2 minutes reading time (499 words)

Ако някой ви предложи невероятна възможност, но не сте сигурни, че можете да го направите, кажете „да“ - след това се научете как да го направите! - Ричард Брансън

Ако някой ви предложи невероятна възможност, но не сте сигурни, че можете да го направите, кажете „да“ - след това се научете как да го направите!

 

"Ако някой ви предложи невероятна възможност, но не сте сигурни, че можете да го направите, кажете „да“ - след това се научете как да го направите!"

- Ричард Брансън -

 

Защо Ричард Брансън винаги казва „да”?

Или как поемането на риск носи успех в бизнеса?

Милиардерът Ричард Брансън може да бъде описан с много определения. Той е успешен предприемач, натрупал сам милиарди. Той е основател на авиокомпания, визионер, собственик на остров и също така е доста богат и влиятелен. Неговият приключенски дух го е довел до успех в бизнеса, и то защото е голям фен на думата "да".

"Дори да нямам представа къде отивам или как да стигна там, предпочитам да кажа "да", вместо да кажа "не". Съдбата обича смелите", пише той в популярния си блог.

Брансън се осланя на урока да казва "да" от самото начало на кариерата си и прилага този положителен подход, макар и за мнозина звучащ твърде приключенски и рискован, още от самото начало на изграждането на империята си Virgin.

"Ако някой ви предложи невероятна възможност, но не сте сигурни, че можете да я постигнете, кажете "да"- ще се научите как да го направите по-късно", пише Брансън.

Не е трудно да видим, че Брансън изпълнява това, което проповядва. Той е човек на действието, не на думите.

"Това ме отведе на правилното място в точното време и ми донесе голям успех", пише той.

Един чудесен пример за това е разказан в автобиографията му "Finding my Virginity". Той поема риск, роден в обикновен разговор с един от служителите му. Този риск е стартирането на компанията Virgin Australia Airlines. Случката е следната - главният финансов директор на Virgin Express, европейският клон на авиационния бизнес на Брансън, се отказва от поста си, за да може да се върне в родната Австралия със семейството си. На Брансън не му се харесва да загуби такъв ценен служител, но все пак му се възхищава, че е поставил на първо място семейството си. В края на разговора, в който служителят подава оставка, Брансън му предлага да помисли за нещо, което иска и може да направи в Австралия, по което да работят заедно.

Служителят очертава идеята си за нискотарифна авиокомпания в Австралия. Брансън незабавно усетил, че това е чудесна идея и поискал по-задълбочен план. Служителят предал плана на Брансън още на следващия ден. И днес този план е реализираната компания Virgin Australia.

Но преди всички да започнем да казваме "да" на всякакви луди идеи, Брансън предупреждава, че всяко „да” може да е риск. Но често този риск си струва наградата.

"Животът е много по-забавен, когато казваш "да"! Изумително е как една малка дума може да ви води към едно невероятно приключение!", казва предприемачът-милиардер.

(статията е взаимствана от economic.bg)

 

Кликни тук и виж БИЗНЕС ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ни към теб!

Ако информацията, която ще видиш ти допадне, просто следвай инструкциите и линковете, за да разбереш повече и непременно се свържи с мен и екипа ми, за да ТИ ПОМОГНЕМ И ТИ ДА УСПЕЕШ!

За едно по-добро бъдеще на България!

Защото заедно можем повече!

 

2
Антония Манчева: За разликите между "Работа в корп...
Баба Диди, Пенсионерка на 76г от Плевен с 221 лв п...

Свързани публикации

 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Сряда, 24 Април 2024