Успехът е стълба, а не врата!

Много хора живеят със заблудата, че успехът е въпрос на късмет, или на врата, която ще се отвори в даден момент в живота и те ще минат през нея, ще се възползват.

Това е погрешен начин на мислене и ако и ти разсъждаваш така, това няма да те отведе далеч. Истината е съвсем друга!

Когато ти се отвори нова врата в живота, това се нарича възможност, но не и успех. Това е възможност, която много хора пропускат и след това се оправдават с какви ли не причини. Малко са хората, които се възползват от възможностите пред тях.

Какво е обаче успехът?

Успехът е стълба, по която започваш да се качваш след като си преминал през вратата на възможността. Успехът се гради бавно и постепенно. Никой човек не е станал успешен просто ей така - с щракването на пръстите и хоп - готово. Успехът изисква време, изисква нерви, търпение, усилия. Успехът се изгражда с времето и е тясно обвързан с изграждането на характера. Няма как да си със слаб характер и да си успешен. Няма как да си недисциплиниран и да успееш в каквото и да било. Най-много да успееш да си спечелиш някой прякор от хората в обкръжението ти :)

Всички велики личности, лидери, бизнесмени, откриватели и т.н. имат общи черти помежду си, и те са - дисциплина, постоянство, търпение, целеустременост. Всички те са били движени от мечтите си и от неспиращото им желание за успех. И те са постигали този успех бавно и постепенно. Те са осъзнавали, че за 1 ден не се става успешен. Показвали са твърд и непримирим характер и са вървяли ден след ден към целта си, приближавайки я все повече и повече.

Нека да погледнем един успешен футболист. Дали като е започнал да рита топка в началото на кариерата си, е бил успешен? Глупости! В началото той е преминал през вратата на възможността, която се е отворила пред него. Но за да стане успешен и известен, му е коствало дълги години ежедневни тренировки, лишения, умора, пот, контузии, счупвания. Това е била неговата стълба към успеха, и той я е катерил всеки ден, постоянно и търпеливо, докато се изкачи на върха. Цената, която той е платил е била именно тази - ежедневната борба да стане по-добър. Когато гледаш на екрана този известен футболист, ти се радваш на успеха му, най-вероятно се проявява и завист в мислите ти, но не се замисляш колко много лишения и тренировки му е коствал този успех...

Пътят не е лесен, приятелю. Затова и успехът не е за всеки. Успехът е само за тези, които го заслужават, и са готови да платят цената за него.

И така, ако желаеш да постигнеш успех в МЛМ, а и във всеки аспект в живота си, просто се покачи на първото стъпало на стълбата, научи урока, който ти е подготвил живота, след това стъпи на следващото стъпало, и на следващото... Така ден след ден ти ще се учиш, ще допускаш своите грешки, ще се консултираш със успешните, ще анализираш и ще се учиш от провалите си. Така ще ставаш все по-добър и по-добър в начинанието си. Само това е пътят към успеха!

Запомни: Успехът е стълба, а не врата.

Направи първата крачка още сега!

Свържи се с мен и аз ще те науча как да бъдеш успешен в МЛМ и в живота си!