вие НЕ МУ ПРОДАВАТЕ от вашите продукти, а създавате профил на този ваш кандидат в системата на МЛМ компанията, за да си получи той избраните от него продукти директно от компанията, която ще му ги изпрати на неговия адрес.

А смисълът на МЛМ бинес модела е именно такъв - не да продаваме, а да препоръчваме!

 

Ще ви дам пример:

Отивате в някой голям хипермаркет и пълните количката за 200 лв. Това инвестиция ли е? Не, разбира се! Това са продукти, от които вие имате нужда и затова ги купувате. Имате нужда да си миете зъбите и затова сте си купили паста за зъби. Имате нужда да сте чисти всеки ден и затова си купувате шампоани, душ-гелове и т.н. Тази ваша покупка не се нарича инвестиция, нали така? Това е покупка, от която вие се нуждаете така или иначе!

 

investicia za startirane v mlm

 

Представете си обаче, че минавайки през касата на този хипермаркет, касиерката ви каже следното: "Заради това, че си пазарувахте за тази стойност от нас, ви предлагаме да ви направим 30% отстъпка и да станете наш ВИП клиент. И ако останете доволни от тези продукти, и ги препоръчате на свои приятели и познати, и те дойдат да си напазаруват от нашия магазин, ние ще ви дадем част от нашата печалба във вашата банкова сметка. Съгласни ли сте?"

Е, кажете ми, вие бихте ли се съгласили на едно такова предложение?

Кой бяга от допълнителни доходи? Разбира се, че ще се съгласите!

Представете си обаче, че посланието на касиерката не свършва дотук. Тя продължава с думите: "И ако тези ваши приятели, на които ще препоръчате, дойдат да си напазаруват, и приемат същото предложение от нас, и те изпратят свои приятели, които да си пазаруват от нашия магазин, ще ви дадем дивидент и от оборота, който те ще направят при нас."

Бихте ли приели?

Касиерката обаче продължава: "И най-добрата новина е, че всеки следващ път, когато всички тези хора дойдат и отново си пазаруват от нас, вие отново ще получавате дивиденти от този оборот, който те създават."

Е, това вече звучи нереално, нали?

"Сигурно има някаква уловка" - си мислите вие

Дали обаче това може да се случи в действителност в хипермаркета, в който обичате да си пазарувате? Съмнявам се...

 

Именно такъв е модела на мрежовите компании! И затова стартирането като МЛМ предприемач не бива да се приема като инвестиция. Вие стартирате с пакет от продукти, които внасяте в ежедневието си! Или с други думи - вие стартирате, ставайки ВИП клиент на мрежовата компания. Оттам нататък дали ще останете само и единствено клиент, който ползва висококачествени продукти, или ще започнете да изграждате кариера, е въпрос на ваш избор.

Това е! Толкова е семпло!

Независимо дали ще стартирате със 100, 200, 500 или 1000 лв в някоя МЛМ компания, това НЕ Е ИНВЕСТИЦИЯ! И не бива да бъде възприемано като инвестиция! Просто защото вие вземате продукти, които НЯМА ДА ПРОДАВАТЕ, а ще ползвате в ежедневието си! Точно както бихте си напазарували от някой супермаркет за подобна сума, защото "този продукт е на промоция", "другия продукт ми е любим", "третия продукт е брутален" и т.н.

С единствената разлика, че в супермаркета ще продължавате да харчите и никога няма да получите предложение за изграждане на кариера, бидейки просто доволен клиент и препоръчвайки на своите приятели и познати...

А относно инвестицията, която трябва да направите...

Да, все пак трябва да инвестирате. Само че не в продукти, а в ЗНАНИЯ, УМЕНИЯ, НОВИ ТЕХНИКИ, ЧЕТЕНЕ НА КНИГИ, ГЛЕДАНЕ НА ОБРАЗОВАТЕЛНИ ВИДЕОМАТЕРИАЛИ.

С други думи - най-голямата инвестиция, която е необходимо да направите е свързана с отделяне на достатъчно ВРЕМЕ, за да придобиете нужните знания и за да се превърнете в истински професионалист в мрежовия маркетинг.

А само професионалистите могат да постигнат професионални резултати.

 

mlm profesionalsti v mrejovia marketing

 

Сега разбирате ли защо стартирането не изисква инвестиции?

Ще се радвам да напишете своите коментари тук отдолу под тази статия и да изкажете своята лична гледна точка. С удоволствие ще отговоря на всички.

Ако тази информация ви е допаднала, споделете я със своите приятели, в социалните мрежи, на повече места, където да достигне до повече хора, за да научат истината за МЛМ.

 

1
Какво гласи "Правилото на двете минути"?
Покана за ВТОРИ автомобил Мерцедес А клас от компа...

Свързани публикации

 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Събота, 20 Април 2024