10 minutes reading time (1978 words)

Колко "време" е твоето богатство?

Колко

Да, правилно прочете!

Колко време е богатството ти? В тази статия ще поговорим именно за това - не какво е богатството ти в пари, а в пари за период от време.

Знам, че сега тотално те обърках, но в следващите редове ще ти кажа какво имам впредвид.

Моят любим автор Робърт Кийосаки има много интересно обяснение за богатството, чрез което всеки може да премери себе си и собственото си богатство.

В една от книгите си, известният автор Робърт Кийосаки казва:

"Ако днес изцяло спреш да работи, колко време ще можеш да продължиш да живееш, поддържайки същия стандарт на живот?"

Нека да ти дам един пример, за да схванеш по-добре въпроса.

Представи си, че от утре оставаш без работа, или пък ако си предприемач, бизнесът ти спира да работи по някаква причини, или пък ти самият спреш да се занимаваш с бизнеса си. Колко дълго ще можеш да живееш, поддържайки същия стандарт на живот?

Например - да кажем, че имаш заделени 5 хиляди лв, и до този момент си харчил по 50 лв средно на ден, за да поддържаш определен стандарт, който те удовлетворява. Оставаш без работа от утре, но продължаваш да харчиш по 50 лв средно на ден, за да продължиш да живееш по абсолютно същия начин както до момента. В такъв случай колко време можеш да издържиш да живееш по този начин? Ами сметката е лесна - 100 дни. За 100 дни ще изхарчиш всичките си спестявания от 5000 лв. С други думи - твоето богатство е 100 дни.

Сега може би си задаваш въпроса: "А мога ли да създам богатство за цял живот?"

Да, определено МОЖЕШ, и именно това правят някои предприемачи. Те работят, за да създадат АКТИВ, който да започне да им носи доходи.

Един от начините е да създадеш голям бизнес, в който да имаш назначени професионалисти, които да работят за теб. В такъв случай ако ти се оттеглиш от активни действия, бизнесът ти ще продължава да ти носи финанси, без да свършват. За да създадеш голям бизнес, обикновено инвестицияте е непосилна за повечето хора и ще е нужно да изтеглиш огромен заем от банката.

Друг начин е да си закупиш недвижими имоти, които да даваш под наем. В този случай също ще ти трябват доста пари, а това обикновено става със заем от банката. Ако пък си от късметлиите, които наследяват няколко имота и не им се налага да инвестират, това е чудесно! Но колко от хората по земята имат този късмет?

Тук ще се пошегувам, като ти кажа, че може да опиташ да обереш и някоя банка, за да се сдобиеш с голяма сума пари...

И... разбира се... най-достъпният начин да изградиш АКТИВ за себе си, е като стартираш в индустрията на МРЕЖОВИЯ МАРКЕТИНГ.

Защо най-достъпният начин е чрез МЛМ предприемачество?

Има няколко причини и сега ще ги споделя с теб:

  1. В индустрията на Мрежовия Маркетинг всеки може да стартира със съвсем минимална сума пари (200-300 лв), което в сравнение с инвестицията в почти всички останали браншове е наистина нищожно. Всъщност замисли се - чувал ли си за друг бизнес, в който да можеш да стартираш само с 200-300 лв, или дори с 500 лв, и да имаш възможността да изградиш СВОЙ СОБСТВЕН АКТИВ ЗА ПОСТОЯННИ ДОХОДИ, освен в индустрията на мрежовия маркетинг? Защото аз не се сещам за друг такъв бизнес.

  2. МЛМ може да го започне всеки, независимо дали има предишен опит или не. Единственото, което е важно за човек, за да стане успешен, е да бъде готов да се учи. Някои от екипите в България (като нашия екип КОД21 например), имат свои собствени обучителни системи, за да улесняват новоприсъединените си партньори да навлязат бързо и успешно в бизнеса, обучавайки се чрез видео-материали и онлайн обучения. Такива обучителни системи спестяват много време и ресурси на лидерите и дават свободата на новите партньори да се самообучават в удобно за тях време.

  3. Мрежовият Маркетинг дава свободата на млм предприемачите да го развиват когато си искат, с когото си искат, откъдето си искат и колкото време си искат. Това означава, че всеки сам избира как да разпределя времето си. Също така - дали да работи от вкъщи през интернет или пък да работи чрез живи срещи с кандидатите си. МЛМ може да се прави отвсякъде и навсякъде. Предприемачите в тази индустрия не са "закотвени" на определено местоположение, понеже този бизнес дава свободата да се прави от всяко място, където човек си пожелае. Понеже в МЛМ всеки един клиент си пазарува директно от компанията и не се налага продуктите да минават физически през конкретния сътрудник, за да достигнат до крайния клиент.

  4. МЛМ е интернационален бизнес! Това дава още по-големи предимства за разрастване на бизнеса на международно ниво. Почти всяка една компания в сферата на мрежовия маркетинг има офиси и представителства в повече от 1 държава. Това дава огромен потенциал за сътрудниците, защото те могат да регистрират клиенти и партньори във всички тези държави, където компанията има представителства. Само се замисли - ако си собственик на квартален магазин или квартално кафе например, кои ще бъдат твоите клиенти? Най-често това ще са хората от квартала. А в МЛМ ти имаш възможност да присъединяваш клиенти към своята мрежа от различни градове и държави.

  5. Бизнес в сферата на мрежовия маркетинг може да бъде започнат паралелно с регулярната работа на човек. Всъщност повечето хора започват именно така - като допълнително занимание в свободното време. Защото разрастването на бизнес не е лека работа, нито пък е доходоносна работа в началото. Именно затова човек съвсем спокойно може (и е редно) да запази работното си място, независимо какво работи в момента, и едновременно с това да започне да отделя по 2-3 часа на ден, за да се превърне в успешен МЛМ предприемач само след няколко месеца. И когато доходите му станат толкова, че да го удовлетворяват и да реши да напусне настоящата си работа, тогава той може да направи тази крачка (както аз я направих) и да отдаде на 100% на своята МЛМ кариера.

  6. В МЛМ индустрията можеш постоянно да увеличаваш дохода си, без реално да ти се налага да работиш повече часове. Именно това е най-силния коз на тази индустрия. Ако си обикновен работник и работиш за 1000 лв на месец по 8 часа на ден 5 дни в седмицата (което е 176 часа за 22 работни дни), тогава теоритично за да получаваш по 2000 лв на месец, трябва да работиш двойно повече часове (в случая - 352 часа за месеча). Тоест трябва да работиш по 16 часа на ден, 5 дни в седмицата, или пък по почти 12 часа на ден ВСЕКИ ДЕН, тоест 30 дни в месеца. Ами какво да кажем, ако искаш да взимаш по 3000 лв на месец? Май ще се наложи да се пренесеш да живееш във фирмата, в която работиш. Това, което се опитвам да ти кажа е, че чрез работа като обикновен работник, ти трудно можеш да удвояваш, утрояваш и т.н. дохода си. Докато това Е ВЪЗМОЖНО чрез МЛМ, понеже системата го позволява. Ако в МЛМ започнеш да отделяш по 2-3 часа дневно за активни действия, първият ти бонус ще бъде около 20-30 лв за месеца. Ако продължаваш да отделяш по 2-3 часа дневно ВСЕКИ ДЕН и през втория месец, доходът ти ще скочи на 100-200 лв. Продължавайки да правиш същото, отделяйки по 2-3 часа на ден концентрирана работа, на третия месец съвсем спокойно можеш да получиш 300-500 лв. Продължавайки в същото темпо, на 10-ия, 12-ия месец, доходът ти съвсем спокойно може да надхвърли 2000 лв за месец. Продължавайки да отделяш по 2-3 часа на ден, след 2 години доходът ти ще е над 3500-4000 лв, а след още една година ще надхвърля 5000 лв. И това не са измислени суми, а съвсем реални доходи, които ги постигат активните МЛМ приедприемачи тук в България. Не зная дали всяка мрежова компания дава възможност след 10-12 месеца да печелиш по над 2000 лв, но компанията, с която аз си партнирам (LR) го позволява. Системата й го позволява. Има лидери в България, които получават над 20 хиляди лв месечно! И това само за 11-12 години активна работа, отделяйки по 2-3 часа на ден.

  7. Помощ вместо конкуренция. В тази красива индустрия - МЛМ, ти ще получаваш много помощ от своите лидери и ментори, понеже системата така е устроена. Ако в традиционния бизнес ти се превръщаш в конкурент на другите с подобен бизнес, тук в МЛМ ти си партньор и всички си помагате. Защо е така? На кой му пука за теб? Всъщност - както казах в по-предишното изречение - системата е такава. Естествено, че почти няма хора в света, които да милеят за твоя успех повече отколкото за техния собствен. Всъщност дори и тези хора се срещат рядко. Мнозинството хора изобщо не им пука за твоя успех, та дори биха ти завиждали ако си успешен. Но това е друга тема. Та, както казах - в МЛМ има система, която позволява такъв тип взаимоотношения между партньорите. Тази система предразполага към постоянна помощ от менторите, понеже колкото по-усешен те прави твоя ментор (лидер), толкова по-успешен става и той. Понеже системата е такава. Разбираш ли? Системата го прави. Не си мисли, че тук съществува някаква уловка и че не е възможно някой да иска да те направи успешен и да се радва все повече когато ти растеш по кариерната стълбица и печелиш все повече и повече. Не, не, не. Няма магия. Самата система е създадена така, че всеки лидер има интереса да създава успешни лидери след себе си! Това е! Именно този факт прави индустрията МРЕЖОВ МАРКЕТИНГ толкова УНИКАЛНА по рода си! Защото пак ще ти повторя - в корпоративния свят ти си конкурент на останалите подобни бизнеси и всеки ще се опитва да те изрита, да те избута с лакти, за да се намести той на твое място. В МЛМ това не съществува. Тук всички са екип и си помагат. Уникална концепция! Концепция, която създава коренно различен тип взаимоотношения между хората. Концепция, която създава отношения на взаимопомощ. В мрежовия бизнес ние - лидерите помагаме на нашите екипи, на нашите последователи да се превръщат в успешни лидери. И ние наистина се радваме на техния успех. А системата - тя ни се отблагодарява, като ни издига и нас по кариерната стълбица. По този начин ефектът е WIN-WIN. Тоест - всеки печели!

  8. МЛМ-доходът може да се унаследява! Да, много компании (да не кажа и всички) предлагат възможност да завещаеш АКТИВА, който си изградил, на своите наследници. Така, след твоята смърт, те ще продължават да получават доходите, на база на потреблението на мрежата, която си изградил. Сега си помисли - това може ли да се случи ако си обикновен работник? Някое от децата ти да наследи дохода ти след твоята смърт? Дори и да си изпълнителен директор в голяма корпорация, и заплатата ти да е над 10 хиляди лв месечно, с настъпването на твоята смърт, всичко приключва. Може би ще има еднократна компенсация за близките ти, но в крайна сметка на никой няма да му пука за твоите деца след това. Докато в МЛМ ти можеш да оставиш своя доход в полза на децата си! Уникално!

Мога още много неща да кажа за тази прекрасна индустрия, която е променила стотици хиляди човешки животи по света, и която е създала най-много милионери по света.

Но по-важното е да си отговориш на въпроса - "ИСКАМ ЛИ АЗ ДА ИМАМ ПО-РАЗЛИЧЕН ЖИВОТ ОТ ТОЗИ, КОЙТО ИМАМ В МОМЕНТА?"

И ако отговорът на този въпрос е "ДА", свържи се с мен, за да ти дам възможност да ПРЕДИЗВИКАШ тази промяна в живота си чрез партньорство с мен и с LR.

Ако отговорът на този въпрос е "НЕ", това означава, че ти си подредил живота си и си удовлетворен, и не изпитваш нуждата да променяш нищо в него. В такъв случай не е необходимо да започваш този бизнес.

Но пък ако се сещаш за твои приятели, които търсят такава възможност, изпрати им линк към тази информация на тях, за да им помогнеш.

Не се знае - може ти да си виновника за техния бъдещ успех и възход утре!

Очаквам те!

 

 

1
Колко "Време" е Твоето Богатство?
Създай Своето Ярко Бъдеще с Нас - Ангел Мацанов | ...

Свързани публикации

 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Сряда, 24 Април 2024