4 minutes reading time (798 words)

Защо паднах с 0:4 срещу сина ми на билярд?

Защо паднах с 4:0 срещу сина ми на билярд?

Тези дни ходихме със сина ми Божидар да играем билярд. Доста се позабавлявахме, доста се посмяхме. Всъщност това са едни прекрасни моменти, в които се откъсваш от действителността и се наслаждаваш на играта с твоето любимо момче. А това е наистина безценно...

Но всъщност, друго искам да ви разкажа.

Познайте какъв беше резултата накрая!

4:0 в полза на сина ми...

Аз паднах, защото щеката не ми беше удобна, защото масата беше крива, защото в помещението не беше достатъчно климатизирано, защото топките бяха криви, защото вътре беше шумно, защото бях изморен, защото преди това едни клиенти ме бяха изнервили, защото хамстера ми умря, защото котката ми е болна, защото... защото... защото...

Усещате ли колко глупаво звучат тези оправдания?

Хахах, естествено, че нито едно от изброените не беше истинската причина за моята загуба с 0 на 4.

Всъщност истинската причина беше, че аз бях аматьор, а синът ми имаше доста добър опит в билярда.

В онзи момент се замислих как всеки един от нас когато започне да прави нещо ново в живота си, в началото той е пълен аматьор и нищо не разбира от това, което прави. Това важи за абсолютно всеки аспект от живота ни, без значение дали сме започнали нов курс, или сме започнали да ходим на уроци по танци, или пък сме започнали ново бизнес начинание.

Независмо от това, което сме стартирали, то в началото е ново за нас, и е съвсем логично да не се справяме както трябва.

Ежедневно комуникирам с много хора, които търсят по-различен начин на живот. Търсят начин да подобрят финансовото си състояние. И когато им предложа бизнес партньорство, някои от тях с огромен ентусиазъм и желание приемат предложението ми...

Какво се случва обаче след това? След 3-4-5 неуспешни опита да привлекат някого към бизнес възможността или към продуктите, те се отказват с думите:

  • Този бизнес не става!
  • Продуктите са скъпи!
  • Хората в България нямат пари!
  • Това нещо няма бъдеще в България!
  • Района, в който живея е беден!
  • Аз нямам такива приятели!
  • и т.н...

Какво направихте обаче, когато започнахте нов курс и ви се стори супер трудно в началото? Отказахте ли се?

А когато започнахте да ходите на уроци по танци и се препъвахте, залитахте и тропахте като коне, отказахте ли се?

Ами когато започнахте да ходите на работа и всеки ден трябваше да научавате нови и нови неща, отказахте ли се?

Когато започнахте да се учите да карате колело и паднахте, и си ожулихте коляното, отказахте ли се?

Ами когато започнахте шофьорския си курс и инструктора ви навикваше през 10 секунди за всяка грешка, отказахте ли се?

Този списък може да бъде безкраен, но това, към което искам да приклоня вниманието ви е, че НИКОЙ НЕ Е ДОБЪР В НАЧАЛОТО! Но това не означава, че е полезно да се отказваме след първите няколко провала, нали така?

Професията "МЛМ предприемач" не е по-различна в това отношение. Много хора стартират без да са готови на трудностите, без да са готови да научат нови умения и нови знания. Много хора очакват бързи резултати без усилия. Е добре де, къде в живота си постигнахте бързи резултати? Когато започнахте да ходите на фитнес, бързо ли направихте мускули? Когато започнахте да ходите на танци, бързо ли станахте професионалисти?

Няма как човек да стане добър професионалист бързо.

Професионалистите са хора, които безброй пъти са преповторили едно и също нещо, и всеки следващ път са ставали все по-добри и по-добри в това, което правят.

Същото важи и за мрежовия маркетинг!

Няма тайна формула, няма магическа пръчка.

Иска се упоритост, амбиция, постоянство!

МЛМ предприемач е прекрасна професия от бъдещето, която дава шанса на всеки един обикновен човек, без значение от образованието му, пола му, възрастта му, религията му, социалния му статус и т.н., ДА УСПЕЕ!

Това е професия, в която колкото повече човек задълбава, толкова по-добър става!

Този принцип важи и за играта на билярд, в която аз паднах цели 4 пъти!

Но ще ви кажа нещо - всеки следващ път, аз все по-трудно падах, защото започнах да придобивам правилните умения, чрез които да се превърна в победител!

Така че, ако сте стартирали своя МЛМ бизнес и сте на път да се откажете, или пък обмисляте да стартирате като МЛМ предприемач, помислете си още веднъж дали има лесна сфера в живота, след това си помислете какво искате да постигнете в живота си и дали чрез мрежовия маркетинг имате шанса да го постигнете, и накрая си плюйте на двете ръце, запретнете ръкави, и се пригответе да се превърнете в истински професионалисти!

А как да се превърнете в професионалисти в МЛМ? Как да станете добри? Това ще се случи, ако един известен период от време не сте били добри, и сте правили грешка след грешка, вземали сте уроците си след всяка грешка, продължавали сте напред въпреки трудностите... И така, ден след ден, вие ще се превърнете в ИСТИНСКИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ В МЛМ!

А професионалистите постигат професионални резултати, нали?

 

 

2
Ключови идеи и забавни фрази от Дон и Нанси Фейла
10 причини "ЗАЩО МРЕЖОВ МАРКЕТИНГ?"

Свързани публикации

 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Петък, 19 Април 2024