6-те правила за успех от Арнолд Шварценегер

6-те правила за успех от Арнолд Шварценегер

Научи кои са 6-те правила за успех, за които говори световноизвестният актьор, режисьор, предприемач, инвеститор, политик и бивш професионален културист - Арнолд Шварценегер.

Наясно си, че за да бъдеш успешен в каквото и да било, ти трябва да се учиш от успешните, от тези които вече са минали по този път. Трябва да следваш техния пример и да вървиш по техните стъпки.

Изгледай това мотивационно видео или прочети текста под него и се замисли дали е дошло времето за промяна в живота ти!

Ето и речта от видеото на Арнолд Шварценегер:

Хората непрекъснато ме питат: "Каква е тайната на успеха?"

Първото правило е: Вярвай в себе си!

Имам предвид, че има толкова много млади хора, които получават толкова много съвети от техните родители, учители, от всички. Но най-важното е да се замислиш дълбоко и да се запиташ кой искаш да бъдеш! Не какво, а кой?! И не говоря за това, което твоите родители и учители искат да бъдеш, а ти - ти кой искаш да бъдеш? Говоря за това да разбереш за себе си какво те прави щастлив, без значение колко странно може да звучи за другите хора.

Правило номер 2 е: Наруши правилата!

Имаме толкова много правила в живота за всичко. Казвам - наруши правилата! Не закона, а правилата. Невъзможно е да бъдеш революционер или наистина оригинален, ако се държиш твърде добре и не искаш да нарушиш правилата. Трябва да мислиш извън рамките. В това вярвам. В крайна сметка какъв е смисълът да си на тази земя, ако всичко, което искаш е да те харесват всички и да избягваш проблемите? Единственият начин, по който съм постигнал нещо повече, е когато съм нарушавал някои от правилата.

Правило номер 3: Не се страхувай да се провалиш!

За всичко, което някога съм опитвал, съм допускал, че мога да се проваля. Така че, не можеш винаги да побеждаваш, но не се страхувай да взимаш решения. Ако си парализиран от страха от провал, НИКОГА няма да постигнеш нещо. Продължавай напред, защото вярваш в себе си, в своята мечта и знаеш, че това е правилното нещо, и успехът ще дойде неминуемо. Така че, не се страхувай, че ще се провалиш!

Правило номер 4, което е: Не слушай скептиците!

Колко пъти си чувал, че не можеш да направиш това, не можеш да направиш онова и че никога не е правено преди. Обичам, когато някой каже, че никой не е правил това преди, защото когато го направя, това означава, че аз съм първият, който го е направил. Така че не обръщай внимание на хората, които казват, че не може да бъде сторено!

Това ме води към правило номер 5, което е най-важното правило от всички: Скъсай си задника от бачкане!

Проваляш се, защото не си бачкал достатъчно здраво! Мохамед Али, един от моите велики герои, има една знаменита фраза, когато го питали: "Колко коремни преси правите?", той казвал: "Не ги броя. Почвам да броя, когато започне да ме боли. Когато почувствам болка, тогава започвам да броя, защото тогава има значение." Това те прави шампион. Така е с всичко. Без болка няма победа. Тези уроци съм ги научил от личен опит и съм ги прилагал в живота!

Нека ти кажа нещо. Важно е да се забавляваш в живота, разбира се! Но когато си навън и се забавляваш, шляеш се някъде, тогава някой друг, в същото време работи здраво. Някой се развива и някой печели. Просто запомни това.

В твоя живот, може да не обръщаш внимание на никое от тези правила. Но ако искаш да побеждаваш, няма друг начин освен здраво, ама наистина здраво бачкане. Никое от правилата ми за успех няма да сработи, освен ако не работиш здраво.

Правило номер 6, което е много важно правило: То е за това да дадеш нещо обратно.

По какъвто и път да тръгнеш в живота си, трябва винаги да намираш време да дадеш нещо; да дадеш нещо на хората около теб; на твоя град или държава. Вгледай се в огледалото, вгледай се в себе си и тогава ще си способен да погледнеш назад и ще видиш милионите хора, които се нуждаят от ТВОЯТА помощ. Да помагаш на хората, ще ти даде повече удовлетворение, от което и да е друго нещо, което някога си правил.

Когато се приготвяш да влезеш в истинския живот запомни тези шест правила:

  • Вярвай в себе си!

  • Наруши някои правила!

  • Не се страхувай да се провалиш!

  • Игнорирай скептиците!

  • Работи здраво!

  • и... Дай нещо обратно!

 


Email