8 minutes reading time (1568 words)

10 причини "ЗАЩО МРЕЖОВ МАРКЕТИНГ?"

10 причини

В тази статия ще ти дам 10 топ причини, поради които индустрията "Мрежов маркетинг" е чудесна възможност за обикновенните хора да създадат свой собствен бизнес.

Нека най-напред да уточня, че мрежовият маркетинг е професия като много други професии. За да се развиеш, и за да постигнеш успех, е необходимо желание, търпение, постоянство и време, за да се превърнеш в професионалист и да ставаш все по-успешен. Трябва да си готов да се учиш, да се бориш, както е и при другите професии. Но за разлика от много други професии, мрежовият маркетинг има достатъчно силни страни, за да имаш мотивацията да го направиш.

Нека да разгледаме тези 10 причини, поради които професията "млм предприемач" става все по-популярна в днешно време.

1. Растящ доход.

На първи място това е възможността да увеличаваш постоянно дохода си, без да увеличаваш отделеното време за целта. Нека го кажа по друг начин - с едни и същи усилия и едно и също отделено време, ще постигаш постоянно нарастващи доходи.

Ще се запиташ - "Как е възможно това?". Възможно е, благодарение на системата на разпределението на бонусите. Възможно е заради това, че усилията се разпределят между много хора, а кариерните планове в почти всички МЛМ компании са толкова добре изпипани, че всеки, който осъзнае какво държи в ръцете си, се втурва в изграждане на огромен бизнес в партньорство с мрежовата компания, която е избрал.

2. Неограничени доходи.

Защо доходите нямат ограничение? Защото не си зависим както в някои стационарни бизнеси от броя на хората в твоето населено място, или в квартала... Екипът ти от клиенти и партньори може да расте постоянно. В него могат ежедневно да се присъединяват хора от различни държави, от различни градове и села, което ти дава огромен потенциал за развитие. А нали знаеш, че колкото повече хора имаш в екипа си, това означава и повече оборот. А все пак твоя бонус зависи от твоя оборот, нали така?

3. Бизнесът може да се унаследи.

Да, правилно прочете. МЛМ компаниите дават такава възможност за онаследяване на бизнеса, респективно и на доходите. Това е чудесно, защото ако ти си развивал този бизнес в продължение на 1-2 десетилетия, и си изградил голяма структура от лоялни клиенти и партньори на млм компанията, ти ще завещаеш бизнеса на своите наследници и те ще продължават да получават доходи от него, дори и след твоята смърт. Нещо повече - тези доходи могат да продължат да нарастват, ако в мрежата ти има достатъчно изградени лидери, които да продължат да я разрастват.

4. Много свободно време.

Много партньори стартират с идеята да отделят по 2-3 часа на ден, за да развият своя млм бизнес. При заетост по 2-3 часа на ден, или това са по 10-15 часа на седмица, човек може в рамките на 3-4-5 години да постигне истинска финансова свобода и да не му се налага да работи повече никога през живота си, защото доходите му ще са неколкократно по-големи от заплатата, за която "се е трепал" години наред. По-амбициозните може би ще решат да отделят по 4-5 часа на ден, за да развият бизнеса си още по-бързо, и това се случва при доста семейства в България и по света.

Но нека си представим - при заетост 2-3 часа на ден, или дори 4-5 часа на ден, колко свободно време му остава на човек? Ако той в момента не се занимава с нищо друго, той ще има мноооого свободно време. Ако пък човек развива своя МЛМ бизнес паралелно с основната си работа, основната си дейност, тогава свободното му време за период от 3-4 години ще бъде по-малко, но за сметка на това, след този 3-4 годишен период доходите му от МЛМ бизнеса ще нарастват все повече и повече, докато дойде момент, в който човек ще пожелае да напусне другата си дейност и да продължи смело напред само с МЛМ бизнеса си. А това означава, че от този момент нататък, човек заживява свободно! Това е СВОБОДА! Свобода, защото той вече не работи толкова много, а продължава да получава все по-нарастващи доходи.

5. Нямаш шеф, Нямаш работно време, Не си "закотвен" на едно място.

Това е прекрасно - да си си сам шеф на себе си, да не си зависим от работно време, от покриване на норми. Да не ти се налага да се молиш на някого всеки път, когато искаш да отидеш на почивка. МЛМ бизнеса можеш да го правиш буквално навсякъде - от кафето, от плажа, от фоайето на хотела, от дома си през интернет.

Отвсякъде с когото ти решиш, когато ти решиш, колкото време решиш и където решиш! А това не е ли СВОБОДА? - Да контролираш сам ежедневието си.

6. Можеш да развиваш МЛМ дейността си парарелно с основната си работа.

Това е прекрасна възможност, от която се възползват безброй хора. Познавам счетоводители, които в свободното си време стартираха като МЛМ предприемачи, и сега се наслаждават на прекрасен живот. Познавам обикновени работници от различни сфери - шофьори, магазинери, шивачки, диджеи, работници в заводи, чистачки и т.н. и т.н., които ПРЕОБРАЗИХА живота си благодарение на това, че повярваха в тази прекрасна индустрия, взеха ОСЪЗНАТО решение да работят здраво 3-4 години, отделяйки по 2-3 часа на ден паралелно с основната си дейност, за да достигнат до момента, в който да "уволнят шефовете си" и да продължат напред с много повече усмивки, с много повече увереност, много по-щастливи от начина, по който са успяли да подредят живота си.

7. Помагаш на другите докато се развиваш.

Даже още по-точно казано - Помагаш на другите, ЗА ДА се развиеш и ЗА ДА успееш!

Тук с пълна сила важи максимата: "Дай на човека една риба и ще го нахраниш за един ден. Дай на човека две риби и ще го нахраниш за два дни. Научи го ка да лови риба и ще го нахраниш за цял живот."

Всъщност това е разковничето за успех в мрежовия маркетинг - да започнеш да помагаш на своите последователи, своите партньори, да започнат и те да успяват. А как ще го направиш? След като най-напред ти бъдеш научен от твоите успешни лидери.

Красотата на този бизнес е в изграждането на чудесни взаимоотношения на взаимопомощ. Не съм видял злобни хора, които да успяват в МЛМ. Ако в други индустрии изкачването по кариерната стълбица става със зъби и нокти, и в много случаи трябва да си човек на някого, за да се издигнеш, тук е различно. В мрежовия маркетинг се издигаш без да засенчваш никого, без да пречиш на никого, без да се налага да бъдеш човек на някого. Има си точно определен маркетингов план, по който се изкачваш ако постигаш определени критерии. А за да постигнеш по-лесно тези критерии, ще трябва да помагаш на своите екипи да растат и да се развиват. 

И така - колкото повече помагаш и образоваш твоите партньори, твоите екипи, толкова по-успешен ще ставаш. Това е принципа в МЛМ.

8 Получаваш признание.

Признанието е нещо, за което се борим от деца. Когато малкото детенце тича при мама да се похвали, то очаква своето "браво". Същите сме и когато сме вече "пораснали деца". Винаги ще се зарадваме, ако шефът ни каже "браво, прекрасен си", или пък - "щастлив съм, че си ми работник, ще ти дам по-голям бонус"... и т.н. и т.н. Признанието е нещо, за което абсолютно всеки човек по лицето на земята копнее. Колко хора обаче го получават наистина?

Е, в мрежовият маркетинг ще получаваш мноооого признание. Ще бъдеш оценяван всеки път за действията си и за резултатите си! Награждаванията на сцената почти винаги са грандиозни, с огромна еуфория, с огромна публика, която ти ръкопляска. Ти се чувстваш буквално на седмото небе в тези специални моменти. Разбира се признанието не приключва само с ръкопляскане. Всякакви финансови стимули, автомобилни бонуси, допълнителни награди, състезания, томболи и т.н. са само част от ОГРОМНОТО ПРИЗНАНИЕ, което всеки МЛМ предприемач получава.

9. Възможност за чисто нов автомобил от компанията.

Както споменах преди малко - в маркетинговите планове на МЛМ компаниите много често има заложена възможност при определен кариерен растеж да получиш бонус автомобил. В някои случаи този автомобил ще бъде служебен и никой няма да ти държи сметка как го ползваш. В други случаи той ще бъде на лизинг, и компанията ще ти изплаща лизинга, а накрая автомобилът ще остане лично твой и ти сам ще избереш какво да правиш с него.

Автомобилните бонуси са чудесен стимул, който мотивира активните партньори да бъдат още по-активни, за да защитават титлите си и нивата на които са се изкачили, за да продължат да получават всеки месец отново и отново това чудесно признание - чисто нов автомобил.

10. Възможност за ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН бизнес!

Чрез МЛМ можеш да развиеш наистина огромен бизнес в международен мащаб. Само си представи, че ти присъединяваш човек от Германия, а той познава хора от Франция и ги присъединява, а те пък от своя страна познават хора от Италия, Гърция, Кипър и т.н. Ще кажеш че на практика не е възможно? Напротив, аз лично имам в екипа си хора от най-различни страни, без да съм ходил в тези страни и без да съм ги познавал тези хора преди това. Защо? Защото системата го позволява. Всеки достига до своя кръг от познати и по този начин се получава една огромна верига, огромна мрежа.

А ненапразно Робърт Кийосаки казва "Най-богатите хора в света търсят и изграждат мрежи. Всички останали си търсят работа."

В заключение мога да кажа, че МЛМ индустрията комбинира най-добрите характеристики от класическите бизнеси, франчазинга, фрийланса и наемния труд. Това е така, защото всеки човек може да стартира с почти никакъв капитал и да направи чудеса! Абсолютно всеки има равни шансове пред останалите!

 

1
Защо паднах с 0:4 срещу сина ми на билярд?
Пътят на Успеха на Еней Илиев, Бронзов Оргалидер в...

Свързани публикации

 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Петък, 19 Април 2024