4 minutes reading time (768 words)

"Искам да видя ти какво ще постигнеш, тогава може и аз да стартирам"

През всички тези години, в които развивам бизнеса си в сферата на мрежовия маркетинг, безброй пъти чух от своите приятели израза "Искам да видя ти какво ще постигнеш, тогава може и аз да стартирам”.

Защо всъщност го казват това хората? Дали искат просто да се измъкнат от предложението, което им отправяме, или наистина смятат да ни наблюдават, за да видят дали наистина ще успеем?

Моят опит показва, че в повечето случаи хората наистина го казват, защото имат намерение да ни наблюдават. Имат намерение да видят дали ние наистина ще постигнем това, което сме им предложили и на тях. 

Когато ни кажат, че искат да видят какво ние ще постигнем, те наистина го мислят. Те започват да ни дебнат отблизо. Наблюдават ни седмици, месеци, дори години.

Искат да се убедят, че нещата наистина са сериозни, че си заслужава.

А още повече пък са хората, които без да ни го казват, си го мислят вътрешно. Те не ни го казват, но също започват да ни наблюдават.

И сега идва важния въпрос - дали след няколко отказа от твои приятели, роднини, колеги, ти ще се откажеш от начинанието, което си стартирал, или ще продължиш напред въпреки отказите?

За мен лично е съвсем нормално повечето хора да не ни се доверят, особено в самото начало. Това обаче не трябва да бъде причина ти да се отказваш.

Имам един приятел, който е чужденец и започна да учи висшето си образование в Пловдив. Докато учеше, беше принуден да работи. Намери си работа като сервитьор, а родителите му му казваха - "Защо ти е да работиш? Ние нали ти даваме пари...". След известно време те бяха горди от сина си, който работи и учи едновременно, и е станал напълно самостоятелен. Няколко месеца по-късно той смени работата си за по-платена, а те отново се опитаха "да го предпазят" с думите "Защо ти е да сменяш работата? Виж тук колко си добре...". Но той отново не ги послуша и само 2-3 месеца след като смени работата си, той беше 3 пъти по-добре финансово в сравнение с работата си като сервитьор. И, естествено, родителите му бяха повече от горди с него. Около 2 години по-късно той започна свое бизнес начинание и познай... родителите му отново му казаха "Защо ти е да сменяш работата си? Виж колко ти е добре така...". Познайте дали той се отказа? Дали послуша родителите си? Не! Той продължи напред и изгради голям бизнес.

Защо ти разказвам цялата тази история?

Защото винаги когато ние започнем нещо ново, ще се намерят много приятели и роднини, които да ни кажат, че няма да успеем, че не си струва. И знаете ли защо го правят те? Не защото ни мислят лошото, а защото погледнато през тяхната призма, това, с което сме се захванали изглежда трудно, та дори невъзможно.

Ето защо - каквото и бизнес начинаине да си захванал, ще е супер глупаво да се откажеш след няколко месеца, просто защото някой не ти се е доверил да стане част от екипа ти, или пък просто защото родителите ти са се опитали "да те предпазят" от тази "злина" :)

Кое е правилното нещо, което трябва да направиш?

Разбира се, че трябва да продължиш напред. Трябав да продължиш да задълбаваш, да се учиш от грешките си, да трупаш опит, да се превръщаш във все по-голям професионалист. Защото ПРОфесионалистите получават ПРОфесионални резулати от своя труд рано или късно!

Колкото по-добър започнеш да ставаш, толкова повече сделки ще сключваш с твоите кандидати, клиенти и партньори. А колкото повече сделки сключиш, толкова по-успешен ще ставаш!

И един слънчев и усмихнат ден, със сигурност голяма част от същите тези хора, които някога не са ти се доверили, тогава ще ти се доверят, защото през цялото време са те наблюдавали.

Те са наблюдавали постоянството ти, амбицията ти. Те са те наблюдавали много по-изкъсо, отколкото можеш да си представиш.

И именно това ще ги провокира да те потърсят те самите и да пожелаят да те последват. Защото ще си кажат "Ех, ако и аз бях започнал тогава тази дейност, най-вероятно сега щях да жъна същите успехи като този мой приятел..."

Така че горе главата!

Ако все още не си стартирал своя мрежов бизнес, довери ми се и се свържи с мен, за да ти дам утъпката пътека, по която да тръгнеш и да успееш много по-бързо от повечето мрежовици.

И не забравяй, че мрежовият маркетинг, както и много други бизнеси, има експоненциален растеж.

Което означава че...

В краткосрочен план ще ти трябват много действия, за да причиниш малко последствия, но...

В дългосрочен план ще ти трябват малко действия, за да причиниш огромни последствия...

Прочети отново последните изречения и помисли много сериозно върху тях!

Пожелавам ти успех!

  

1
Връчване на Мерцедес C class на Еней Илиев Бронзов...
3 важни стъпки, за да постигнете Успех в която и д...

Свързани публикации

 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Събота, 20 Април 2024