Защо да станеш МЛМ Предприемач?

Защо да станеш МЛМ Предприемач?

Този въпрос обикновено си го задават хората, които не са запознати с индустрията на мрежовия маркетинг. И това е съвсем нормално! Тази сфера е сравнително нова за България. Все още е доста непозната за повечето българи. Някои от тях я свързват с измамните финансови пирамиди, на които сме били свидетели през изминалите години. Други изобщо не са чували за тази индустрия. Трети пък си мислят че това е някаква схема за бързо забогатяване и отхвърлят тотално идеята. Те дори не искат да чуят информацията за МЛМ бизнес модела.

Индустрията "Мрежов маркетинг" съществува от около 100 години насам. Има много книги и информация за нея.

В тази статия ще наблегна на ползите, които човек може да получи, вземайки решението да стане МЛМ предприемач.

Нека най-напред да дам точно определение на думата "предприемач". Предприемач е човек, който предприема определени действия, целящи да постигне по-добър, по-различен начин на живот. Предприемачът е човек, който не се примирява да бъде обикновен работник, а търси начин сам да изработва средствата си и сам да взема важни решения.

Най-много предприемачи по света има в САЩ - 20% от населението. Държавите с най-много предприемачи в Европа са Естония, Латвия и Румъния (14% при последната). За жалост в България едва 2-3% от населението са предприемачи. Това обяснява защо другите държави се развиват по-добре икономически в сравнение с нашата.

Едно от основните качества на предприемача е, че той РЕШАВА ПРОБЛЕМИ! Предприемачът не създава проблеми, а ги решава. Ако съществува проблем "къде да се нахраня?", предприемачът ще намери решение, като създаде ресторант. Ако съществува проблем "къде да спя?" или "къде да тренирам?", предприемачът ще създаде решение на тези проблеми. Той ще създаде хотел и фитнес, за да реши проблемите на съответната група от хора.

Какво представлява МЛМ предприемачеството?

МЛМ предприемачеството е като всяка друга бизнес инициатива. Изисква се хъс, мотивация, желание за постигане на високи резултати, както и готовност човек да се учи и да се превърне в истински професионалист. Обикновено хората стартират МЛМ като допълнителна дейност, отделяйки по 1-2 часа на ден след или преди работа, без разбира се да напускат основната си дейност или работа. Това всъщност е най-добрият начин човек да си подсигури допълнителен източник на доходи, който с времето може да се превърне в основен.

Болшинството от хора търси сигурността на работното място и "сигурната заплата".

Но как протича живота на тези хора, търсещи тази "сигурност на работното място"?

До към 24-25 годишна възраст повечето хора отделят време, пари и енергия, за да се образоват, за да се подготвят за живота, да получат добро образование, добра специализация. След това започват да си търсят работа (по възможност по специалността). В много малък процент от случаите хората започват да работят това, което са завършили (това е статистика в световен мащаб). Да кажем, че успеят да си намерят "добра, сигурна работа". Някъде по това време идва и момента за създаване на семейство, деца, дом. Хората се впускат във въртележката на живота и работят много здраво над 40 години, за да получат тъй мечтаната пенсия, която за нищо няма да им стигне.

Нека те попитам нещо! 

Това ли е твоя план за бъдещето ти?

За това ли си мечтал? Да разчиташ на мижавата пенсия? Да работиш над 40 години, в които съсипваш здравето си, даваш цялата си енергия и време, за да получаваш заплата, която дори не можеш да оставиш в наследство на децата си. За това ли мечтаеш? А дали случайно познаваш пенсионери, които работят? Защото аз познавам доста работещи пенсионери... Защо ли го правят? Може би от любов към професията, към работата?... Едва ли...

Светът се променя и от ден на ден, на все повече хора им става все по-ясно, че да ходят просто така на работа изобщо не е достатъчно. Моделът "25 години учене, 40 години работа, и накрая заслужена пенсия" отдавна е остарял и пенсионирането със златен часовник днес просто не работи повече.

Мнозинството от хора живеят в капана на омагьосаната въртележка. Животът им се диктува от алармата, от шефа. Работят все повече и все по-усилено, а печелят все по-малко и по-малко. Във всеки 9 от 10 семейства се налага да работят поне 2 от членовете, за да успеят по някакъв начин да се справят със сметките и да свържат двата края. Проучвания показват, че 85% от хората биха желали да притежават собствен бизнес.

Много често хората казват "Парите не са най-важното". И след като не са най-важното, искам да ги попитам, защо звъни алармата им сутрин? Къде са всеки делничен ден от 8 до 5 или от 9 до 6? Разбирам, че парите не са най-важното за тези, които ги имат в изобилие... Разбира се, че най-важно е човек да бъде здрав. Ако нямаме здраве, всичко друго се обезсмисля. Това е факт.

Но помисли само какъв парадокс е животът на повечето хора!

Хората ходят на работа, за да изкарат пари, продават здравето си, за да изкарат пари, пренебрегват семействата си, за да работят и изкарват пари, които уж не са най-важното нещо. Така е, не са най-важното! Но за закуска не можем да сервираме една чиния внимание, нали? Не можем да пием две чаши любов, нали? Ами тока - с какво ще го платим? С усмивка ли?

В този омагьосан кръг се намират над 95% от хората по света! Това е много опасен капан, който може много трудно да донесе каквато и да било финансова свобода и просперитет в живота на някого. Не казвам, че с наемен труд човек не може да изкарва завидни доходи. Напротив, познавам такива хора. Но те са единици и шансът да се случи точно на теб е почти нулев! Ако ти предложат да станеш изпълнителен директор на Apple или MTV например, може би ще натрупаш състояние, което да инвестираш, което да ти донесе някой ден финансова свобода. Това, което знам обаче е, че мен никой досега не ме е поканил да стана директор на такава огромна корпорация. Мисля, че вероятността да потърсят и теб със същото предложение е почти нулева :)

Какво дава МЛМ предприемачеството?

Силата му се състои в това, че не се налага да напускаш работата си, а паралелно с нея започваш да градиш малко по малко своя собствен МЛМ бизнес, превръщайки се малко по малко в истински професионалист. Да, ще отделяш време! Да, ще се обучаваш! Всъщност колко години от живота ти отидоха в образование? Защо си мислиш, че ще правиш УСПЕШЕН МЛМ БИЗНЕС, без да си се обучил? Ако искаш да станеш истински професионалист и да виждаш шефа си в огледалото, това е най-добрата и най-достъпната бизнес възможност! Защо? Защото няма значение на колко години си! Няма значение какъв пол си! Няма значение каква религия изповядваш! Няма значение какво образование имаш! Няма значение дали знаеш чужди езици!

ИМА ЗНАЧЕНИЕ САМО ЕДНО - колко силно искаш да се развиваш и да изградиш бизнес за себе си и семейството си, който да оставиш в наследство на своите поколения след теб!!!

Концепцията на лостовия механизъм

е прекрасно разбрана от петролния магнат Джон Пол Гети. Той казва: "Предпочитам да печеля по 1% от усилията на 100 човека, отколкото 100% от личните си усилия!". Трудно е да се намери по-точно обяснение на този принцип. Мрежовият маркетинг олицетворява лостовия механизъм, понеже това е бизнес на непрестанната комуникация с останалите хора.

Започваш бизнеса като разказваш и споделяш полезна информация на другите хора за бизнес възможността и ползите от продуктите. Тези, които решат да те последват от своя страна ще правят същото, и този процес ще се преповтаря до безкрайност! Така, преди да се усетиш, вече имаш организиран бизнес. Важно е да знаеш, че повечето хора без да осъзнават се занимават с мрежов бизнес, препоръчвайки какво ли не, но за съжаление не получават дивиденти от това! Не се ли случва нещо подобно, когато някой препоръча филм, ресторант, дискотека, фитнес, салон за красота, авиокомпания...? Колко пари щеше да получиш ако ти плащаха за всяка твоя препоръка, която си направил през живота си?

МЛМ Предприемачът е човек,

който осъзнато е взел своето решение да се превърне в професионалист и да изгради ОГРОМНА БИЗНЕС ИМПЕРИЯ! Той е човек, който е готов да се обучава, да допуска грешки, да действа, да помага на хората в екипа си, за да ги научи и те от своя страна да развиват успешно този бизнес за себе си.

В наши дни живеем в ерата на информацията и голяма част от МЛМ предприемачите се развиват чрез интернет и социалните мрежи. Всеки ден повечето от нас ровят в безкрайното море от информация на Гугъл и Фейсбук, разпускайки от поредния напрегнат ден в офиса например. Вече имаш възможност, скролвайки в онлайн пространството, да изградиш солиден МЛМ бизнес! 

Друг голям плюс на тази професия е, че ТИ определяш работния си ден! Ти определяш на кого да се обадиш днес! Ти определяш с кого да се видиш и на кого да отправиш своето предложение за бизнес партньорство! Ти определяш до къде ще пътуваш! Ти ръководиш бизнеса си от хола у вас, от плажа докато се печеш, или от някое красиво място, докато си на СПА с любим човек. Можеш да ръководиш бизнеса си дори от друга държава, или от островите, където да се наслаждаваш на пълен релакс!

МЛМ предприемачеството ти дава възможност ТИ да бъдеш ШЕФ НА СЕБЕ СИ!

Ограничение на доходите НЯМА!

Така ли стои въпроса със заплатата, която получаваш като наемен работник?

В индустрията на мрежовия маркетинг нито една капка енергия не върви срещу теб и твоето развитие! Всичко е в твоята глава! В МЛМ има големи екипи от успешни предприемачи и сътрудници, които ще ти помагат да вървиш напред и да ставаш все по-успешен! Така ли е в традиционния бизнес? Така ли е на работното ти място?

МЛМ е най-достъпната възможност, в която ти ако се обучаваш, работиш и следваш системата и лидерите в екипа си, ще изградиш СЕРИОЗЕН МЕЖДУНАРОДЕН БИЗНЕС! И най-важното - ще имаш ЕДНОВРЕМЕННО трите най-основни ресурса - Здраве, Време и Пари!

А това от своя страна ще ти помогне да живееш живота на мечтите си!