3 minutes reading time (689 words)

Каталожната търговия няма нищо общо с МЛМ

Каталожната търговия няма нищо общо с МЛМ


Каталожна търговия ли е МЛМ?

Често пъти кандидатите са ме питали дали трябва да продават продуктите с каталог, когато стартират своето бизнес предприемачество в мрежовия маркетинг.

Често се е случвало кандидатите да имат дори предварителната настройка, че трябва да продават продуктите с каталог, да чукат от врата на врата, да обикалят по офиса, автогари и разни места, където да търсят нови и нови клиенти...

Това обаче може да е всичко друго, но не и мрежов маркетинг!

Категорично!

Какво тогава Е мрежовият маркетинг?

Силата на мрежовия маркетинг всъщност се крие в личната препоръка. Когато ние сме доволни от нещо, което сме изпробвали, ние го препоръчваме, без дори да се замислим! Това е доста различно от продаване на продукти от врата на врата, нали?

В годините назад имаше доста бизнес модели, от които сме се дразнили неведнъж. Бизнес модели, в които едни готини мацки обикалят по разни възлови места, с много хора, за да търсят своите клиенти, говорейки някакви заучени фрази. Този модел на работа може и да има своята ефективност, но тя със сигурност не може да се сравни с ефективността в МЛМ. Защо? Защото в МЛМ ние разказваме личните си преживявания, личните си истории, това което сме изпробвали, това до което сме се докоснали, това което сме преживяли, това от което сме останали доволни.

МЛМ компаниите обикновено предлагат продукти, които са консумативи и от които хората така или иначе имат нужда. И основната идея е когато новият кандидат стартира своето бизнес партньорство с избраната от него мрежова компания, той да закупи пакет от продукти, които НЕ СА за продаване, а за ЛИЧНО ползване.

Точно това е най-основната разлика между МЛМ и компании, които акцентират на продажбите чрез каталог!

В мрежовият маркетинг ние сме клиенти преди всичко! И не купуваме продуктите, за да ги продаваме, а за да ги ползваме лично!

След това, разбира се, не е нужно да наизустяваме разни истории, а напротив - трупаме впечатления и създаваме наши собствени истории и преживявания с тези продукти.

А личната препоръка е най-ефективната реклама, която може да съществува!

Ако не вярваш, спомни си колко пъти днес или вчера препоръча на свои приятели или колеги нещо, от което си доволен - новия телефон, новите обувки, сервиза където ти сменят маслото на колата, ресторанта в който готвят супер яко, и т.н...

Ние сме социални същества и обичаме да даваме своите препоръки, когато сме доволни от нещо преживяно! И това ще го правим докато сме живи! Цял живот!

Надничал(а) ли си в разни фейсбук групи, където постоянно някой пита за препоръка за добър лекар по еди какви си болести, добър майстор за скоростни кутии, добър софтуер за еди какви си нужди?

Ако не си - влез и надникни! Пълно е с такива запитвания.

Защо ли? Защото хората от една страна обичат да търсят препоръки, и от друга страна обичат да дават препоръки!

Това е!

Докато сме живи, ще даваме и ще търсим препоръки!

Какво обаче се случва, когато препоръчваме нещо? Правим реклама на даден продукт, обект, услуга и т.н., но никой не знае за нас, за да ни повика да ни почерпи дори една минерална вода! Ще се съгласиш ли с мен?

И пак казвам - това ще го правим цял живот!

Ето това е същинския мрежов маркетинг! Преди всичко ние сме добри ползватели, добри потребители на продуктите на дадена компания, и когато ги препоръчваме, ние предизвикваме оборот на тази компания, а компанията от своя страна ни казва - "Благодаря ти, че направихме този оборот заради теб. Искаме да си разделим печалбата с теб, за да имаш мотивацията да продължаваш да препоръчваш нашите продукти и да разказваш своите преживявания!"

Ето това е истинският мрежов маркетинг!

Препоръки, препоръки, препоръки!

А това няма нищо общо с каталожната търговия! Нищо общо!

 

Коментирай тук отдолу ако имаш какво да допълниш или да питаш, и аз с удоволствие ще ти отговоря.

Благодаря ти, че следиш моя блог. Абонирай се за него, за да получаваш известие всеки път, когато напиша нова статия.

И не пропускай да споделиш линк към тази статия със своите приятели, или пък на своята стена, за да достигне тази инфрмация до колкото се може повече хора, за да покажем на българския народ истината за мрежовия маркетинг!

 

2
Научи за двата вида мисловни нагласи
Какво гласи "Правилото на двете минути"?

Свързани публикации

 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Четвъртък, 18 Април 2024