3 minutes reading time (563 words)

10 начина да обичате себе си

10 начина да обичате себе си


Може би често ви се случва да упреквате себе си и да си казвате вътрешно "мразя се заради това и това...", особено ако сте самокритична личност. Затова съм ви подбрал 10 кратки послания, чрез които ще погледнете на себе си по по-различен начин.

Тези десет начина да заобичате повече себе си ще ви помогнат да се превърнете в личност, която всички искат да следват!

1. Спрете да се критикувате!

Следващият път, когато осъзнаеш някоя своя грешка, не се критикувай за грешката, а поздрави себе си, че си я осъзнал! Повечето хора израстват в семейства, в които критиката е основния инструмент на възпитание и след време оставаме в убеждението, че нещо в нас не е наред.⠀

2. Спрете да се тероризирате с ужасяващи мисли!

Някой не ни вдига телефона 10 минути и имаме перфектен сценарий за 2 криминални филма и 1 филм на ужасите. А когато кихнем 3 пъти..всичко е ясно - ще се мре❗️

3. Бъдете внимателни, мили и търпеливи към себе си!

Не се стремете да бъдете перфектни! Всеки допуска грешки. Проблема на нас младите е, че искаме всичко на момента! Започваме бизнес и 8 месеца по-късно се чудим защо го няма Ferrari-то и се отказваме.

4. Бъдете любезни към ума си!

Не се самобичувайте, че понякога имате отрицателни мисли. Ние сме хора! Всеки има трудни дни. Но вместо “гаден ден” защо да не го превърнем в “половин гаден ден”

5. Започнете да хвалите себе си! ⠀

Не става въпрос да се надуваме и да се хвалим пред другите. Горделивостта е признак на слабост и показател, че човек търси хорско одобрение. А това се случва именно когато ние вътрешно не одобряваме себе си. Идея: всяка вечер записвайте по 3 малки победи от деня ви.

6. Търсете подкрепа!

Ще ви бъде много трудно да започнете да обичате себе си ако родителите ви, колегите ви или човекът, с който живеете постоянно мрънкат, оплакват се и ви критикуват. Открийте съмишленици, четете книги, слушайте аудио записи, podcast-и. ⠀

7. Обичайте отрицателните неща в себе си! ⠀

Кои неща не харесвате в себе си? Открийте, кои от тях можете да промените и работете върху тях, но тези, които не можете - просто приемете и ги обичайте. Дълго време не харесвах ръста си, но един ден осъзнах, че така ме е създала природата и не мога да го променя, но мога да променя начина, по който приемам себе си. ⠀

8. Грижете се за тялото!

Алкохол, наркотици, цигари и сладкото са начин да избягаме от проблема. ⠀

9. Говорете положителни утвърждения на себе си в огледалото!

По този начин ще си повлияете на подсъзнателно ниво и ще придобивате повече увереност и самочувствие.

10. Започнете да обичате себе си СЕГА!

Заобичайте себе си сега. Не го отлагайте за утре или за догодина. Необходимо е да осъзнаете, че вие сте си най-ценния и скъпия човек и няма как да дарявате любов на останалите, ако най-напред нямате любов към самия себе си!

 

----------

Коментирай тук отдолу ако имаш какво да допълниш или да питаш, и аз с удоволствие ще ти отговоря.

Благодаря ти, че следиш моя блог. Абонирай се за него, за да получаваш известие всеки път, когато напиша нова статия.

И не пропускай да споделиш линк към тази статия със своите приятели, или пък на своята стена, за да достигне тази инфрмация до колкото се може повече хора, за да покажем на българския народ истината за мрежовия маркетинг!

 

1
Кое отличава Лидера от Последователя?
Научи за двата вида мисловни нагласи

Свързани публикации

 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Петък, 19 Април 2024