Какви грешки допускат над 98% от мрежарите?

Какви грешки допускат над 98% от мрежарите?

Ще те шокирам ли, ако ти кажа че над 98% от занимаващите се с мрежов маркетинг имат абсолютно неправилен подход към потенциалните си клиенти?

Дори хора, които са от дълги години в бранша, периодично допускат едни и същи грешки и се чудят защо нямат успех. Опит след опит, все неуспешни, те продължават да си блъскат главите с едни и същи методи, очевидно неправилни и неефективни. Отчайват се, чудят се защо МЛМ не работи за тях и почти всички се отказват след няколко неуспешни опита да привлекат хора в екипите си. Това наистина е демотивиращо. Изпитал съм го на собствен гръб!

Какви са тези грешки и защо са пагубни за развитието на мрежарите?

Основната грешка на мрежарите е в подхода им към хората. 

Виж грешките, които са виновни за неуспеха на мрежарите:

ГРЕШКА 1. Хората се опитват на всяка цена да достигнат до среща с потенциалните си клиенти, без да ги интересува дали те имат нужда от тази информация в момента.

Това е много грешен подход, понеже всеки един човек си има своите проблеми, своите предизвикателства в ежедневието. На мен лично много пъти ми се е случвало да ми звъннат и да ми предложат "златната възможност" или "най-добрите продукти за еди какво си", без да се поинтересуват най-малкото дали в мо мента е удобно да разговарят с мен, дали изобщо ми е интересна тази тема, или смятам че не е за мен.

Повярвай ми, това отблъсква хората. Опитай се да се поставиш на мястото на потенциалния клиент. Ако ти се интересуваш от велосипеди, и твоята страст е вепосипедите и велоезденето и грам не ти пука за почистване на домове, прахосмукачки и т.н., а в същото време ти звъни усмихната млада госпожица и започва да ти предлага почистване на дома с най-невероятните прехосмукачки, ти в същия момент си в задръстване и ти се иска да изпсуваш шофьора пред теб, защото ти е засякъл пътя, и бързаш за детската градина да вземеш болното си дете, защото учителката му вече за трети път ти звъни да побързаш, как ще се почустваш? Май няма да ти е до нея и до нейните тъпи предложения, нали?

Почти ежедневно попадам в подобни ситуации и ми е крайно неприятно когато "предлагащите" се отнасят така с мен. Това ми показва колко много хора имат неправилни маркетингови стратегии и ми става ясно колко са успешни...

Хората от доста години насам прекарват все по-голяма част от времето си в социалните мрежи, и ако преди години имаше едни методи за привличане на клиенти, сега тези методи не са чак толкова ефективни, и е редно да се сетиш, че се нуждаеш от нов подход, от нова тактика. В моите тренинги и обучения ще откриеш точни и ясни стъпки как ефективно да достигаш до хората чрез интернет, фейсбук, инстаграм, youtube и всякакви други канали за комуникация между потребителите, и да ставаш все по-успешен в изграждането на екипа ти.

ГРЕШКА 2. Хората предлагат характеристика, а не стойност!

Да кажем, че си достигнал до среща с потенциален клиент и сега ти предстои да имаш среща с него, независимо дали тя е наживо или онлайн. Ще дадеш ли стойност на твоето предложение, или просто ще му пробуташ някакви характеристики?

Сега се чудиш какво имам впредвид, нали? Нека ти дам пример.

Например ти работиш в магазин за офис столове и задачата ти е да напишеш описанието на един от директорските столове, които се продават там. Ти го правиш горе-долу по следния начин: "Директорски стол, модел ХХХ, ергономичен, черен, с подлакътници и колелца. Дълбочината на седалката е 52 см. Столът е функционален, иновативен и естетичен."

Не ти ли се струва, че всъщност си описал някакви характеристики, присъщи на въпросния стол, които не грабват вниманието на клиента особено много.

Нека сега да ти дам друг пример за описание на стола: "Дългите часове работа в офиса те тормозят с неудобни пози, болки във врата, гърба, кръста и ръцете, нали? Директорският стол модел ХХХ е специално разработен, за да ти гарантира, че ще си в перфектната седяща поза, независимо от броя часове прекарани пред екрана на компютъра. Еко кожата е висококачествена и прави стола лесен за поддръжка и измиване. Дори да не го чистиш често, петната няма да се виждат. Натискът върху лактите е намален благодарение на подлакътниците, които разпределят тежестта равномерно. Комфортът за цялото тяло е гарантиран! Краката и коленете ти ще имат правилно положение, благодарение на регулируемата височина на седалката чрез газовия амортисьор. Ще се чувстваш добре и балансиран, независимо как обичаш да седиш на стола благодарение на механизма, тип пеперуда. С директорския стол ХХХ ще се чувстваш като истински принц!"

Усещаш ли разликата?

В първия случай ти предлагаш на клиента суха материя - просто едни характеристики. Във втория случай обаче, ти даваш стойност на предлаганата от теб стока. Ти създаваш емоция в клиента. Ти караш въображението му да работи и да види себе си в тези ситуации.

В моите видео обучения ще те науча как по правилен начин да представяш информацията си, за да бъдеш успешен. Ще ти помагам стъпка по стъпка, докато придобиеш увереност и започнеш да прилагаш стратегиите, на които ще те науча. Ще разбереш как да изградиш екип и как да мотивираш постоянно хората от екипа си, за да имаш развитие и да растеш в този страхотен бизнес модел. 

Пак ще кажа - над 98% от хората, които се опитват да успеят в МЛМ, се провалят заради дребни грешки в подхода си към клиентите. Това е страхотен шанс за теб, защото ти можеш да изпъкнеш много бързо и да пожънеш страхотни резултати за кратък срок от време!

Предлагай стойност, а не характеристика!


Email